12 υπέροχες DIY ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο

12 υπέροχες DIY ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ίσως το πιο «ζεστό» δωμάτιο του σπιτιού λόγω του... ιδιοκτήτη του. Αν θέλετε να προσθέσετε κάποιες παιχνιδιάρικες πινελιές για να το κάνετε ακόμα πιο όμορφο, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή γίνετε μάστορας φτιάχνοντας δύσκολες κατασκευές. Με λίγα απλά υλικά αλλά πολλή φαντασία, όλα γίνονται!

1. Καθρέφτης με αυτοκινητάκια...

... τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό. Για να διακοσμήσετε τον καθρέφτη που βρίσκεται στο δωμάτιο του γιου σας με ένα ιδιαίτερο καθαρά αγορίστικο στυλ, μπορείτε να κολλήσετε πάνω του μινιατούρες-αυτοκινητάκια. Χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι σιλικόνης για να τα κολλήσετε, μπορείτε να τα στερεώσετε στο γυαλί, χωρίς να φοβάστε ότι θα πέσουν.

Βρείτε το πιστόλι σιλικόνης εδώ.

ή με τα αυτιά του Mickey!

Απλώς, τοποθετήστε δύο μικρότερους καθρέφτες στο δεξί και αριστερό πλάι του μεγάλου στρογγυλού καθρέφτη. Έτσι, θα σχηματίσετε το πρόσωπο του αγαπημένου ήρωα του παιδιού σας- ή ίσως και του δικού σας...

2. Χάρτινες καρδούλες

Για να δώσετε μία ρομαντική νότα στο κοριτσίστικο δωμάτιο, το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε διάφορα χρωματιστά χαρτόνια σε σχήμα καρδιάς, να τα κολλήσετε σε ένα σπάγκο και να τα κρεμάσετε όπου θέλετε. Μπορείτε να ομορφύνετε μ' αυτόν τον τρόπο ακόμα και τις κουρτίνες του δωματίου!

3. Χάρακας τοίχου

Το παιδί σας ψηλώνει συνεχώς. Γι' αυτό, προτιμήστε αντί να ψάχνετε κάθε λίγο τη μεζούρα, να φτιάξετε εσείς έναν χάρακα ύψους. Απλώς πάρτε μία σανίδα, ζωγραφίστε τους αριθμούς με ανεξίτηλο μαρκαδόρο και κρεμάστε την στον τοίχο. Προσοχή όμως... Ενδείκνυται μόνο για όσους έχουν σταθερό χέρι!

4. Σανίδες σκέιτμπορντ για ράφια!

Μία πρωτότυπη ιδέα για να μην πάει χαμένο το σκέιτμπορντ του μπαμπά, είναι να το χρησιμοποιήσετε ως ράφι. Αυτό που θα κάνετε είναι να βιδώσετε στον τοίχο δύο μεταλλικά στηρίγματα ραφιών και από πάνω να στερεώσετε τη σανίδα. Και το ράφι σας είναι έτοιμο!

Δείτε τα μεταλλικά στηρίγματα διαδικτυακά εδώ

5. Πόρτες-ζωάκια

Είναι η τέλεια λύση για να κάνετε πιο χαρούμενο το παιδικό δωμάτιο με το τίποτα. Το μοναδικό εργαλείο που χρειάζεστε είναι ένας μαρκαδόρος. Μετά, απλώς αφήστε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο να ξεδιπλωθεί! Αυτιά, μουστάκι, ουρά και πόδια αρκούν για να σχηματίσουν ένα ζωάκι όσοι δεν διαθέτουν το χέρι του ζωγράφου.

6. Χαρούμενες καρέκλες

Οι απλές ιδέες διακόσμησης αποδεικνύονται και οι πιο ωραίες. Αν θέλετε να δώσετε ένα χαρούμενο «χαρακτήρα» στις καρέκλες, το τραπέζι ή το κρεβάτι του παιδικού δωματίου, απλώς «φορέστε» τους χρωματιστές, παιδικές κάλτσες στα πόδια. Εκτός αυτού, αποτελούν την ιδανική λύση για να μην γδέρνουν τα έπιπλα το πάτωμα!

