10 λόγοι για να κάνετε (πιο) συχνά σεξ

10 λόγοι για να κάνετε (πιο) συχνά σεξ

Το σεξ είναι μία διαχρονική απόλαυση που δεν κοιτά ηλικίες. Όμως κάποιες φορές, ίσως λόγω των συνεχών υποχρεώσεων, του άγχους και της κούρασης μπορεί να… ξεχνάμε το άθλημα. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουμε γιατί, εκτός από την ευχαρίστηση που μας δίνει, το σεξ έχει και άλλα οφέλη που σχετίζονται με την υγεία μας. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, η επιστήμη μίλησε και μας λέει για ποιους λόγους πρέπει να το απολαμβάνουμε πιο συχνά. Ακόμα να πειστείτε;

1. Το σεξ μειώνει το στρες 

Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο οργανισμός μας απελευθερώνει ουσίες που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε πιο άνετα. Ενδεικτικά, οι ενδορφίνες και η οξυτοκίνη είναι κάποιες απ’ αυτές. Σχετική έρευνα , μάλιστα, έδειξε ότι όσοι απ’ τους συμμετέχοντες δεν είχαν κάνει σεξ για δύο εβδομάδες αντιμετώπιζαν πιο δύσκολα στρεσογόνες καταστάσεις, όπως το να μιλήσουν μπροστά σε κοινό, σε σχέση με τους μη… απέχοντες που πέρασαν με μεγαλύτερη επιτυχία αυτό το τεστ. Επομένως, αν αισθάνεστε αγχωμένοι ή πιεσμένοι και μέχρι τώρα δεν ξέρατε τι σας λείπει, μάλλον βρήκατε την απάντηση.

2. Δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού

Όσο λιγότερο σεξ κάνετε τόσο πιο εκτεθειμένοι είστε σε ιούς και μικρόβια. Κι αυτό γιατί, όπως παρατηρήθηκε σε σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, το ανοσοποιητικό σύστημα όσων έχουν ενεργή ερωτική ζωή είναι πιο δυνατό γιατί παράγει περισσότερα αντισώματα που μας προστατεύουν από τους ανεπιθύμητους «εισβολείς». Μάλιστα η διαφορά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη αφού για την ακρίβεια 30% περισσότερα τέτοια αντισώματα θωρακίζουν τον οργανισμό μας αν η σεξουαλική μας ζωή είναι εν δράσει.

3. Κάνουμε σεξ και αδυνατίζουμε!

Η ανάλυση εδώ είναι περιττή. Το σεξ μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή άσκησης αφού την ώρα της πράξης καίμε θερμίδες. Αν μάλιστα σας αρέσει να πειραματίζεστε με πιο δύσκολες στάσεις και ακροβατικά, τότε μάλλον έχετε ξεπεράσει το επίπεδο των αρχάριων κάνετε ακόμα πιο απαιτητική γυμναστική. Γι’ αυτό, εκτός από τη δίαιτα που πιθανώς έχετε ήδη αρχίσει για να βγείτε στην παραλία, φροντίστε να βάλετε και το σεξ στην καθημερινότητά σας. Ενδεικτικά, σε τριάντα λεπτά απόλαυσης, μπορούμε να χάσουμε από 85 μέχρι 100 θερμίδες. Αρκεί, βέβαια, μετά να μην υποκύψουμε σε άλλους διατροφικούς πειρασμούς με τον σύντροφό μας.

4. Φυσικό αναλγητικό

Η πρώτη μας αντίδραση όταν μας πιάνει πονοκέφαλος είναι να πάρουμε ένα αναλγητικό. Μήπως, όμως να το ξανασκεφτούμε; Σύμφωνα με έρευνες και με σχετικό άρθρο του Webmd, όταν κάνουμε συχνά σεξ, το σώμα μας απελευθερώνει μια ορμόνη που καταπολεμά τον πόνο, ενώ θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακουφιστούν από τις ενοχλήσεις της περιόδου. 

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε αδιαθεσία, πριν καταλήξετε στα χάπια, απλώς φωνάξτε τον σύντροφό σας… Είναι σχεδόν απίθανο να πει όχι.

5. Το σώμα προετοιμάζεται καλύτερα για την εγκυμοσύνη

Είναι προφανές ότι το σεξ είναι υπεύθυνο για τα παιδιά, όμως το συχνό σεξ είναι αυτό που προετοιμάζει καλύτερα το σώμα της γυναίκας για την εγκυμοσύνη. Κι αυτό γιατί ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας και έτσι το σώμα της είναι πιο έτοιμο να δεχτεί την εγκυμοσύνη. Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί, φροντίστε να χαρείτε την όλη διαδικασία… 

6. Κοιμάστε σαν μωρό

Αν μετά το σεξ αισθάνεστε πιο κουρασμένη, είναι γιατί το σώμα μας απελευθερώνει προλακτίνη, την ορμόνη που μας χαλαρώνει και που μας προκαλεί το αίσθημα της νύστας. Ξεχάστε το γάλα ή τα προβατάκια όταν έχετε αϋπνίες. Η λύση είναι βρίσκεται στο κρεβάτι σας (με την πονηρή έννοια!).

7. Μας… μικροδείχνει

Η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα είναι δύο από τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για το νεανικό και σφριγηλό δέρμα και οι οποίες εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Έχει αποδειχθεί ότι το σεξ μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και δώδεκα χρόνια από την πραγματική μας ηλικία. Δεν είναι και άσχημα!

8. Δενόμαστε με τον σύντροφό μας

Τα αυτονόητα κάποιες φορές είναι και τα σημαντικότερα. Το ότι το σεξ μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά στον σύντροφό μας είναι δεδομένο. Ο εκνευρισμός, οι προστριβές ανάμεσα στο ζευγάρι ή ακόμα και η απιστία μπορεί να είναι ένα άσχημο επακόλουθο αν το «ξεχάσουμε». Εκτός αυτού, η οξυτοκίνη, η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης», θα κάνει τα.. θαύματά της για να δεθούμε περισσότερο με το άλλο μας μισό.

9. Μας ανεβάζει το ηθικό

Γι’ αυτή τη διαπίστωση δεν χρειαζόμαστε καμία έρευνα, αλλά την προσωπική μας εμπειρία. Μέσω του σεξ επιβεβαιωνόμαστε. Κι αυτό γιατί βλέπουμε ότι είμαστε ποθητοί και –κακά τα ψέματα- μας αρέσει!

10. Ρυθμίζει την περίοδο

Μπορεί το σεξ να μας αγχώνει στην περίπτωση που γίνει κάποιο «ατύχημα», ακόμα και με την χρήση προφυλακτικού, όμως στην πραγματικότητα ρυθμίζει τον κύκλο μας. Σύμφωνα με ειδικούς, όσες γυναίκες κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα έχουν πιο σταθερό κύκλο. Φυσικά, τίποτα δεν είναι απόλυτο αλλά τα δείγματα γραφής που έχουμε είναι ενθαρρυντικά για όσες γυναίκες επιδίδονται συχνά στο άθλημα.

Αν δεν πειστήκατε ακόμα ή νομίζετε ότι είστε αρκετά μεγάλη για… περιπέτειες και ότι «δεν είστε  πια για τέτοια» , θα δανειστούμε μια φράση από γνωστό ελληνικό σίριαλ: «Άντε καλέ, σιγά. Κόβεται το σεξ;»:



 

v