5 καφέ που τηρούν την απαγόρευση του καπνίσματος για να πάτε με τα παιδιά

5 καφέ που τηρούν την απαγόρευση του καπνίσματος για να πάτε με τα παιδιά

Μία σαββατιάτικη οικογενειακή βόλτα στα μαγαζιά επιβάλλεται, ειδικά αν συνοδεύεται από καλό καιρό. Και φυσικά μετά τα ψώνια, ακολουθούν ο καφές για τους γονείς και το γλυκό για τα παιδιά! Τα περισσότερα μαγαζιά, όμως, δεν τηρούν το νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα οι επιλογές σας να είναι περιορισμένες. Γι' αυτό, δείτε πέντε «εξαιρέσεις» μαγαζιών που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο και στα οποία μπορείτε να χαλαρώσετε μετά την βόλτα σας, χωρίς να σκέφτεστε ότι ο καπνός μπορεί να βλάψει εσάς και τα παιδιά σας!

1. Public café, Σύνταγμα

Αν βρίσκεστε για βόλτα στην Ερμού, το Public café είναι η καλύτερη επιλογή. Στον εσωτερικό χώρο του τελευταίου ορόφου του Public, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, χωρίς να σας ενοχλεί το τσιγάρο των υπολοίπων ενώ τα πιτσιρίκια μπορούν να μείνουν απασχολημένα διαβάζοντας το αγαπημένο τους βιβλίο. Σε περίπτωση που πεινάσουν, θα μπορέσουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ποικιλία από λαχταριστά burgers, hot dog και σάντουιτς. Το θετικό είναι ότι, ενώ βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, το γυάλινο αίθριο ρίχνει άπλετο φως σε όλο το καφέ και έτσι δεν αισθάνεστε «πνιγμένοι». Παράλληλα, η θέα από την Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή θα σας συναρπάσει.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα του καταστήματος. 

2. Starbucks, Μοναστηράκι

Στην καρδιά του Μοναστηρακίου και πολύ κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό, βρίσκονται τα Starbucks. Μετά την βόλτα σας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα Starbucks της οδού Μητροπόλεως αποτελούν την ιδανική λύση για να κάτσετε μαζί με τα παιδιά. Στον εσωτερικό του χώρο τηρείται αυστηρά η απαγόρευση του καπνίσματος, γι' αυτό και ενδείκνυται για οικογένειες. Εσείς πίνετε τον αγαπημένο σας καφέ υπό τους ήχους της απαλής, jazz μουσικής, ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν τα πεντανόστιμα γλυκά του.

Σε περίπτωση που δεν είστε στο κέντρο, σίγουρα κάποιο από τα υπόλοιπα Starbucks θα βρίσκεται κοντά σας. Δείτε όλα τα καταστήματα εδώ

3. Gazi College, Κεραμεικός

Ένα μαγαζί με ξεχωριστό design που θα σας θυμίσει τα μαθητικά σας χρόνια! Στον εσωτερικό του χώρο δεν θα βρείτε ούτε ένα τασάκι, οπότε μπορείτε να κάτσετε άφοβα με τα παιδιά. Αρχίστε απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα αλλά στη συνέχεια το πιο πιθανό είναι να ...λιγουρευτείτε κάποιο από τα γλυκά ή τα snacks που βλέπετε στη βιτρίνα του μαγαζιού. Αν είστε σε δίαιτα, προσπαθήστε να συγκρατηθείτε!

Εκτός από τον Κεραμεικό, το Gazi College πλέον βρίσκεται σε Πειραιά και Γλυφάδα, οπότε αν βρεθείτε νότια, φροντίστε να το προσθέσετε στη λίστα με τα καφέ που μπορείτε να αναπνεύσετε ελεύθερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ιστοσελίδα του μαγαζιού.

4. Petit Fleur

Είναι ένα από τα μαγαζιά που υπερασπίζεται αυστηρά το δικαίωμα όσων θέλουν να απολαύσουν την έξοδό τους, χωρίς να τους ενοχλεί η κάπνα των διπλανών θαμώνων. Με καταστήματα σε Κολωνάκι, Χαλάνδρι και Κηφισιά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Petit Fleur είτε βρίσκεστε στο κέντρο είτε στα βόρεια προάστια. Διαθέτει μία τεράστια ποικιλία τσαγιού και σοκολάτας, που θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια! Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού θα σας εκπλήξει ευχάριστα, με τη διακόσμησή του να παραπέμπει σε αυθεντικό, γαλλικό μπιστρό. Επιπλέον, οι ήχοι της απαλής τζαζ μουσικής προσθέτουν μία ξεχωριστή νότα στον χώρο. Μήπως βρήκατε το στέκι σας;

Περισσότερες πληροφορίες για την εμπειρία του petit fleur, μπορείτε να βρείτε εδώ.

5. Upper House Cafe

Μετά τα ψώνια σας στο Attica, μπορείτε να χαλαρώσετε στο Upper House cafe, που βρίσκεται στον έκτο όροφο του πολυκαταστήματος. Οι παραδοσιακοί προτιμήστε τον καφέ στη χόβολη, οι λάτρεις του τσαγιού απολαύστε το σπιτικό, αγαπημένο σας ρόφημα, ζεστό ή κρύο, ενώ τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν κάποιο από τα φρέσκα σνακ! Και όλα αυτά, έχοντας όλη την Αθήνα στο ...πιάτο σας! Ιδανική επιλογή για να χαλαρώσετε οικογενειακώς, χωρίς να ανησυχείτε για την αποπνικτική κάπνα από τα υπόλοιπα τραπέζια.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Αθήνα δυστυχώς τα μαγαζιά που πραγματικά εφαρμόζουν την απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού! Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση στο άμεσο μέλλον θα βελτιωθεί και τα μαγαζιά που σήμερα αποτελούν εξαιρέσεις, θα γίνουν ο κανόνας!

v