Πώς να μην βαρεθούν τα παιδιά στο ταξίδι με το αυτοκίνητο

Πώς να μην βαρεθούν τα παιδιά στο ταξίδι με το αυτοκίνητο

Οι οικογενειακές διακοπές είναι απολαυστικές, όμως κάποιες φορές τα παιδιά μπορεί να γίνουν… ανυπόμονα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για τον λόγο αυτό, αν προετοιμάζετε ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο, φροντίστε να τα απασχολήσετε δημιουργικά αλλά και διασκεδαστικά για να μείνει κανείς παραπονεμένος! Έξυπνα gadgets, γρίφοι, παιχνίδια και άλλες εμπνεύσεις θα σας κρατήσουν συντροφιά οικογενειακώς. Όρεξη να υπάρχει...

1. Αυτοσχέδια παντομίμα χωρίς κούκλες

Με τα τατουάζ- ζώα, τα παιδιά μπορούν να παίζουν με τις ώρες παντομίμα χωρίς να χρειαστούν τις κούκλες τους. Μπορείτε να τα αγοράσετε online από εδώ

2. Βαλιτσάκι απασχόλησης!

Αν το παιδί σας είναι φύση… καλλιτεχνική, τότε ένα γραφείο- βαλιτσάκι με όλα τα απαραίτητα σύνεργα θα του κρατήσει συντροφιά.

Αγοράστε το online από εδώ

3. Εξασκείστε το μυαλό τους με αινίγματα:

*Έχει 5 δάχτυλα αλλά δεν είναι χέρι. Τι είναι;

Απάντηση: Το γάντι.

*Μπαίνει μέσα απ’ το τζάμι χωρίς να το σπάσει. Τι είναι;

Απάντηση: Το φως.

*Από πάνω σαν τηγάνι και από κάτω σαν βαμβάκι. Τι είναι;

Απάντηση: Το αηδόνι

*Τι είναι αυτό που μόνο μεγαλώνει και ποτέ δεν μικραίνει;

Απάντηση: Η ηλικία μας.

*Τον έναν άνθρωπο τον κάνει δύο. Τι είναι;

Απάντηση: Ο καθρέφτης

*Τι είναι αυτό που έχει ουρά αλλά δεν είναι ζώο;

Απάντηση: Το πιάνο.

4. Παίξτε το παιχνίδι των 20 ερωτήσεων

Ενας παίκτης σκέφτεται ένα άτομο, αντικείμενο ή ζώο, που γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι. Αρχίζουν να του κάνουν ερωτήσεις που πρέπει όμως να απαντηθούν μόνο με «ναι» ή «όχι». Οι ερωτήσεις, από όλους τους παίκτες δεν μπορεί να είναι πάνω από 20. Όποιος βρει πρώτος την απάντηση, αρχίζει εκείνος τον επόμενο γύρο.

5. Ο σιδηρόδρομος

Ένα από τα κλασικά παιχνίδια που παίζαμε κι εμείς μικροί. O πρώτος παίκτης ξεκινά με μια ιστορία και ο επόμενος πρέπει να συνεχίσει την πρότασή του από τοι τελευταίο της γράμμα. Το καλό μ’ αυτό το παιχνίδι είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ακόμα και ο οδηγός, εφόσον φυσικά δεν αποσυντονίζεται.

6. Το χαλασμένο τηλέφωνο

Τα λόγια μάλλον είναι περιττά… Ο πρώτος παίκτης ψιθυρίζει στο αυτί του διπλανού του μια ιστορία, η οποία καταλήγει εντελώς διαφορετική! Είναι προτιμότερο να παίζεται από 3 συμμετέχοντες και πάνω. Ωστόσο, αν η μαμά βαρεθεί να είναι συνοδηγός μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

7. Τρίλιζα με πέτρες

*Φωτογραφία: Craftwithmom

Επειδή το γράψιμο στο αυτοκίνητο είναι δύσκολο, προτιμήστε να φτιάξετε μια τρίλιζα με πέτρες που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

8.  Διαφορετικά… τραγουδήστε ελεύθερα!


Και για την ώρα του ύπνου…


Σίγουρα το παιχνίδι θα κρατήσει τα παιδιά ξύπνια πολλή ώρα, όμως κάποια στιγμή ο Μορφέας θα κάνει το θαύμα του. Επειδή κι εσείς χρειάζεστε λίγη ησυχία μετά το πολύωρο παιχνίδι, προμηθευτείτε μια ειδική υποστήριξη κεφαλιού για να του χαρίσετε… όνειρα γλυκά!

Θα το βρείτε εδώ. 

v