Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα πιτσάκια σε 15 λεπτά

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα πιτσάκια σε 15 λεπτά

Είναι βέβαιο ότι θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας και ότι φροντίζετε με υπευθυνότητα κι επιμέλεια τη διατροφή τους. Όμως μια στο τόσο, μια μικρή οικογενειακή παρασπονδία επιτρέπεται. Κι επειδή ο χρόνος σας είναι σίγουρα περιορισμένος, τι καλύτερο απ' το να φτιάξετε την μικρή σας γαστρονομική παρασπονδία μέσα σε 15 λεπτα; Δείτε την εύκολη συνταγή express για πίτσα με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό που θα τιμήσει όλη η οικογένεια.

Τι θα χρειαστείτε 

5 κυπριακές πίτες

20 λεπτές φέτες μοτσαρέλα

5 ντομάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες

15-20 φύλλα βασιλικού

10 σκελίδες σκόρδο

8 κ.γλ. ελαιόλαδο

8 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι/Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Λιώστε το σκόρδο και ανακατέψτε το σε ένα μικρό μπολ με το λάδι. 

Βήμα 2ο

Αλείψτε τις πίτες με το μισό μείγμα λαδιού-σκόρδου και βάλτε τις να ψηθούν ελαφρά σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

Βήμα 3ο

Βγάλτε τις πίτες από τον φούρνο και απλώστε από 3,4 φέτες μοτσαρέλα στην κάθε μία. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώστε ξανά.

Βάλτε ξανά τις πίτες στο φούρνο και αφήστε τις για 2-3 λεπτά να ψηθούν μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Βήμα 4ο

Όσο η μοτσαρέλα λιώνει, προσθέστε στο υπόλοιπο μείγμα με το λάδι και το σκόρδο το μπαλσάμικο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τον βασιλικό.

Βήμα 5ο

Όταν τα πιτσάκια σας ψηθούν στις άκρες και χρυσίσουν, βγάλτε τα από το φούρνο και περιχύστε το μείγμα με το λάδι και το μπαλσάμικο. Πασπαλίστε με το φρέσκο βασιλικό, κόψτε σε τριγωνάκια και σερβίρετε. 

Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να ακολουθήσετε μια δική σας συνταγή ή να αυτοσχεδιάσετε, βάζοντας πάνω στις πίτες ό,τι τραβάει η όρεξή σας (και ό,τι έχει το ψυγείο σας).

Πηγή: letthebakingbeginblog.com

v