10 παιχνίδια που θα κάνουν το παιδί εξυπνότερο

10 παιχνίδια που θα κάνουν το παιδί εξυπνότερο

Αρκουδάκια, κούκλες, αυτοκινητάκια και τουβλάκια είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα παιχνίδια που θα βρούμε σ' ένα παιδικό δωμάτιο- χωρίς φυσικά να θέλουμε να τα υποτιμήσουμε. Γι' αυτό, μαμάδες, θείες, νονές και γιαγιάδες, με φόντο τα πασχαλιάτικα δώρα που θα κάνετε σε παιδιά, ανίψια, εγγόνια και βαφτιστήρια, σας προτείνουμε κάποια παιχνίδια που θ' ακονίσουν το μυαλό τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

1. Μεταλλικές σπαζοκεφαλιές

 

Ένα πρωτότυπο μεταλλικό παζλ που θα κάνει τα παιδιά να «κολλήσουν». Το παιδί μπορεί να φτιάξει δώδεκα τρικ με δύο εξαρτήματα στο καθένα. Ένα πράγμα δεν μπορούμε να εγγυηθούμε: ότι θα το αφήσει απ' τα χέρια του...

Για παιδιά από 7 ετών.

Τιμή: 6,40 ευρώ.

Δείτε το εδώ

2. Κάστρο λογικής

Τα παιδιά φτιάχνουν κανονικά... κάστρα τούβλο-τούβλο και πύργο-πύργο, ακολουθώντας τις οδηγίες του σχετικού βιβλίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο, τα κομμάτια έχουν διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και τρύπες που θα πρέπει να ενωθούν σωστά. Το αποτέλεσμα; Ένα τρισδιάστατο ξύλινο παζλ!

Για παιδιά από 3 ετών.

Τιμή: 27 ευρώ.

Δείτε το online

3. Εξυπνούλης- Το στυλό που μιλά

Γράμματα, λέξεις, αριθμοί, χρώματα και σχήματα σ' ένα μόνο παιχνίδι, στο οποίο το παιδί αναπτύσσει τις δεξιότητές του, χρησιμοποιώντας το μυαλό του. Ένα «έξυπνο» στυλό το καθοδηγεί και του δείχνει αν οι απαντήσεις που δίνει είναι σωστές ή λάθος με τον ανάλογο φωτισμό και με... φωνητικά μηνύματα.

Για παιδιά από 3 ετών.

Τιμή: 17 ευρώ.

Βρείτε το εδώ.

4. Happy cube

Τα παιδιά πρέπει αρχικά να φτιαξουν μόνα τους ένα κύβο, και να βάλουν όλες τις έδρες του στην επίπεδη βάση του για να δημιουργήσουν στο τέλος εντυπωσιακές, τρισδιάστατες κατασκευές. Λογική, παρατηρητικότητα και συντονισμός των κινήσεων είναι οι δεξιότητες που θ' αναπτύξουν!

Για παιδιά από 5 ετών.

Τιμή: 3 ευρώ.

Δείτε το εδώ

5. Fifteen Puzzle- Γρίφοι με αριθμούς

Ένα ξύλινο παιχνίδι επιτραπέζιων γρίφων με αριθμούς με κλίμακα δυσκολίας. Στο Fifteen Puzzle, τα παιδιά πρέπει να βάλουν τους αριθμούς από το 1 έως το 15 με αύξουσα σειρά, αλλά με συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων. Το παιδί θα χρησιμοποιήσει τη λογική, την παρατηρητικότητα αλλά και την... υπομονή του!

Τιμή: 7,70 ευρώ.

Για παιδιά από 6 ετών.

Βρείτε το online

6. Επιτραπέζιο παιχνίδι Σχολή Ντεντέκτιβ

Αφήστε το παιδί να... μαθητεύσει στη Σχολή Ντεντέκτιβ, να ψάξει για δαχτυλικά αποτυπώματα και να ξεκινήσει την έρευνά του για να βρει τον ένοχο του εγκλήματος! Οι μικροί ντεντέκτιβ πρέπει να βρουν στοιχεία και να τα συνδυάσουν για να φτάσουν στη λύση του παιχνιδιού! Ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να «ακονίσουν» το μυαλό και την παρατηρητικότητά τους.

Τιμή: 16 ευρώ λιανική πώληση και 14,40 ευρώ για αγορά online.

Για παιδιά από 8 ετών.

Δείτε το εδώ.

7. Sudoku για παιδιά

Ποιος είπε ότι το Sudoku είναι μόνο για μεγάλους; Στην παιδική του έκδοση είναι φυσικά πιο απλό αλλά παραμένει μια αριθμητική σπαζοκεφαλιά. Παίζεται πάνω σε μια τετράγωνη επιφάνεια και αποτελείται από εννιά σειρές και εννιά στήλες, που σχηματίζουν 81 μικρά τετράγωνα! Το παιδί πρέπει να συμπληρώσει τα κενά που λείπουν χωρίς να επαναλαμβάνεται ο ίδιος αριθμός σε κάθε σειρά ή στήλη. Τα μαθηματικά και η λογική στο μεγαλείο τους!

Τιμή: 9,95 ευρώ.

Για παιδιά από 6 ετών.

Θα το βρείτε εδώ

8. Παιχνίδι λογικής Tangram

 

Ένα από τα πιο έξυπνα και δημιουργικά παιχνίδια συνδυασμού που προέρχεται από την μακρινή Κίνα. Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη λογική τους για να ενώσουν κομμάτια διαφορετικού σχήματος και να φτιάξουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο κάθε φορά. Έτσι, μαθαίνουν να συντονίζουν την όραση με την αφή, αναπτύσσουν την οπτική τους μνήμη και «καταλαβαίνουν» καλύτερα την έννοια του χώρου.

Τιμή: 19,95 ευρώ.

Δείτε το διαδικτυακά

9. 70 απλά πειράματα για παιδιά

Το ιδανικό δώρο για μικρούς επιστήμονες. Τα παιδιά μπορούν να εκτελέσουν ούτε ένα ούτε δύο αλλά εβδομήντα πειράματα και να καταλάβουν από πού προέρχονται κάποια από τα φαινόμενα της φύσης!

Τιμή: 10,40 ευρώ.

Βρείτε το εδώ.

10. Scrabble Junior

Ίσως το πιο κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δεν θα μπορούσε να λείπει απ' τη λίστα μας. Τα παιδιά πρέπει να συνδυάσουν τα γράμματα που έχουν και να υπολογίσουν την αξία της κάθε λέξης που δημιουργούν για να νικήσουν. Λέξεις, αριθμοί και ανταγωνισμός στην απλουστευμένη έκδοση του Scrabble.

Τιμή: 20 ευρώ.

Για παιδιά από 5 ετών.

Θα το βρείτε online

v