6 δραστηριότητες που θα φέρουν το παιδί πιο κοντά στην τέχνη

6 δραστηριότητες που θα φέρουν το παιδί πιο κοντά στην τέχνη

Σε παλαιότερο άρθρο μας έχουμε μιλήσει για το πόσο σημαντική είναι η τέχνη για τα παιδιά, γι’ αυτό τώρα θα σας προτείνουμε κάποιες δραστηριότητες που υπόσχονται να κάνουν το μικρό σας να την λατρέψει.

Δείτε ποιες από αυτές ταιριάζουν περισσότερο στο παιδί και ανακαλύψτε ποιες είναι οι καλλιτεχνικές ανησυχίες και – γιατί όχι- τα ταλέντα του.

1. «Χορεύοντας με τους γονείς» για παιδιά από 2 έως 4 ετών στο Dance Vacuum

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που, εκτός του ότι θα μυήσει τα παιδιά στον χορό, θα φέρει κοντά όλη την οικογένεια. Μέσα από διασκεδαστικά και χορευτικά παιχνίδια, δίπλα στην ασφάλεια των γονιών, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες, θα μάθουν ισορροπία και θα δοκιμάσουν τις χορευτικές τους δυνάμεις.

Το επόμενο ραντεβού στο Dance Vacuum έχει καθοριστεί για τις 11 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί. Το κόστος συμμετοχής είναι μόλις 12 ευρώ ανά οικογένεια.

Δείτε περισσότερα εδώ.

2. Για τους φαν του σινεμά: Οι έφηβοι φτιάχνουν βίντεο κλιπ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Για τα μεγαλύτερα παιδιά που το σινεμά τους συναρπάζει, το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει μια σειρά σεμιναρίων και καλεί τους έφηβους με καλλιτεχνικές ανησυχίες να φτιάξουν το δικό τους βίντεο κλιπ για τα αγαπημένα τους τραγούδια. Θα κάνουν μια αναδρομή στα καλύτερα μιούζικαλ και θα φτάσουν μέχρι τη σημερινή εποχή, εξερευνώντας τη λογική των μοντέρνων μουσικών βίντεο κλιπ αλλά και των viral βίντεο.

Ο κύκλος αποτελείται από έξι συναντήσεις και το κόστος του κυμαίνεται στα 56 ευρώ ανά παιδί.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

3. Λίγο απ’ όλα: Οι τέχνες πήγαν βόλτα στο Ίδρυμα Εικαστκών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη



Στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ποικιλία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων: Στο πρόγραμμα «ανακαλύπτοντας τις τέχνες» για παιδιά από 2 έως 4 ετών, τα πιτσιρίκια θα έρθουν σε επαφή με τα εικαστικά, τη ζωγραφική και το θέατρο, φυσικά με την παρέα των γονιών τους. 

Και τα μεγαλύτερα παιδιά, όμως, από 6 μέχρι 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα καλλιτεχνικό ταξίδι και μάλιστα περνώντας από τη μία τέχνη μέσα στην άλλη. Έχοντας ως αφορμή ένα γνωστό έργο που θα τους δώσει την έμπνευση, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν στη συνέχεια το δικό τους ξεχωριστό έργο.

Για όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξετε, η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

4.  Τα παιδιά γίνονται ζωγράφοι στην SG Art Gallery



Κάθε Σάββατο, τα παιδιά συμμετέχουν στα εικαστικά εργαστήρια που οργανώνονται στον χώρο της SG Art Gallery. Διεισδύουν στον χώρο της ζωγραφικής, έρχονται σ’ επαφή με τα σημαντικότερα έργα και την τεχνοτροπία τους και μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τα βασικά και συμπληρωματικά χρώματα και μοτίβα στα δικά τους έργα. Αφού ολοκληρωθούν τα εργαστήρια, μάλιστα, οι μικροί ζωγράφοι θα εκθέσουν τους πίνακές τους στον χώρο της γκαλερί.

Τα εργαστήρια διοργανώνονται κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί, διαρκούν 2 ώρες και το κόστος τους ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά παιδί (το κόστος των υλικών δεν συμπεριλαμβάνεται).

*Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ομάδα του Athens Art Workshops στο Facebook

5. Ακούω/ Βλέπω/ Παίζω με τον Μπαχ και τον Μπετόβεν

*Φωτογραφία: debop.gr

Κάθε Κυριακή, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Βίβιαν Βουδούρη» διοργανώνει μουσικά προγράμματα για παιδιά από 3 ως 7 ετών και από 6 μέχρι 12 ετών. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού μέσα στη βιβλιοθήκη, θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν ενώ θα απολαμβάνουν ζωντανή μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Τα προγράμματα διοργανώνονται τις Κυριακές στις 12 το πρωί και κοστίζουν 8 ευρώ ανά παιδί.

6. Θέατρο με τη βοήθεια της Ιλιάδας στον χώρο τέχνης Ισμός



Από τις 19 Φεβρουαρίου, τα παιδιά από 6 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στα χρόνια της Ιλιάδας μέσα από το θέατρο. Θα αυτοσχεδιάσουν, θα μάθουν ποιες είναι οι τεχνικές του θεάτρου και πώς να λειτουργούν σε μια θεατρική ομάδα, με τη βοήθεια φυσικά του… Ομήρου.

Το κόστος κάθε μαθήματος ανέρχεται στα 10 ευρώ ενώ και για τις 16 συναντήσεις (που τελειώνουν τον Απρίλιο) το συνολικό ποσό φτάνει τα 160 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ.

v