Πώς κατάφερα να χάσω πολλά κιλά: 5 γυναίκες αποκαλύπτουν το "μυστικό" τους

Πώς κατάφερα να χάσω πολλά κιλά: 5 γυναίκες αποκαλύπτουν το μυστικό τους

Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να χάσουν πολλά κιλά και να βελτιώσουν την εμφάνιση, αλλά κυρίως την υγεία τους, όχι μόνο μας εμπνέουν, αλλά αξίζουν και τον θαυμασμό μας. Οι παρακάτω γυναίκες, μαμάδες και μη, κατάφεραν -με κόπο- να νικήσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες και να κάνουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, οι οποίες αργά αλλά σταθερά τις οδήγησαν στον πολυπόθητο στόχο! Να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Απολαύστε τις:

Suzanne Elliot: «Όταν γυμνάζεσαι κάνεις καλό στο σώμα σου, στην υγεία σου και γίνεσαι πιο δυνατός άνθρωπος με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Σε κάποιον βαθμό, μάλιστα, η γυμναστική γίνεται απόλαυση.»

Η 47χρονη Suzanne πήγε από τα 118 κιλά στα 62 και η μεγάλη αυτή απώλεια προέκυψε πρώτα από ανάγκη, όταν ο γιατρός της, πριν 2 χρόνια, την προειδοποίησε ότι η πολύ υψηλή χοληστερίνη, το ζάχαρο που της είχε κάνει διαβήτη και η πίεση που είχε, θα της δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της. Η ίδια λέει πως το πολύ βάρος το πήρε μεγαλώνοντας, λόγω της κακής διατροφής, των πολλών ωρών στην δουλειά και της αδυναμίας της να ακολουθήσει πιο υγιεινή διατροφή. Κάποια στιγμή, λίγο πριν τον γάμο της, έκανε μία τρομερά σκληρή δίαιτα που την οδήγησε στο να χάσει 18 κιλά, τα οποία πήρε πίσω -και με το παραπάνω- μετά τον ερχομό του γιου της και των δίδυμων κοριτσιών της. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε, σε συνδυασμό με το «καμπανάκι» του γιατρού, όταν μια μέρα ο γιος της τής είπε ότι, σε αντίθεση με άλλες μαμάδες στο σχολείο του, εκείνη δεν ήταν όμορφη, ήταν χοντρή. Η ίδια, παρόλο που δεν πίστευε ότι θα καταφέρει ποτέ να αδυνατίσει, ένιωσε σαν κάποιος να την χαστούκισε και ξεκίνησε δίαιτα με πρόγραμμα έτοιμων γευμάτων. Αυτό βοήθησε μερικώς, για να χάσει τα 9 πρώτα κιλά, όμως μετά «κόλλησε». Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει πιο δραστικές αλλαγές στην διατροφή της, αυξάνοντας τα λαχανικά και μειώνοντας τα ανθυγιεινά, και να πηγαίνει στο γυμναστήριο, στο οποίο «ανακαλύπτεις πως όσο περισσότερη γυμναστική κάνεις, τόσο περισσότερη μπορείς να κάνεις και έτσι σταδιακά δεν θέλεις να σταματήσεις!»

Έτσι, ενώ ποτέ πριν στην ζωή την δεν είχε ξαναγυμναστεί, η Suzanne ξεκίνησε CrossFit, yoga και δύο φορές την εβδομάδα ασκούνταν με personal trainer. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να χάσει το μισό βάρος από αυτό που είχε αρχικά, βελτιώνοντας τρομερά την υγεία της, αλλά και να γίνει ένα υγιές πρότυπο για τα παιδιά της. Η ίδια λέει ότι πλέον ψωνίζει ρούχα με πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και είναι πολύ πιο χαρούμενη.

Η συμβουλή της: «Χωρίς γυμναστική είναι αδύνατο να χάσει κανείς πάρα πολλά κιλά και να φτιάξει το σώμα του, μετατρέποντας το λίπος σε μύες. Επίσης, μην σκέφτεστε τον τελικό σας στόχο στα κιλά που θέλετε να χάσετε, γιατί θα σας φανεί μη επιτεύξιμος. Αν ο στόχος σας είναι π.χ. 4-5 κιλά κάθε μήνα, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.»

