8 δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά με την κόρη σας

8 δραστηριότητες που θα σας φέρουν πιο κοντά με την κόρη σας

Η σχέση μητέρας και κόρης είναι ξεχωριστή: είναι φίλες και αδελφές, ενώ συνήθως έχουν ένα δικό τους «κόμμα». Ακόμα και όταν μαλώσουν, μετά από λίγο τρέχουν η μία στην αγκαλιά της άλλης. Οι καθημερινές υποχρεώσεις πολλές φορές τις απομακρύνουν, με αποτέλεσμα να μην περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί. Ωστόσο, με κάποιες εύκολες ιδέες μπορείτε να έρθετε πιο κοντά και να διασκεδάσετε και οι δυο!

1. Μαγειρέψτε

Τα κορίτσια συνήθως λατρεύουν την μαγειρική. Ακόμα και αν γυρνάτε κουρασμένη μετά τη δουλειά και πρέπει να ετοιμάσετε το γεύμα της οικογένειας, είναι ευκαιρία να περάσετε χρόνο με την κόρη σας μαγειρεύοντας! Ζητήστε τη βοήθειά της και θα δείτε ότι, εκτός του ότι θα τελειώσετε πιο γρήγορα, θα το διασκεδάσετε. Μπορείτε, μάλιστα, να το καθιερώσετε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και, όταν έχετε αρκετό χρόνο, να φτιάχνετε μαζί τα αγαπημένα της φαγητά.

2. Βγείτε για ψώνια

Υπάρχει κάποιο κορίτσι που δεν θέλει να πάει βόλτα στα μαγαζιά με τη μαμά της; Φυσικά και όχι! Κανονίστε ένα Σαββατιάτικο πρωινό να βγείτε μαζί για ψώνια. Δοκιμάστε ρούχα, φορέστε παπούτσια, γελάστε και αφήστε την κόρη σας να σας κάνει να αισθανθείτε και πάλι παιδί. Ακόμα και αν πάτε στο σούπερ-μάρκετ, διασκεδάστε το. Αφήστε την κόρη σας να διαλέξει τα λαχανικά και τα φρούτα και κάντε όλη τη διαδικασία παιχνίδι!

3. Φτιάξτε μαζί χειροτεχνίες

Αν στην κόρη σας αρέσει να δημιουργεί και εσάς πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να βρείτε μία δραστηριότητα που να συνδυάζει και τα δύο. Μία ιδανική επιλογή είναι να φτιάχνετε κοσμήματα μαζί. Ψωνίστε κορδόνια, χάντρες, στρας και πέτρες, απλώστε τα σε ένα μεγάλο τραπέζι και αφήστε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο και την φαντασία της κόρης σας να ξεδιπλωθούν.

4. Εξερευνήστε την πόλη σας

Ευκαιρία να περπατήσετε στην πόλη και να εξερευνήσετε κάθε της γωνιά μαζί. Περιπλανηθείτε στα πιο γραφικά σημεία της, επισκεφθείτε μία έκθεση για παιδιά ή κάποιο άλλο παιδικό μουσείο και στο τέλος καθήστε για παγωτό ή γλυκό.

5. Προγραμματίστε ένα πικ-νικ

Η ιδανική δραστηριότητα για να περάσετε ευχάριστα μία όμορφη, ηλιόλουστη μέρα. Φτιάξτε σάντουιτς, πάρτε μαζί σας αναψυκτικά και πηγαίνετε για πικ- νικ στο πιο κοντινό σας πάρκο. Μετά, μπορείτε να κάνετε βόλτα και να εξερευνήσετε το μέρος. 

Εναλλακτικά, κάντε πικ-νικ στο μπαλκόνι ή το σαλόνι σας: στρώστε μία πρόχειρη κουβέρτα κάτω, απολαύστε τα τοστ που φτιάξατε και διασκεδάστε με την ψυχή σας. Ίσως σας φαίνεται περίεργη ιδέα, αλλά θα δείτε πόσο θα αρέσει στο παιδί. Εξάλλου, τα απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα! 

6. Κάντε beaute! 

...μία καθαρά κοριστσίστικη δραστηριότητα. Βγάλτε τα καλλυντικά σας και βαφτείτε αστεία, φτιάξτε τα μαλλιά σας, κάντε διάφορους περίεργους συνδυασμούς με ρούχα και γελάστε με την ψυχή σας! Εννοείται ότι μπαμπάδες και αδέλφια απαγορεύονται!

7. Κάντε μαραθώνιο ταινιών

Υπάρχει κάτι καλύτερο από μία ήσυχη Κυριακή στο σπίτι με ζεστή σοκολάτα και ταινία με την κόρη σας; Αφήστε εκείνη να διαλέξει τις ταινίες που θα δείτε και μετά απλώς «χουχουλιάστε» μαζί στον καναπέ!

8. Φωνάξτε και την γιαγιά

Τι θα λέγατε να φωνάζατε και την δική σας μητέρα να σας  κάνει παρέα; Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να την πάρετε την τηλέφωνο και την προσκαλέσετε. Μόλις έρθει, με ένα «μαγικό» τρόπο, όλα θα μπουν στη θέση τους - θα δείτε ότι δεν χρειάζεται καν να βγάλετε κάποιο πρόγραμμα για το πώς θα περάσετε τη μέρα σας.

Τα παιδιά μένουν ευχαριστημένα με πολύ απλά πράγματα, γιατί ουσιαστικά αυτό που αποζητούν είναι να περάσουν κάποια ώρα μαζί σας. Γι' αυτό, μην αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει! Εκμεταλλευτείτε κάθε στιγμή που μπορείτε με την κόρη σας και εκτιμήστε το κάθε λεπτό μαζί της. Γιατί, η αλήθεια είναι πως δεν θα προλάβετε να συνειδητοποιήσετε πόσο γρήγορα θα φτάσει η στιγμή που θα είναι έτοιμη να «ανοίξει» τα φτερά της και να φύγει από το σπίτι. Φυσικά, και πάλι θα είστε κοντά της αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο -γιατί πλέον η κόρη σας θα έχει γίνει γυναίκα!

 

 

 

v