Ένα συγκλονιστικό βίντεο μιας... διαφορετικής καισαρικής

Ένα συγκλονιστικό βίντεο μιας... διαφορετικής καισαρικής

Σε παλαιότερο άρθρο μας, αναφερθήκαμε στο νέο τρόπο καισαρικής που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος το τελευταίο διάστημα: την «φυσική» καισαρική. Σε αυτήν, το βρέφος δεν αποσπάται απότομα από τη μήτρα και η έξοδός του από το προστατευμένο μέχρι τότε περιβάλλον της κοιλιάς της μαμάς του γίνεται λιγότερο παρεμβατικά απ’ τον γιατρό. Την μέθοδο αυτή επέλεξε η Sarah Saunders, μία γυναίκα που για λόγους υγείας δεν είχε την επιλογή του φυσιολογικού τοκετού και διάλεξε την επόμενο καλύτερο –κατά τη γνώμη της- τρόπο να φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Αρχικά, ίσως μοιάζει με άλλη μία συνηθισμένη καισαρική. Όμως, η «κουρτίνα» λείπει και έτσι η μητέρα παρακολουθεί όλη τη διαδικασία. Ο γιατρός, στη συνέχεια, αφού κάνει την τομή, «σπρώχνει» προσεκτικά το παιδί προς τα έξω, μέχρι που εμφανίζεται το κεφάλι του. Τότε το αφήνει πάνω στην κοιλιά της μαμάς του μέχρι που εκείνο αρχίζει να κλαίει και να κουνιέται. Στο τέλος, χωρίς ακόμα να έχει κοπεί ο ομφάλιος λώρος απλώς το δίνει στην αγκαλιά της συγκινημένης μητέρας.

Η μέθοδος αυτή, εκτός του ότι διαφέρει από την «κλασική» καισαρική που είναι πιο... βιαστική, βοηθά το βρέφος να αποβάλλει το υγρό που βρίσκεται στους πνεύμονές του και έτσι να προσαρμόσει την αναπνοή του στο καινούριο περιβάλλον.

«Ήθελα να μοιραστώ το βίντεο του τοκετού μου για να δείξω ότι αν κάποια γυναίκα δεν μπορεί να γεννήσει κανονικά, η φυσιολογική καισαρική είναι η αμέσως καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει!», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα. Το βίντεο έχει ήδη γίνει viral. Δείτε το και θα καταλάβετε το γιατί…

Πηγή: mamamia.com.au

v