Brittany Hicks: Κουράζομαι λιγότερο πλέον, γιατί το σώμα μου δεν έχει να κουβαλά τόσο βάρος»

Η Brittany, 22 ετών, πήγε από τα 112 κιλά στα 62. Το υπερβολικό της βάρος το κέρδισε τρώγοντας ακατάσχετα ό,τι πιο ανθυγιεινό και παχυντικό και παρόλο που συμμετείχε σε αθλήματα, αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξισορροπεί τις θερμίδες που έκαιγε με αυτές που λάμβανε. Η αλλαγή ήρθε όταν γράφτηκε για πρώτη φορά στο γυμναστήριο και γνώρισε μία γυμνάστρια, η οποία έβαλε στόχο ζωής να κάνει την Brittany να αδυνατίσει. Έτσι, με μπόλικη γυμναστική και πολύ προσεγμένη διατροφή τα κατάφερε σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

Η συμβουλή της: «Κάντε την γυμναστική διασκέδαση, βρείτε «λιχουδιές» που να σας αρέσουν χωρίς πολλές θερμίδες και... πάρτε απόφαση πως ποτέ δεν είναι αργά για να χάσετε κιλά! Έχετε ακόμα τόση ζωή μπροστά σας!»

Jennifer Sierra: «Το να βλέπεις πόσο μπορείς να εμπνεύσεις κάποιον, ο οποίος νιώθει χαμένος όπως ένιωθα εγώ στο παρελθόν, είναι ανεκτίμητο»

Η Jennifer, 28 ετών σήμερα, πήγε από τα 83 κιλά στα 53. Την πρώτη της δίαιτα, όπως λέει, την έκανε στα 13, έπειτα από πίεση της μητέρας της. Όμως μετά τον γάμο της, στα 21, ξαναπήρε πολλά κιλά και ειδικά μετά το μωρό το πράγμα είχε φτάσει στο απροχώρητο. Η διατροφή της ήταν πολύ κακή και τίποτα δεν θα είχε αλλάξει αν η ίδια δεν συνειδητοποιούσε, κοιτάζοντας μία φωτογραφία της, πόσο μη κολακευτική ήταν η εικόνα της. Έτσι, αποφάσισε να αρχίσει να μετρά τις θερμίδες που κατανάλωνε και να βλέπει σταδιακά αποτελέσματα. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε, όμως, όταν έβαλε στην ζωή της την γυμναστική. Βρήκε έναν γυμναστή που της εξήγησε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κοιλιακούς μύες, απλά κάποιοι τους έχουν καλύψει με μεγάλες ποσότητες λίπους και έτσι η ίδια πήρε απόφαση να φέρει στην επιφάνεια τους δικούς της. Ξεκίνησε, λοιπόν, καθημερινό τρέξιμο και βάρη μία φορά την εβδομάδα, άρχισε να τρώει περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερα λιπαρά και μέσα σε περίπου 2 χρόνια πέτυχε τον επιθυμητό στόχο. Η ίδια λέει πλέον «Είναι απελευθερωτικό να μπορείς να φοράς ό,τι βλέπεις στις βιτρίνες και σου αρέσει!»

Η συμβουλή της: «Παλιά πίστευα ότι πρέπει να είσαι ήδη σε φόρμα για να αρχίσεις να γυμνάζεσαι. Μεγάλο λάθος! Πάντα μπορείς να γυμναστείς. Επίσης, το ότι ένα φαγητό έχει μόνο 100 θερμίδες, δεν σημαίνει ότι αυτές οι θερμίδες είναι καλές –προσέχετε!»

