10 ταινίες από τα 90s που πρέπει να (ξανα)δείτε με τα παιδιά

10 ταινίες από τα 90s που πρέπει να (ξανα)δείτε με τα παιδιά

Μπορεί η δεκαετία του ’80 να μας άφησε τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις, αναφορικά με τα παιχνίδια και τις μελωδίες, όμως -κακά τα ψέματα- στα 90s ήταν που ήρθαμε πραγματικά σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και απολαύσαμε ταινίες που αναμφίβολα έμειναν χαραγμένες στη μνήμη μας. Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις καλύτερες εξ αυτών, τις οποίες πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να βρείτε και να ξαναδείτε σήμερα με τα παιδιά σας:

Το κορίτσι μου (1991)

Ένα μικρό κορίτσι στο κατώφλι της εφηβείας βλέπει τη ζωή της να έρχεται πάνω κάτω, όταν αποκτά έναν νέο, απροσδόκητο φίλο.

Γιατί να το δείτε: Γιατί πρόκειται για την πιο τρυφερή και αγνή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε παιδιά που, παρά το λυπητερό τέλος, εξετάζει πολλά σοβαρά οικογενειακά ζητήματα.

Ματίλντα (1996)

Η ιστορία ενός υπέροχου μικρού κοριτσιού, που τυχαίνει να είναι ιδιοφυΐα, και της εκπληκτικής δασκάλας της, ενάντια στους χειρότερους γονείς που θα μπορούσε ποτέ να έχει και της πιο σκληρής διευθυντρίας σχολείου!

Γιατί να το δείτε: Γιατί είναι από τις λίγες ταινίες που αποδεικνύουν τι μπορεί να πετύχει ένα μικρό κορίτσι και πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια καλή δασκάλα!

Free Willy (1993)

Όταν ένα μικρό αγόρι μαθαίνει ότι η αγαπημένη του φάλαινα πρόκειται να θανατωθεί από τους ιδιοκτήτες του ενυδρείου, αναλαμβάνει με κάθε ρίσκο, να κάνει ό,τι μπορεί για να την απελευθερώσει. 

Γιατί να το δείτε: Για να ενθαρρύνετε τα παιδιά να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τα ζώα και τη φύση, και δη τα «άγρια» και απειλούμενα.

Μόνος στο σπίτι (1990) 

Ένα ατίθασο 8χρονο αγόρι αναγκάζεται να προστατεύσει το σπίτι του από δύο διαρρήκτες όταν η οικογένειά του φεύγει για ταξίδι και, από λάθος, τον ξεχνά πίσω! 

Γιατί να το δείτε: Για να δουν τα παιδιά σας για πόσα είναι ικανά, αλλά και για να τρελαθούν στα γέλια με τα παθήματα των διαρρηκτών.

Φόρεστ Γκαμπ (1994)

Με μυαλό και καρδιά μικρού παιδιού, ο Φόρεστ Γκαμπ τυχαίνει να βρίσκεται παρόν σε πολλές καθοριστικές στιγμές της ιστορίας που θα τον οδηγήσουν στην απόλυτη επιτυχία αλλά και στην αληθινή αγάπη.

Γιατί να το δείτε: Για να καταλάβει το παιδί πως το να είσαι διαφορετικός δεν είναι κακό. Και πως το να είσαι καλός και αληθινός άνθρωπος, να βάζεις στόχους και να παλεύεις γι’αυτούς… μπορεί να κάνει θαύματα

Ντένις ο τρομερός (1994)

Όταν οι γονείς του πρέπει να λείψουν για λίγες μέρες από την πόλη, ο μικρός Ντένις μένει με τον κύριο και την κυρία Γουίλσον. Ο κύριος Γουίλσον, όμως, κοντεύει να τρελαθεί από τον μικρό που, παρά την καλή του θέληση να τον βοηθήσει, τα κάνει όλα… άνω-κάτω!

Γιατί να το δείτε: Γιατί θα θυμίσει σε εσάς κυρίως, ότι όσο ζωηρό κι αν είναι ένα παιδί, μέσα του χτυπά πάντα μια αγνή καρδιά!

Κάπτεν Χουκ (1991)

Όταν ο Κάπτεν Χουκ απαγάγει τα παιδιά του, ο ενήλικας πλέον Πίτερ Παν πρέπει να επιστρέψει στην Χώρα του Ποτέ και να ξαναβρεί τη νεανική του διάθεση, ώστε να υπερνικήσει τον μεγάλο του εχθρό.

Γιατί να το δείτε: Γιατί τόσο ο Ντάστιν Χόφμαν, όσο και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δίνουν μοναδικές ερμηνείες, ενώ η σκηνοθεσία του Steven Spielberg παραμένει άκρως εντυπωσιακή και γιατί… ποιο παιδί δεν λατρεύει τον Πίτερ Παν;

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1994)

Το μικρό λιονταράκι, αλλά και μελλοντικός βασιλιάς, Σίμπα αναζητά την ταυτότητά του. Ωστόσο, η προθυμία του να ευχαριστεί πάντα τους άλλους και η διερευνητική του φύση που τον ωθεί να δοκιμάζει διαρκώς τα όριά του, πολλές φορές θα τον οδηγήσουν σε μπελάδες…

Γιατί να το δείτε: Για τα αμέτρητα βραβεία που έχει κερδίσει ως ένα από τα καλύτερα παιδικά όλων των εποχών, που παρουσιάζει με τον πιο όμορφο τρόπο τον κύκλο της ζωής.

Toy Story (1995)

Ένας κούκλος-κάουμποϊ νιώθει να απειλείται όταν στο παιδικό δωμάτιο εμφανίζεται ένα νέο εντυπωσιακό παιχνίδι –ένα διαστημάνθρωπος που φιλοδοξεί να γίνει ο νέος καλύτερος φίλος του παιδιού.

Γιατί να το δείτε: Γιατί προβάλλει με υπέροχο τρόπο την αξία της φιλίας, γιατί μαθαίνει στο παιδί να αγαπά τα παιχνίδια του και γιατί, ακόμα και σήμερα, το animation του εντυπωσιάζει!

Τζακ (1996)


Λόγω μιας ασυνήθιστης διαταραχής με την οποία γεννήθηκε, ο Τζακ μεγαλώνει και γερνά τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τον φυσιολογικό άνθρωπο. Έτσι, όταν πηγαίνει για πρώτη φορά στην Πέμπτη Δημοτικού, έχει την εμφάνιση ενός 40χρονου…

Γιατί να το δείτε: Γιατί αποτελεί μία ακόμα ταινία-ωδή στην διαφορετικότητα και την αποδοχή αυτής και γιατί θα σας θυμίσει ότι τα χρόνια περνούν σαν νερό –κάντε τα όσο πιο όμορφα γίνεται! (Και γιατί η σκηνοθεσία του Francis Ford Coppola και η ερμηνεία του Ρόμπιν Γουίλιαμς, αποτελούν, όπως και να το κάνουμε, εγγύηση).

Περιλήψεις ταινιών: Imdb.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v