5 βόλτες πλάι στο κύμα για μικρούς και μεγάλους

5 βόλτες πλάι στο κύμα για μικρούς και μεγάλους

Το καλοκαίρι ήρθε και -μικροί και μεγάλοι- ψάχνουμε ακόμα και την παραμικρή αφορμή για βόλτα. Και επειδή το καλοκαίρι για πολλούς – αλλά και για εμάς- δεν νοείται χωρίς θάλασσα, μια βόλτα πλάι στο κύμα επιβάλλεται. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, να παίξουν ή να κάνουν ποδηλατάδα δίπλα στα κύματα και εσείς να χαλαρώσετε με μια βόλτα ή καφέ και φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Αν και κοντά στην Αθήνα, θα έχετε την ευκαιρία να ξεφύγετε – έστω και για λίγο- οικογενειακώς από τον θόρυβο της πόλης.

1. Παραλία Βούλας

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η λεγόμενη «Παραλιακή», και συγκεκριμένα η Βούλα. Χαλαρώστε με μια βόλτα δίπλα στα κύματα και μετά πηγαίνετε μέχρι το Notos Café για καφεδάκι. Αν πεινάσετε, συνεχίζετε με σνακ ή κανονικό φαγητό. Ακριβώς δίπλα στο καφέ, υπάρχει μια πρωτότυπη παιδική χαρά στην οποία τα παιδιά θα ξεφαντώσουν όσο εσείς χαλαρώνετε στη λιακάδα.

Περισσότερα στοιχεία για τον χώρο θα βρείτε εδώ.

2. Νότια στη Μαρίνα Φλοίσβου

Για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων και όχι μόνο, η Μαρίνα Φλοίσβου με το Τροκαντερό είναι μια ανάσα δροσιάς δίπλα τους. Ο πεζόδρομος δίπλα στη θάλασσα είναι ιδανικός για να κάνετε βόλτα και να χαζέψετε τις βάρκες! Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να παίξουν ενώ, αν δεν αποχωρίζονται το ποδήλατό τους, η ποδηλατάδα πλάι στο κύμα θα τα ενθουσιάσει.

Σε περίπτωση που κουραστείτε απ’ τη βόλτα σας, απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό στο Pier One , χωρίς να χάνετε την οπτική επαφή με τα παιδιά που μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητα το παιχνίδι τους στον χώρο γύρω απ’ το καφέ. Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ.

Αν έχετε αρκετές αντοχές, στο τέλος επισκεφθείτε τον Πρότυπο Παιδότοπο που βρίσκεται στο Πάρκο Φλοίσβου για να ευχαριστηθούν τα πιτσιρίκια ακόμα περισσότερο παιχνίδι. Εναλλακτικά, για να μην χάνετε χρόνο καθήστε κατευθείαν στο Volta Fun Town , όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν στον υπαίθριο παιδότοπο ενώ εσείς απολαμβάνετε δίπλα τους τον καφέ σας. Για περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του χώρου. 

*Επειδή, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, η κίνηση στην Παραλιακή είναι ανεξέλεγκτη, αν προτιμάτε τα Μέσα Μεταφοράς, το τραμ (στάση Τροκαντερό) και τα λεωφορεία (στάση Ούλεν) θα σας αφήσουν κυριολεκτικά ένα βήμα από την είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου.

3. Κάτω στον Πειραιά…

Στη Μαρίνα Ζέας

Κατηφορίζουμε πιο δυτικά, παραμένουμε όμως πάντα δίπλα στη θάλασσα. Περπατήστε στην γνωστή για τους Πειραιώτες «περατζάδα» του Πασαλιμανιού με κατεύθυνση προς Πειραϊκή για να καταλήξετε στη Μαρίνα Ζέας. Βολτάρετε  δίπλα στη θάλασσα και χαζέψτε τα πλούσια κότερα που είναι δεμένα εκεί. Για τον καφέ σας η καλύτερη επιλογή είναι η κλασική «Πισίνα» που δεν αφήνει παραπονεμένα ούτε τα πιτσιρίκια, αφού έχει εξωτερικό χώρο με πολλά παιχνίδια.. Διαθέτει parking έξω από το μαγαζί, ωστόσο δεν εγγυόμαστε ότι θα βρείτε θέση, αν πάτε σε μέρα και ώρα αιχμής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Ή στα Βοτσαλάκια

Κατευθυνόμενοι προς Μικρολίμανο και λίγο μετά την Πλατεία Αλεξάνδρας τα πρώτα σκαλάκια που θα βρείτε θα σας «βγάλουν» στα κλασικά Βοτσαλάκια. Στην παραλία λειτουργεί το café- beach bar Scuba, με τραπεζάκια πάνω στο κύμα. Δεν διαθέτει παιδότοπο, ωστόσο τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην παραλία. 

Για βραδιές σινεφίλ, μπορείτε να συνεχίσετε με μια ταινία υπό τους ήχους των κυμάτων στο ομώνυμο θερινό σινεμά που βρίσκεται στην παραλία. 

Μακριά απ’ τη φασαρία της Αθήνας

4. Ένα κόκκινο λιμανάκι στη Ραφήνα

Για να ξεφύγουμε λίγο απ’ το λεκανοπέδιο της Αττικής, κατευθυνόμαστε στη Ραφήνα και συγκεκριμένα στο Κόκκινο Λιμανάκι. Αν ο καιρός το επιτρέπει και ανυπομονείτε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο, κατεβείτε μέχρι την παραλία και βουτήξτε στα όμορφα νερά της. Διαφορετικά, απολαύστε τον καφέ σας στο «Μπαλκόνι» , για να έχετε, εκτός από το φαγητό σας και όλη τη θάλασσα στο… πιάτο σας! Το Σαββατοκύριακο, στον χώρο λειτουργεί το Μπαλκόνι Kids Club, με πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα πιτσιρίκια με την παρουσία του έμπειρου ψυχαγωγικού προσωπικού. Καφές και φαγητό με θέα το απέραντο γαλάζιο. Θέλετε κάτι άλλο;

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου είναι το τελευταίο που το μαγαζί διοργανώνει δραστηριότητες για παιδιά.

Το καφέ- εστιατόριο παραμένει ανοιχτό και τις καθημερινές. 

Επισκεφθείτε ιστοσελίδα του μαγαζιού για περισσότερες πληροφορίες. 

5. Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα

Λίγο έξω από την Σαρωνίδα, η παραλία «Μαύρο Λιθάρι» είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ξεσκάσετε από την βουή της πόλης. Βλέποντάς την, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την βάλετε στη λίστα με τις παραλίες που θα επισκέπτεστε για μπάνιο τα Σαββατοκύριακα με τα παιδιά.

Επειδή, όμως, παιχνίδι και ο καφές είναι αξίες παντός καιρού για μικρούς και μεγάλους αντίστοιχα, μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο στον χώρο του Mamakoita. Εκεί, τα παιδιά θα ξεφαντώσουν στα φουσκωτά και τα υπόλοιπα παιχνίδια του χώρου όσο εσείς ρεμβάζετε και απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα πίνοντας το καφέ ή το ποτό σας στα τραπεζάκια που βρίσκονται δίπλα.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ
 

v