Shanna Fried: «Δεν θα γίνω ποτέ 50 κιλά. Είμαι, όμως, γυμνασμένη και γραμμωμένη και πιο ευτυχισμένη με το σώμα μου από ποτέ»

Η 36χρονη Shanna ζύγιζε κάποτε 134 κιλά. Ανακάλυψε, όμως, ένα άθλημα που την γοήτευσε και για χάρη του έχασε 55 κιλά. Όπως η ίδια λέει, λόγω της δουλειάς της χρειαζόταν να ταξιδεύει διαρκώς, με αποτέλεσμα να ακολουθεί μία πολύ κακή διατροφή και σε άτακτες ώρες. Όταν το βάρος της έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, η ίδια κατάλαβε ότι την εμπόδιζε από το να κάνει πράγματα που την ευχαριστούσαν στην ζωή της. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ασχοληθεί με το μποξ και από τότε βρήκε κίνητρο για να χάσει βάρος. Με συστηματική εξάσκηση και λίγο πιο προσεγμένη διατροφή, όχι μόνο έχασε 55 κιλά, αλλά και βρήκε την καριέρα των ονείρων της: Έγινε η ίδια καθηγήτρια μποξ!

Jessica Welch: «Όταν η κόρη μου με αγκάλιασε και τα χέρια της τυλίχτηκαν γύρω από όλο μου το σώμα για πρώτη φορά, μου είπε 'Μαμά, τα χέρια μου ακουμπάνε!» και αυτό μου έδωσε κίνητρο για να συνεχίσω την προσπάθειά μου!»

Η 33χρονη σήμερα Jessica πήγε από τα 147 κιλά στα 78. Όπως η ίδια λέει, ήταν ανέκαθεν παχουλή, όμως τα πολλά κιλά τα πήρε πριν εννέα χρόνια. Το πρόβλημα πάντα ήταν η κακή διατροφή της, η οποία τη μία περιλάμβανε τεράστιες ποσότητες junk food και την άλλη πολύ αυστηρές δίαιτες. «Μεγαλώνοντας όλοι με κορόιδευαν για το βάρος μου. Δεν μπορούσα να ντύνομαι όπως οι φίλες μου και ένιωθα πως χρειαζόμουν να έχω τον έλεγχο σε κάτι –το φαγητό ήταν η μόνη μου επιλογή», εξηγεί. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε στα 30α της γενέθλια. «Δεν ξέρω τι με οδήγησε στο να πάρω αυτή την απόφαση, αλλά αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο. Έχω ένα παιδί, ο άνδρας μου πέθανε πριν μερικά χρόνια, η κόρη μου έχει μόνο εμένα. ΠΡΕΠΕΙ να είμαι καλά για να μπορέσω να την μεγαλώσω!» Έτσι, στην αρχή έκανε μικρές αλλαγές στην διατροφή της, κόβοντας τα αναψυκτικά και το junk food, έπειτα αντικατέστησε όλες τις «κακές» διατροφικές επιλογές, με πιο υγιεινές και όσο έβλεπε να χάνει βάρος συνέχιζε να προσπαθεί όλο και περισσότερο. Έναν χρόνο μετά έβαλε στην ζωή της και την γυμναστική, με ασκήσεις ενδυνάμωσης και τρέξιμο μέρα παρά μέρα, αυξάνοντας καθημερινά τον βαθμό δυσκολίας. Μέχρι πριν έναν χρόνο είχε ήδη χάσει αρκετά κιλά, αλλά ακόμα δεν χωρούσε με την κόρη της στο ίδιο βαγόνι, στο τρενάκι του λούνα παρκ, και υποσχέθηκε στη μικρή ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ ξανά! Σήμερα, μπορεί πλέον να κάνει τα πάντα με την κόρη της και αυτό την έχει κάνει τρομερά ευτυχισμένη.

Η συμβουλή της: «Καταγράφετε ό,τι τρώτε, αθροίζοντας τις θερμίδες του κάθε τροφίμου, για να έχετε εικόνα της δίαιτάς σας και να είστε πιο συνεπείς. Κάντε την άσκηση προτεραιότητα και τρόπο ζωής. Μην περιμένετε να σας πει κάποιος ότι πρέπει να χάσετε βάρος. Αν δεν το αποφασίσετε μόνοι σας, δεν θα γίνει ποτέ.»

Πηγή: womenshealthmag

v