Όσα μας μαθαίνουν οι ταινίες της Disney

Όσα μας μαθαίνουν οι ταινίες της Disney

Δεν είναι μόνο διασκεδαστικά, χαριτωμένα και ξεκαρδιστικά. Τα ζωάκια των αγαπημένων κλασικών ταινιών της Disney είναι και «πιστοί» φίλοι που μας δίδαξαν σπουδαία μαθήματα ζωής. Και θα συνεχίσουν να τα διδάσκουν και στις επόμενες γενιές, αφού ο Σίμπα και ο Μπάμπι, ο Ντάμπο, η Λαίδη, ο Αλήτης και τ’ άλλα παιδιά γίνονται και αυτό το καλοκαίρι η καλύτερη παρέα της οικογένειας, χάρη στις προβολές animation διαμαντιών από τα κανάλια Novacinema.

Αυτό το καλοκαίρι, από τις 19/6 ως τις 28/7, ο κόσμος της Disney "μετακομίζει" στα κανάλια Novacinema με καθημερινές προβολές, ιδανική ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τις αγαπημένες μας ταινίες από το Animal Kingdom, το ζωικό βασίλειο της Disney. Κι όχι μόνο να τις θυμηθούμε, αλλά με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ να αποκτήσουμε δυνατότητα εγγραφής τους για να δημιουργήσουμε τη δική μας μοναδική συλλογή Disney Classics, και να παρακολουθούμε υπέροχα animations οικογενειακώς όποτε το επιθυμούμε. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε έξι σημαντικά μηνύματα από αγαπημένους ήρωες ταινιών με τους οποίους θα ξανασυναντηθούμε αυτό το καλοκαίρι χάρη στα κανάλια Novacinema και το NovaBox+:

Πίστεψε στον εαυτό σου -Lion King

Η σκοτεινή πλευρά του ζωικού βασιλείου βάλθηκε να πείσει τον μικρούλη Σίμπα πως δεν αξίζει να γίνει Βασιλιάς – και μπορεί προσωρινά να τα κατάφερε, αλλά με λίγη βοήθεια από τους φίλους του, το φοβισμένο λιονταράκι που παραλίγο να τα παρατήσει, πίστεψε στις δυνάμεις του και τόλμησε να ακολουθήσει το πεπρωμένο του: Να γίνει μεγάλος και τρανός.

Σεβάσου την άγρια φύση -Bambi

Πρωτοποριακή για την εποχή της και διαχρονικά συγκινητική, η ταινία με το μικρό ελαφάκι που γίνεται μάρτυρας της ανθρώπινης παρέμβασης και της καταστροφικής διάθεσης του είδους μας απέναντι στα ζώα και τα δάση, μας υπενθυμίζει πως η οικολογική συνείδηση είναι υπόθεση όλων μας.

Η αγάπη δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις -Η Λαίδη και ο Αλήτης

Και δεν μιλάμε μόνο για το ρομάντζο μεταξύ των δύο συμπαθέστατων σκυλιών που συναντιούνται και ερωτεύονται. Ούτε η φιλική αγάπη γνωρίζει από κοινωνικές τάξεις, και «η Λαίδη και ο Αλήτης» φροντίζουν να μας το κάνουν σαφές, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και τις κατηγοριοποιήσεις σε «ράτσες» κάθε είδους.

Τα «ελαττώματά» μας είναι… τα προτερήματά μας -Ντάμπο

Μπορεί το μικρό ελεφαντάκι της Disney να ντρεπόταν για τα μεγάλα του αυτιά, αλλά αυτά είναι που του έδωσαν τη δυνατότητα να πετάξει. Με τον ίδιο τρόπο, κάθε μας χαρακτηριστικό που μπορεί να μας φαίνεται αρνητικό, μπορεί να γίνει ο «άσσος στο μανίκι» μας. Με άλλα λόγια, δεν αξίζει να ντρεπόμαστε για τα χαρακτηριστικά μας: Αυτά είναι που μας κάνουν μοναδικούς.

Τα απλά πράγματα στη ζωή είναι αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο -Το Βιβλίο της Ζούγκλας

Αυτά είναι τα «απλά και αναγκαία» για τα οποία μιλά ο Μπαλού στο παραπάνω τραγουδάκι. Δεν χρειάζεσαι πολλά στη ζωή –ακόμη κι αν είσαι στη ζούγκλα- για να νιώσεις ευτυχία. Αρκούν μερικά μικροπράγματα.

Τίποτα δεν μπορεί να χωρίσει μια οικογένεια Ταινία -Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας

Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ιεροί, και η δύναμη της αγάπης μεταξύ των μελών της μπορεί να νικήσει ακόμη και τον πιο καταχθόνιο εχθρό. Ακόμη και την Κρουέλα που θέλει να τα βάλει με μια πολυμελή οικογένεια… ανθρώπων και κουταβιών, που όμως δεν μπορεί παρά να κερδίσουν.

v