7. Πλαίσια για έκθεση ζωγραφικής!

Τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται με την ζωγραφική, ενώ σε πολλά απ' αυτά αρέσει να δημιουργούν στον... τοίχο. Για να ζωγραφίζουν ελεύθερα και μετά να θαυμάζουν τα έργα τους, μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο χρωματιστά πλαίσια από κορνίζες. Στο κενό του τοίχου που δημιουργείται, το παιδί θα μπορεί να κολλάει με blue tack τους πίνακές του!

8. Μανταλάκια για τις φωτογραφίες του

Μία καλή και οικονομική λύση για να έχετε συγκεντρωμένες τις φωτογραφίες με τις πιο σημαντικές στιγμές του παιδιού σας, είναι να κόψετε ένα χαρτόνι σε σχήμα κύκλου με κενό στη μέση και να κολλήσετε πάνω του μανταλάκια, με τη μεριά που ανοίγουν προς τα έξω. Έτσι, όποτε θέλετε εσείς ή το παιδί, θα αλλάζετε στη στιγμή τις φωτογραφίες.

9. Γράμματα από... λουλούδια

Μπορείτε να φτιάξετε το αρχικό γράμμα του παιδιού σας από πλαστικά λουλούδια! Απλώς, πάρτε ένα κομμάτι από αφρολέξ, σχηματίστε το γράμμα με ένα κοπίδι και με οδοντογλυφίδες στερεώστε πάνω τα ψεύτικα λουλούδια. Είτε για την πόρτα του δωματίου είτε για τον τοίχο πάνω απ' το κρεβάτι του παιδιού, είναι μία... φρέσκια ιδέα διακόσμησης!

10. Σπάγκος και μανταλάκια για τα έργα του

Κάθε φορά στο τέλος του χρόνου, μαζεύετε ολόκληρες σακούλες γεμάτες με έργα ζωγραφικής του παιδιού σας από τον παιδικό σταθμό. Επειδή δεν σας πάει η καρδιά να τα πετάξετε, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ένα απλούστατο τρόπο. Σε δύο μικρά καρφιά δέστε έναν απλό σπάγκο και κρεμάστε με χρωματιστά μικρά μανταλάκια-συνδετήρες τα έργα του!

11. Φτιάξτε τα δικά σας... σύννεφα!

Βαμβάκι, διαφανή σπάγγο ή πετονιά, σύρμα και σελοτέιπ: μόνο αυτά χρειάζονται για να βλέπει το παιδί σας τον ουρανό κάθε βράδυ!

Αρχικά, κόψτε όση ποσότητα θέλετε από το βαμβάκι και αρχίστε να το σχηματίζετε με όποιο τρόπο θέλετε. Για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα, μπορείτε να ενώσετε κάποια σημεία του με σελοτέιπ έτσι ώστε να σταθούν καλύτερα. Έπειτα, κόψτε ένα μικρό κομμάτι σύρμα και τυλίξτε το γύρω από ένα μολύβι για να πάρει ένα σπιρωτό σχήμα. Χρησιμοποιώντας μία πένσα λυγίστε τις δύο άκρες του και κρεμάστε στη μια του άκρη το βαμβάκι. Μετά ενώστε το σύρμα με την πετονιά και κρεμάστε την στο ταβάνι. Μήπως σκέφτεστε να το φτιάξετε και για το δικό σας δωμάτιο;

12. Ρολόι με lego

Τι θα χρειαστείτε: ένα μηχανισμό ρολογιού, μία βάση για lego, χαρακτήρες lego, ένα σπρέι με χρώμα και ένα καλό μαχαίρι. Αρχικά, κάνετε μία τρύπα στη μέση της βάσης, υπολογίζοντας τον χώρο που χρειάζεται για να χωρέσει το στρογγυλό εξάρτημα του ρολογιού. Έπειτα, ψεκάζετε τη βάση με το σπρέι και την αφήνετε να στεγνώσει. Όταν είναι έτοιμη, συναρμολογείτε τα υπόλοιπα εξαρτήματα του μηχανισμού, με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία- δεν είναι δύσκολο! Στο τέλος απλώς κολλάτε τις φιγούρες lego με blue tack. Αυτό ήταν όλο!

v