10 ρούχα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία ντουλάπα

10 ρούχα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεία ντουλάπα

Η μόδα αλλάζει, όμως το στιλ διαρκεί για πάντα έλεγε η μοναδική Coco Chanel και… πόσο δίκιο είχε. Γιατί όσα ρούχα κι αν στοιβάζονται στη ντουλάπα μας, πάντα υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και που φροντίζουμε να διαφυλάττουμε στις καλές μας κρεμάστρες και στα καλά μας κουτιά. Ο λόγος για τα κομμάτια που όχι μόνο μας «σώζουν» σε κάθε περίσταση, αλλά και αυτά που φορώντας τα νιώθουμε θεές, όσα χρόνια κι αν περάσουν – όσες μόδες κι αν αλλάξουν. Εσείς τα έχετε στη δική σας ντουλάπα;

Το μαύρο φόρεμα

Το μικρό-μαύρο-φόρεμα δεν είναι μύθος. Είναι το κομμάτι-κλειδί για εκείνο το βράδυ που οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν και προέκυψε μη προγραμματισμένη έξοδος για ποτό, οπότε δεν έχετε χρόνο να σκεφτείτε τι να φορέσετε. Είναι το ρούχο που θα κρύψει επιμελώς τα παραπανίσια κιλά σας και θα κολακέψει τη σιλουέτα σας, ειδικά αν συνδυαστεί με γόβες. Είναι, τέλος πάντων, τόσο απαραίτητο όσο το αγαπημένο σας τζιν.

Το κλασικό καμηλό παλτό

Πιθανότατα το μοναδικό παλτό που θα χρειαστείτε σε όλη σας τη ζωή. Αυτό που μπορείτε να φοράτε από το πρωί στη δουλειά, πάνω από τζιν και μπαλαρίνες, έως αργά το βράδυ στο ποτό, πάνω από το μαύρο σας φόρεμα. Αξίζει να επενδύσετε σε ένα τέτοιο ρούχο, καθώς αποτελεί σύμβολο κομψότητας ό,τι κι αν φοράτε από μέσα.

Ένα μαύρο σακάκι

Ένα καλοραμμένο μαύρο σακάκι είναι το απόλυτο πανωφόρι για τις smart casual εμφανίσεις σας, ειδικά το Φθινόπωρο. Φοριέται ιδανικά πάνω από τζιν, φορέματα, παντελόνια και φούστες, κολακεύει κάθε σωματότυπο και προσδίδει κομψότητα σε κάθε περίσταση. Προσέξτε μόνο να επιλέξετε κάποιο που να τονίζει τη μέση σας και να μην δείχνει πάνω σας σαν σακί.

Ένα λεοπαρδαλέ μαντήλι

Ακόμα κι αν φοράτε ένα λευκό t-shirt με τζιν ή ένα απλό μαύρο φόρεμα, ένα τέτοιο μαντήλι είναι ό, τι ακριβώς χρειάζεστε για να αναδείξετε το look σας και να αποκτήσετε χρώμα και στιλ.

Κόκκινες μπαλαρίνες

Είναι η πινελιά που κλέβει την παράσταση και «σώζει» ακόμα και το πιο βαρετό ντύσιμο. Είναι ο ορισμός της θηλυκότητας και η καλύτερη έκπληξη στο μονότονο καθημερινό, casual ντύσιμο. Μην τις υποτιμάτε! Για το Φθινόπωρο επιλέξτε τις, ωστόσο, σε μία πιο σκούρα απόχρωση.

Τζιν με «καμπάνα»

Δεν θα είναι το βασικό σας τζιν, πρέπει, όμως, να είναι το δεύτερο σε σειρά που θα φιγουράρει στην γκαρνταρόμπα σας και ο βασικότερος λόγος είναι ότι έχει την ιδιότητα να κολακεύει σχεδόν κάθε σωματότυπο –ειδικά αυτόν της Ελληνίδας με τις έντονες καμπύλες. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό look συνδυάστε το με πλατφόρμες ή ψηλοτάκουνα.

Μπλούζα με peplum

Είναι από τις μόδες που ήρθαν για να μείνουν αφού «βόλεψε» τρομερά τις γυναίκες με καμπύλες. Πρόκειται για τη μπλούζα με την απίστευτα θηλυκή αυτή λεπτομέρεια που κολακεύει το σώμα, καθώς «κρύβει» επιμελώς τα ψωμάκια, η οποία μπορεί να φορεθεί τόσο πάνω από παντελόνι όσο και πάνω από φούστα.

Ένα φαρδύ τζιν πουκάμισο

Μπορεί να έχετε ήδη ένα τζιν πουκάμισο. Είναι, όμως, τόσο άνετο και μαλακό, ώστε να μπορείτε να το φοράτε με πολλούς συνδυασμούς, π.χ. πάνω από φανελάκια και κολάν ή κουμπωμένο μέσα από παντελόνια; Επίσης, έχει τέτοιο χρώμα ώστε να φοριέται άνετα και τον Χειμώνα; Αν η απάντηση σε κάποιο από τα δύο είναι όχι… καιρός να το αποκτήσετε!

Παντοφλέ αθλητικά

 

Είναι η όαση μετά τα καθημερινά -όπως και να το κάνουμε άβολα- παπούτσια της δουλειάς. Είναι, με άλλα λόγια, τα παπούτσια του Σαββατοκύριακου, που μπορείτε να φορέσετε με τα τζιν, τα κολαν, ακόμα και με τα casual φορέματά σας και να νιώθετε πως… πετάτε!

Ένα λευκό πουκάμισο

Το ξέρετε ήδη ότι οι εναλλακτικοί συνδυασμοί για το ρούχο αυτό είναι αμέτρητοι. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι, ότι, για να επιλέξετε το σωστό λευκό πουκάμισο θα πρέπει να κρίνετε από το μέγεθος του στήθους σας: Αν έχετε μεγάλο (ή προς το μεγάλο) στήθος, επιλέξτε ένα πολύ απλό πουκάμισο, χωρίς λεπτομέρειες στο μπούστο, και αφήνετε μερικά κουμπιά ανοιχτά. Αν έχετε μικρό στήθος διαλέξτε ένα πουκάμισο με κάποιο σχέδιο που να φαίνεται όταν θα κουμπώνετε το πουκάμισό σας μέχρι πάνω.

v