5 πεντακάθαρες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να πάτε με τα παιδιά

5 πεντακάθαρες παραλίες κοντά στην Αθήνα για να πάτε με τα παιδιά

Ο καιρός στην Αττική μας κάνει τη χάρη και καλοκαιριάζει σιγά-σιγά, τα παιδιά θέλουν να βγουν απ’ το σπίτι και την πόλη και οι ημερήσιες παραθαλάσσιες αποδράσεις αναμένονται πυκνές και αυτή τη σεζόν. Δείτε πέντε μέρη σε απόσταση αναπνοής από την Αττική που μπορεί κανείς ν’ απολαύσει το μπάνιο του, παρέα με όλη την οικογένεια. Επιλέξτε ποια απ' αυτές θα επισκεφθείτε στην επόμενη θαλασσινή απόδρασή σας, ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα και... είστε έτοιμοι για αναχώρηση!

1. Ψάθα

Ακόμη μια πολύ καλή αφορμή για να βρεθείτε στην καταγάλανη πλευρά του Κορινθιακού, η Ψάθα είναι μία τεράστια βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρα νερά, άπλετο χώρο με ξαπλώστρες ή χωρίς και πολλές επιλογές σε καφέ και ταβερνάκια για ό,τι χρειαστείτε εσείς και τα μικρά σας.

2. Κόκκινο λιμανάκι

Στη Ραφήνα, σε λιγότερο από μία ώρα απ’ το κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε το «Κόκκινο λιμανάκι», μια πεντακάθαρη παραλία με άμμο, ψιλό βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά, που περιβάλλεται από κοκκινωπά βράχια, τα οποία την προστατεύουν απ’ τους συχνούς ανέμους, κάνοντάς την ιδανική για όλους τους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν. Ήσυχη και προσβάσιμη, χωρίς περιττή «οργάνωση»! Μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να χαλαρώσετε και ν' απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας σε ένα υπέροχο cafe-εστιατόριο  με θέα στο Αιγαίο.

3. Πόρτο Γερμενό

Αν έχετε διάθεση για λίγη παραπάνω οδήγηση, πεταχτείτε μέχρι το Πόρτο Γερμενό, που αποτελεί εγγύηση για απολαυστικές βουτιές και οικογενειακή γαλήνη δίπλα στη θάλασσα. Οι πέντε γραφικές, καθαρές παραλίες που βρέχονται απ’ τα καταγάλανα νερά του Κορινθιακού προσφέρουν χώρο, φυσική σκιά και υπέροχες ψαροταβέρνες για το φαγητό σας.

4. Χάρακας

Μία... μεγάλου μήκους παραλία με ψιλή άμμο και καθαρά νερά, κατάλληλη για πολύωρα οικογενειακά μπάνια, βρίσκει κανείς στον παραδοσιακό οικισμό του Χάρακα, στα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας. Δεν είναι αυτό που λέμε «οργανωμένη», υπάρχει όμως ένα beach bar για καφέδες, νερά και σνακς για τα παιδιά που, σίγουρα, θα πεινάσουν απ’ το παιχνίδι.

5. Λεγραινά

Λίγο πριν το Σούνιο, στα Λεγραινά, μπορεί κανείς να βρει μία τεράστια, πανέμορφη παραλία με ψιλή σκουρόχρωμη άμμο, παιχνιδιάρικους αμμόλοφους και κρυστάλλινα γαλανά νερά, χωρίς οργάνωση και χωρίς πολυκοσμία, τέλεια για ν’ απλώσετε τα παραθεριστικά σας αξεσουάρ και τα παιχνίδια των παιδιών.

v