Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα σας

Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα σας

Αν τα ρούχα σας στριμώχνονται και σχηματίζουν λοφίσκους μέσα στην ντουλάπα σας, μη νιώθετε μόνη. Η εικόνα χάους της ανοργάνωτης ντουλάπας είναι ίδιον των περισσότερων γυναικών –ακόμη και των πιο τακτικών και οργανωτικών. Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γκρεμίσετε για πάντα τους μικρούς ρουχο-λοφίσκους και να νιώθετε περήφανη κάθε φορά που ανοίγετε την ντουλάπα σας ενώπιον κοινού.

Διαλέξτε τη σωστή στιγμή

Μη γελιέστε. Η επιχείρηση «ντουλάπα» θα διαρκέσει πολύ. Γι’ αυτό μην αρχίσετε αν δεν είστε σίγουρη ότι διαθέτετε τον απαραίτητο χρόνο. Επιλέξτε μια ώρα και ημέρα που τα παιδιά θα λείπουν από το σπίτι, σηκώστε τα μανίκια σας και ξεκινήστε.

Αδειάστε την

Η αλήθεια είναι σκληρή: επαναστατική αναδιοργάνωση της ντουλάπας σας δεν γίνεται αν δεν την αδειάσετε εντελώς! Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να βγάλετε απ’ την ντουλάπα σας ό,τι περιέχεται σ’ αυτήν. Απλώστε ρούχα, ζώνες και αξεσουάρ στο κρεβάτι σας και εξετάστε την ιδιοκτησία σας…

Χωρίστε τα χρήσιμα, από τα άχρηστα

Τώρα που το «έχει» σας βρίσκεται απλωμένο μπροστά σας, πάρτε λίγο χρόνο και εξετάστε το: τι πραγματικά πρέπει να παραμείνει στην ντουλάπα σας; Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα συνοψίζεται στην παρακάτω συμβουλή: ό,τι δεν φορέσατε ούτε μία φορά πέρσι, πρέπει να σας αδειάσει τη γωνιά (εξαιρούνται τα «καλά σας» φορέματα που ίσως δεν φορέθηκαν γιατί δεν παρουσιάστηκε περίσταση).

Κατηγοριοποιήστε τα αποκτήματα που πρέπει να αποχωριστείτε για πάντα: μία σακούλα για όσα θα δωρίσετε, μία για όσα θα χαρίσετε σε φίλους, μία για όσα χρειάζονται επιδιόρθωση και μία για σκουπίδια. Πρέπει να φανείτε αμείλικτη. Χρήσιμη (και δοκιμασμένη) συμβουλή: Βάλτε τις σακούλες αυτές σε εμφανές κι ενοχλητικό σημείο (δίπλα στην είσοδο του σπιτιού ή πάνω στον πάγκο της κουζίνας), ώστε να αναγκαστείτε να τις ξεφορτωθείτε -ειδάλλως κινδυνεύετε να δείτε τα ρούχα να επιστρέφουν στην ντουλάπα σας. 

Πού να δωρίσετε τα ρούχα που δεν φοράτε:

- στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας. Μάθετε περισσότερα εδώ

- στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων - Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μάθετε περισσότερα εδώ. 

- στην ενορία ή τον Δήμο σας. 

Χωρίστε ρούχα, από αξεσουάρ

Φουλάρια, ζώνες, εσάρπες και λοιπά αξεσουάρ δεν έχουν θέση ανάμεσα στα ρούχα σας. Ιδανικά, χαρίστε τους το δικό τους "σπίτι" -αποθηκεύστε τα κάπου αλλού. Αν αυτό είναι αδύνατο (γιατί πραγματικά όλοι οι χώροι αποθήκευσης που διαθέτει το σπίτι σας είναι υπερπλήρεις αντικειμένων), χρησιμοποιείστε κουτιά! Βάλτε σε ένα κουτί ή καλάθι όλα σας τα μαντήλια, σε ένα άλλο τις ζακέτες ή τις εσάρπες σας κ.ο.κ. 

Χρησιμοποιήστε τα φύλλα της ντουλάπας 

Αυτός ο χώρος μένει συνήθως ανεκμετάλλευτος, ενώ δεν θα 'πρεπε. Οι κάθετες θήκες που συνήθως τοποθετούνται στις πόρτες των w.c. μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στα φύλλα της ντουλάπας, για να κρεμάσετε μικροαντικείμενα που καταλαμβάνουν πολύτιμο χρόνο στα συρτάρια σας. 

 

Χρησιμοποιείστε ίδιες κρεμάστρες

Είναι απίστευτο το πόσο θα αλλάξει η εικόνα της ντουλάπας σας αν αντικαταστήσετε τις διαφορων τύπων κρεμάστρες με ένα σετ ίδιων. Είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να πετύχετε την πολυπόθητη ομοιομορφία! 

Διπλώστε καλά τα ρούχα

Τα καλά διπλωμένα ρούχα, εκτός από ομοιόμορφη όψη, βοηθούν και στην εξοικονόμηση του χώρου. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο και δείξετε λίγη επιμέλεια στο δίπλωμα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε έναν έξυπνο και γρήγορο τρόπο να διπλώνετε τις μπλούζες:

(είναι λίγο... ανορθόδοξος, αλλά με μερικές δοκιμές συνηθίζεται!) 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v