Καμία κανονική γυναίκα δεν μοιάζει με μοντέλο κι άλλες 8 αλήθειες που αξίζει να θυμόμαστε!

Καμία κανονική γυναίκα δεν μοιάζει με μοντέλο κι άλλες 8 αλήθειες που αξίζει να θυμόμαστε!

Κάθε καλοκαίρι οι περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τις ανασφάλειές τους, αφού ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, το μαγιό και τους (άλλους) λουόμενους. Οι περισσότερες εξ υμών, μουρμουρίζουμε βλέποντας το είδωλό μας στον καθρέφτη, γκρινιάζουμε με την εμφάνισή μας και, όταν φτάνουμε στην παραλία αγχωνόμαστε ανόητα με τις μικρές ή τις μεγάλες μας ατέλειες. Φοράμε αμέσως ένα παρεό για να κρύψουμε την περιφέρειά μας, καθόμαστε σταυροπόδι αντί να κάτσουμε όπως μας βολεύει τέλος πάντων, για να φαίνονται πιο κολακευτικά τα πόδια μας και -για να μην τα πολυλογούμε- κάνουμε ένα σωρό άχρηστες πράξεις και σκέψεις επειδή δεν είμαστε ευχαριστημένες με την εικόνα μας. Είπαμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να πούμε, λοιπόν, μερικές αλήθειες, ελπίζοντας να απαλλάξουμε το γυναικείο μυαλό από τις περιττές ανασφάλειες που το ταλανίζουν ιδίως τα καλοκαίρια στις παραλίες.

1. Κυτταρίτιδα έχει το 90% των γυναικών. Δεν έχεις μόνο εσύ κυτταρίτιδα αγαπητή αναγνώστρια. Έχει και η καλλονή στη διπλανή ξαπλώστρα -και την νοιάζει ακριβώς όσο κι εσένα. Κι ας είναι καλλονή. Δεν το βρίσκεις ανόητο που την νοιάζει;

2. Κανείς δεν ασχολείται με τις ατέλειές σου (τουλάχιστον όχι τόσο, όσο νομίζεις). Είναι στην άτιμη την ανθρώπινη φύση να απασχολούμε το μυαλό μας και να σπαταλάμε φαιά ουσία για ασήμαντες ανοησίες όπως το αν οι ραγάδες στην κοιλιά μας αυξήθηκαν σε 8 από 6 που ήταν το περσινό καλοκαίρι. Η ανασφάλειά μας λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός που γιγαντώνει κάθε μικρή ατέλεια και, σίγουρα, εμείς, στον καθρέφτη μας, τα βλέπουμε όλα. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος όμως, όχι, δεν βλέπει ούτε τη μικρή ρυτίδα στο μέτωπό μας, ούτε τις τέσσερις ανεπιθύμητες τρίχες που φύτρωσαν σε περίεργο σημείο, ούτε την «όψη φλοιού πορτοκαλιού» στους γλουτούς.

3. Ναι, δεν είναι ευχάριστο, αλλά το στήθος «πέφτει». Η κακιά η βαρύτητα φταίει. Το ζήτημα όμως είναι το εξής: αν δεν «πέσει» το στήθος με την πάροδο του χρόνου, τότε έχει «πέσει» νυστέρι (όχι πως το κατακρίνουμε, αλλά οι αλήθειες να λέγονται!).

4. Ξέρεις έστω και μία γυναίκα που να δείχνει με μαγιό όπως τα μοντέλα στις διαφημίσεις για μαγιό; Δεν ξέρεις.

5. Σκεφτείτε το εξής (αληθές και παρηγορητικό ταυτόχρονα): όχι, δεν έχουμε την εμφάνιση που είχαμε στα 18. Θα θέλατε όμως να έχετε τη ζωή, την ωριμότητα και το μυαλό που κουβαλούσατε στα 18; Κάτι χάνεις, κάτι παίρνεις και, εν προκειμένω, αυτά που σου δίνει ο χρόνος είναι οπωσδήποτε πολύ, πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από ένα σφριγηλό κορμί.



6. Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι και κανείς δεν μπορεί να αρέσει σε όλους! Όλοι φοβόμαστε να αντιταχθούμε στα πρότυπα της εποχής ή της χώρας μας. Σε έναν άλλο χωροχρόνο όμως οι καμπύλες σας, είναι δείγμα υγείας και θεωρούνται σέξι και θελκτικές. Αντίστοιχα, όλοι ξέρουμε ότι σε άλλους αρέσουν οι αδύνατες ή οι γυμνασμένοι, σε άλλους οι «νταρντάνες» ή οι άντρες με κοιλίτσα, σε άλλους το μεγάλο στήθος, σε άλλους το μικρό, ότι μερικές γυναίκες κερδίζουν τα βλέμματα επειδή έχουν όμορφα, μεγάλα μάτια κι άλλες γιατί έχουν κορμί-λαμπάδα. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι είναι μοναδικοί και όλοι έχουν από μια άποψη.

7. Όμορφος είναι κάθε άνθρωπος με αυτοπεποίθηση. Είναι κλισέ, ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν γίνεται να μην το πούμε: υπάρχουν γυναίκες με έξτρα κιλάκια που το ζεστό τους χαμόγελο, το σίγουρο βάδισμά τους και το βλέμμα αυτοπεποίθησης δεν αφήνει περιθώρια να ασχοληθείς με το νούμερο του μπικίνι τους.

8. Οι κακές γλώσσες, θα βρουν κάτι να σχολιάσουν όπως και να 'χει. Αν είσαι πολύ αδύνατη, ένας κακεντρεχής άνθρωπος θα σε πει «ανορεξικό», αν έχεις παραπάνω κιλά θα κρυφογελάσει δείχνοντας την κοιλίτσα σου, αν είσαι πολύ ξανθιά είσαι «ξεπλυμένη» κι αν είσαι πολύ μελαχρινή «μαυροτσούκαλο». Άκρη με τους κακεντρεχείς δεν βγάζεις, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να ασχολείσαι.

9. Τα παιδιά σου, θα θυμούνται τον χρόνο που πέρασες μαζί τους, όχι τις ραγάδες σου. Η φλεβίτιδα, η κυτταρίτιδα, το δέρμα που ζαρώνει και τα ψωμάκια που ενοχλητικά πετάγονται δεξιά κι αριστερά από το μαγιό, στα μάτια κάθε παιδιού είναι αόρατα. Ορατό είναι το καθησυχαστικό χαμόγελο, τα γέλια απ' αυτά που κάνουν την κοιλιά σου να πονάει, οι βουτιές, η καταφατική απάντηση στην ερώτηση «μαμά, να σε θάψουμε;» και όλες οι στιγμές που, αντί να ανησυχούμε μάταια για το είδωλό μας, δώσαμε την προσοχή και την αγάπη μας.

v