«Πόλεμος» για το βρεφικό γάλα

«Πόλεμος» για το βρεφικό γάλα

Φρένο στην πώληση γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας από τα σούπερ μάρκετ βάζει με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, εξοργίζοντας τους καταναλωτές, αφού με αυτό τον τρόπο ακυρώνονται οι μειώσεις τιμών.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ, μετά από προσφυγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας, η οποία προέβλεπε διάθεση βρεφικών τροφών και σε καταστήματα εκτός των φαρμακείων.

Όπως υποστηρίζουν στελέχη των δύο υπουργείων, η πώληση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επέφερε μείωση της τιμής του συγκεκριμένου προϊόντος, έως και 20% προς όφελος του καταναλωτή. Ειδικότερα, από τιμοληψία που έχει γίνει από το υπουργείο Ανάπτυξης, από το άνοιγμα αυτής της αγοράς επήλθε μείωση στις τιμές έως και 20,37% ενώ ακόμη και στα φαρμακεία κατεγράφη μείωση έστω και οριακή 1,76% των τιμών σε σχέση με αυτές που πωλούσαν το 2011.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων είναι ελεύθερη στην Ευρώπη (με εξαίρεση το Βέλγιο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι της υπουργικής απόφασης, είχε προηγηθεί γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής, σύμφωνα με την οποία η αποκλειστική διάθεση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας από τα φαρμακεία συνιστά περιορισμό του ανταγωνισμού.

Πηγή: Euro2day.gr

Βρείτε τον πίνακα με τη μεταβολή των τιμών και ολόκληρο το άρθρο εδώ


 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v