Με το νεογέννητο στο μαιευτήριο: Οι 10 φωτογραφίες που πρέπει να βγάλετε!

Με το νεογέννητο στο μαιευτήριο: Οι 10 φωτογραφίες που πρέπει να βγάλετε!

Αν πλησιάζει η γέννηση του μωρού σας, μη χάσετε στιγμή από τις πολύτιμες πρώτες ημέρες στο μαιευτήριο! Φροντίστε να τις αιχμαλωτίσετε σε μοναδικές φωτογραφίες που θα κάνουν κάθε λεπτομέρεια αξέχαστη ανάμνηση. Η μαμά και φωτογράφος Jennifer Little δίνει συμβουλές -τις οποίες μάλλον οι μπαμπάδες πρέπει να ακολουθήσουν- για το πώς να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες του μωρού σας όσο θα βρίσκεστε στο μαιευτήριο.

Μην χάσετε το πρώτο βλέμμα

 

Η πρώτη φορά που η μαμά κοιτάζει το μωρό που κουβαλούσε στην κοιλιά της επί εννέα μήνες, αξίζει να αιχμαλωτιστεί σε μία τρυφερή φωτογραφία.

Το πρώτο άγγιγμα είναι εξίσου σημαντικό

Η πρώτη φορά που η μαμά θα πάρει στην αγκαλιά της το μωρό της είναι απλά... συγκλονιστική! Αποτελεί στιγμή απόλυτης ευτυχίας που αξίζει να κρατήσετε σε εικόνα για πάντα.

Φωτογραφίστε κάθε νέα στιγμή

Την πρώτη μέρα του μωρού στον κόσμο αξίζει να φωτογραφίσετε τα πάντα. Τις πρώτες ανάσες, τα πρώτα αγγίγματα, το πρώτο κλάμα! Κάθε φορά που θα βρίσκετε ευκαιρία προσπαθήστε να βγάζετε αμέτρητες φωτογραφίες του μωρού σας. Είναι η αρχή της ζωής του και ζει τις πρώτες του εμπειρίες –κρατήστε τις για πάντα.

Το πρώτο μπάνιο του μωρού

Πρόκειται για μια γλυκόπικρη εμπειρία, τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό, γιατί τα μωρά συνήθως δεν αγαπούν το μπάνιο και όλα γίνονται πολύ γρήγορα. Είναι, όμως, μία πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή!

Μην ντρέπεστε!

Φωτογραφίστε το μωρό σας σε όλο του το μεγαλείο. Πλυμένο, καθαρό και γυμνούλι! Έτοιμο να φορέσει το φορμάκι του και να πάει στην αγκαλιά της μανούλας του. Προσπαθήστε, μάλιστα, να βγάλετε και μερικές φωτογραφίες ολόκληρου του δωματίου στο μαιευτήριο.

Δέκα μικροσκοπικά δαχτυλάκια

...που θα θελήσετε πολλές φορές να τα φάτε! Τα πατουσάκια του νεογέννητου μωρού σας είναι απίθανα! Μπορεί να είναι μελανά ακόμα από τον τοκετό, μπορεί να έχουν το βραχιολάκι του μαιευτηρίου δεμένο στον αστράγαλο... όπως κι αν είναι, θα θέλετε σίγουρα να τα θυμάστε για πάντα!

Βγάλτε μερικές λεπτομερείς φωτογραφίες

Το «πυρέξ» μέσα στο οποίο θα κοιμάται το μωρό σας όσο θα βρίσκεστε στο μαιευτήριο έχει πάνω του αναλυτικές πληροφορίες για όσα πρέπει να ξέρει κανείς για το βλαστάρι σας: Το ύψος του, το μήκος του, την ακριβή ώρα γέννησής του, το όνομα του γιατρού, το αν θηλάζει ή όχι αποκλειστικά. Αποτελεί, λοιπόν, και αυτό σημαντικό μέρος της πρώτης του ιστορίας...

Μην ξεχάσετε τον μπαμπά!

Καθώς πιθανότατα θα είναι αυτός που θα βγάζει όλες τις πρώτες φωτογραφίες του μωρού, μην τον ξεχάσετε και δεν τον συμπεριλάβετε σε κάποιες! Αξίζει να κρατήσετε αποτυπωμένη για πάντα την έκφρασή του, με όλα τα ανάμεικτα συναισθήματα, όταν θα κρατά το μωρό του αγκαλιά.

Η στιγμή της απόλυτης γαλήνης

Αν και συνήθως το δωμάτιο στο μαιευτήριο είναι γεμάτο κόσμο και φασαρία, θα υπάρξουν κάποιες στιγμές απόλυτης γαλήνης που το μωρό σας θα είναι πλυμένο, φαγωμένο και θα κοιμάται μακάριο κάτω από τον ζεστό μεσημεριανό ήλιο. Κρατήστε την στιγμή αυτή σε εικόνα και... έπειτα κοιμηθείτε εξίσου γαλήνια και εσείς!

Μεγάλη μέρα και για τα αδελφάκια!

Αν το νέο σας μωρό έχει την τύχη να έχει αδελφάκια, πρέπει οπωσδήποτε να φυλάξετε την εικόνα της πρώτης τους συνάντησης, καθώς είναι μία σπουδαία στιγμή και για τους δύο! Η έκπληξη στο πρόσωπο του μεγάλου σας παιδιού και τα συναισθήματα που θα το πλημμυρίσουν, αξίζουν να μείνουν χαραγμένα στον χρόνο.

v