Διάσημα tips μαγειρικής: Ποια «δουλεύουν» και ποια είναι... άχρηστα

Διάσημα tips μαγειρικής: Ποια «δουλεύουν» και ποια είναι... άχρηστα

Κατά καιρούς, ακούμε ή διαβάζουμε διάφορους έξυπνους τρόπους να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή στην κουζίνα μας. Κάποιοι φαίνονται προφανείς και αποδίδουν χωρίς κόπο, άλλοι πάλι απαιτούν λίγη περισσότερη δεξιοτεχνία και άλλοι αποτυγχάνουν πλήρως να δώσουν αυτό που υπόσχονται.

Για να μην παιδεύεστε άδικα, λοιπόν, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω τεστ...

Κόψτε τη ντομάτα στη μέση

Το tip: Τοποθετούμε τη ντομάτα, ή όποιο άλλο παρόμοιο φρούτο θέλουμε να κόψουμε στη μέση, σε ένα πιάτο και την καπελώνουμε από πάνω με ένα άλλο πιάτο. Πιέζουμε το επάνω μέρος της σύνθεσης για να κρατήσουμε τη ντομάτα σταθερή και με το μαχαίρι μας κόβουμε ανάμεσα στα πιάτα.

Η ετυμηγορία: Δουλεύει μια χαρά, αρκεί το μαχαίρι σας να είναι μακρύ και κοφτερό.

Δροσίστε γρήγορα ένα αναψυκτικό

Το tip: Για να κρυώσει πιο γρήγορα το αγαπημένο σας αναψυκτικό, βάλτε το γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο τυλιγμένο με βρεγμένο χαρτί κουζίνας.

Η ετυμηγορία: Μύθος! Ένα σκέτο μπουκάλι κρυώνει με τον ίδιο ρυθμό που κρυώνει και το τυλιγμένο.

Χωρίστε τον κρόκο απ’ το ασπράδι

Το tip: Σπάμε το αυγό σ’ ένα πιάτο, παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι και το ζουλάμε μέχρι να φύγει από μέσα ο αέρας. Βάζουμε το στόμιο εκεί που είναι ο κρόκος του αυγού και αργά αργά αφήνουμε τον αέρα να ξαναμπεί στο μπουκάλι ώσπου να ρουφήξει και τον κρόκο. Όταν θέλουμε να βγει ο κρόκος, ξαναζουλάμε το μπουκάλι.

Η ετυμηγορία: Δουλεύει μια χαρά!

Αφαιρέστε το κοτσάνι απ’ τη φράουλα

Το tip: Παίρνουμε ένα απλό καλαμάκι και το μπήγουμε αργά αργά στη φράουλα απ’ το κάτω μέρος. Ο λευκός κορμός και το κοτσάνι βγαίνουν έτσι από πάνω χωρίς να χαλάσει η φράουλα.

Η ετυμηγορία: Δουλεύει μια χαρά, αλλά μην το κάνετε στις μεγάλες φράουλες. Προτιμήστε ένα μαχαίρι.

Κόψτε σε φέτες ένα κέικ ή κάποιο μαλακό τυρί με οδοντικό νήμα

Το tip: Κρατάμε ένα τεντωμένο κομμάτι οδοντόνημα πάνω απ’ το τυρί ή το κέικ και κατεβάζουμε αργά και σταθερά μέχρι να κόψουμε τη φέτα μας.

Η ετυμηγορία: Δουλεύει μια χαρά, ευκολότερα στο τυρί και δυσκολότερα στο κέικ.

Καθαρίστε ένα βραστό αυγό με κουτάλι

Το tip: Σπάμε το αυγό απ’ τη φαρδιά του άκρη να φύγει ο αέρας και πιέζουμε το κουτάλι ανάμεσα στο τσόφλι και τον ασπράδι ώστε να εισχωρήσει βαθιά και να τα χωρίσουμε.

Η ετυμηγορία: Μύθος! Αυτό που δουλεύει είναι να βάλουμε στο σκεύος κρύο νερό με το βραστό αυγό, να κλείσουμε το καπάκι και να κουνήσουμε δυνατά. Τα τσόφλια θα φύγουν με το νερό της βρύσης.

Ανοίξτε βαζάκια με υφασμάτινη ταινία για υδραυλικούς

Το tip: Κολλάμε μία γερή υφασμάτινη ταινία επάνω στο καπάκι αφήνοντας τη μία άκρη της στο χέρι μας. Κρατάμε γερά το βάζο και τραβάμε δυνατά την ταινία ώσπου ν’ ανοίξει το καπάκι.

Η ετυμηγορία: Μύθος! Καλύτερα μπήξτε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο καπάκι και το στόμιο να φύγει ο αέρας ή γυρίστε το βαζάκι ανάποδα και χτυπήστε το καπάκι επάνω στον πάγκο (βάλτε μια πετσέτα για προστασία) πριν το ξεβιδώσετε.

Αποτρέψτε το νερό που βράζει απ’ το να ξεχειλίσει

Το tip: Για να μην ξεχειλίσει το νερό που βράζει έξω απ’ την κατσαρόλα, τοποθετούμε μία ξύλινη κουτάλα επάνω στο ανοιχτό στόμιο.

Η ετυμηγορία: Δουλεύει μια χαρά!

Κάντε την κόρα της χθεσινής πίτσας και πάλι τραγανή

Το tip: Για να γίνει η πίτσα μας τραγανή σα να ‘ναι φρέσκια, τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με ένα ποτήρι νερό.

Η ετυμηγορία: Μύθος!

Ξεφλουδίστε αβοκάντο, μάνγκο ή ακτινίδιο χωρίς κόπο

Το tip: Κόβουμε το φρούτο στη μέση, ακουμπάμε την άκρη του στο στόμιο ενός ποτηριού και το πιέζουμε προς τα κάτω ώσπου να διαχωριστεί η φλούδα απ’ τη σάρκα.

Η ετυμηγορία: Μύθος (εκτός κι αν είναι πολύ, πολύ ώριμο το φρούτο)!

Πηγή: Brightside.me

v