13 σκέψεις μιας μαμάς που θηλάζει

13 σκέψεις μιας μαμάς που θηλάζει

Ο θηλασμός είναι από τα λίγα θέματα συζήτησης που μπορούν τόσο έντονα είτε να ενώσουν είτε να πολώσουν τις νέες μαμάδες. Γεγονός είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι μαμάδες έχουν αποφασίσει ότι θα θηλάσουν, πριν ακόμα γεννήσουν. Στην συνέχεια, όμως, συμβαίνουν τόσο πολλά απρόβλεπτα και παράξενα που μπορεί να τις μπερδέψουν ή και να δυσχεράνουν την διαδικασία του θηλασμού. Εξάλλου, ο θηλασμός δεν είναι απλά μια φυσική, σωματική πράξη, αλλά μία υπόθεση προσωπική, ψυχολογική, συναισθηματική και πνευματική ταυτόχρονα. Δικαιολογημένα, λοιπόν, περιλαμβάνει κάποιες παράξενες στιγμές που μπορεί να επηρεάσουν τη μαμά, όπως...

Ο θηλασμός σε κάνει να αντιμετωπίζεις το μητρικό γάλα σαν πολύτιμο θησαυρό

Όταν μία γυναίκα αντλεί γάλα με το θήλαστρο, νιώθει μία παράξενη αίσθηση υπερηφάνειας. Βλέπει τα σακουλάκια αποθήκευσης στην κατάψυξη σαν μικρά παράσημα τιμής που συμβολίζουν την γραμμή της ζωής που ενώνει αυτήν με το μωρό της.

Πανικοβάλλεσαι όταν τα αποθέματα λιγοστεύουν ή... χύνονται

Τα σακουλάκια φύλαξης μητρικού γάλακτος δεν είναι fast food. Είναι προϊόν αγάπης αλλά και μόχθου. Αν κάποιο από αυτά απλά χυθεί, κατά λάθος, το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι ένα μούδιασμα σε όλο το σώμα, ένα σφίξιμο στο στομάχι και πιθανώς ένα δάκρυ.

«Σκανάρεις» με το βλέμμα κάθε δημόσιο χώρο για να βρεις το ιδανικό σημείο για να θηλάσεις

Οι σκοτεινές γωνίες είναι δυσεύρετες, αλλά κερδίζουν πόντους.

Έχεις μόνιμα ένα νοητό ρολόι που μετρά λεπτά μέσα στο κεφάλι σου

Σκέφτεσαι: Ωραία, μόλις θήλασα το μωρό, θα την βάλω τώρα για ύπνο και έχω δύο ώρες για να μαγειρέψω και να μαζέψω τα ρούχα. Ο χρόνος ξεκινά από ΤΩΡΑ.

Ασυναίσθητα πιάνεις διαρκώς στο στήθος σου

Παραδεχτείτε το, δεν το κάνετε συνέχεια; Η συνήθεια αυτή δημιουργείται επειδή με τον τρόπο αυτόν «τσεκάρετε» αυτόματα ποιος μαστός έχει γεμίσει περισσότερο, για να πάρει προτεραιότητα στον θηλασμό.

Τα μωρά που κλαίνε σε δημόσιο χώρο σε τρομάζουν

Ακινητοποιείσαι σαν λαγός, τεντώνεις τα αυτιά και προσπαθείς να εκτιμήσεις την κατάσταση. Πιθανώς να χρειαστεί να αποσυρθείς άμεσα, προτού αρχίσουν οι θηλές σου να στάζουν.

Τη στιγμή που ντύνεσαι, ταυτόχρονα, με το μυαλό σου ξεντύνεσαι

Όταν θηλάζεις το μόνο κριτήριο στην επιλογή ρούχων είναι: θα μπορώ ή όχι να βγάλω γρήγορα, εύκολα και διακριτικά το στήθος μου έξω όταν χρειαστεί. Ξαφνικά έχεις λατρέψει τα φερμουάρ στις μπλούζες.

Η μυρωδιά του μητρικού γάλακτος σε ανακουφίζει

Του δικού σου μητρικού γάλακτος, φυσικά. Συμβαίνει και σε εσάς;

Όταν ο παιδίατρος ζυγίζει το μωρό σου φουσκώνεις από υπερηφάνεια

Ω ναι! Εσύ το έθρεψες έτσι! Ανέβα ελεύθερα στο βάθρο σου και σκύψε για το μετάλλιο του πιο θρεπτικού μητρικού γάλακτος!

Συγκρίνεις τους χρόνους θηλασμού με αυτούς άλλων μαμάδων

Το ξεκίνησες όταν άκουσες γι'αυτή τη μαμά, της οποίας το μωρό μπορούσε να αδειάσει έναν ολόκληρο μαστό σε λιγότερο από 2 λεπτά!

Κρυφά, μέσα σου, λατρεύεις το κλαψούρισμα του μωρού σου όταν πεινάει

Κακά τα ψέματα, είναι ωραίο να νιώθεις πόσο σε χρειάζεται και σε αγαπά το μωρό σου.

Στο μυαλό σου, το μητρικό γάλα έχει μαγικές ιδιότητες

Όταν το μωρό κλαίει, όταν γκρινιάζει, όταν έχει εκνευρισμό ή δείχνει κουρασμένο, το μητρικό σου γάλα είναι ικανό να αλλάξει τα πάντα και να κάνει το μωρό σου ξανά ευτυχισμένο!

Μερικές φορές, ανυπομονείς να θηλάσεις όσο και το μωρό σου!

Είναι η πιο γλυκιά ανακούφιση (και ευκαιρία να χαζέψεις στην τηλεόραση χωρίς ενοχές!).

*Μέρος των παραπάνω προέρχεται από άρθρο της μαμάς-blogger Chaunie Brusie.

v