Πώς να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας

Πώς να μην λαδώνουν τα μαλλιά σας

Δεν είστε η μόνη που λούζετε τα μαλλιά σας το πρωί, μέχρι το μεσημέρι βλέπετε ότι έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους και μέχρι το βράδυ συνειδητοποιείτε ότι θέλουν πάλι λούσιμο. Για να πείτε αντίο μια και καλή, λοιπόν, στα λιπαρά μαλλιά που τόσο σας ταλαιπωρούν, δείτε τι πρέπει να κάνετε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν χρειάζεται καμία θεραπεία ούτε καμία επίσκεψη στο κομμωτήριο.

Σας αρέσει το ζεστό μπάνιο αλλά…

Όταν τα μαλλιά έρχονται σ’ επαφή με πολύ ζεστό νερό, παράγουν περισσότερα έλαια και έτσι «λαδώνουν» πιο εύκολα. Ειδικοί συνιστούν ότι το λούσιμο με χλιαρό νερό είναι πολύ ευεργετικό για τα μαλλιά μας. Αντίστοιχα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τη θερμοκρασία στην οποία έχουμε ρυθμίσει το πιστολάκι. Προτιμήστε τη λιγότερο ζεστή κλίμακα και σύντομα θα δείτε διαφορά.

Το ταλκ δεν είναι μόνο για παιδιά

«Κάνει» μια χαρά και για τα μαλλιά σας. Πασπαλίστε λίγο στις ρίζες ανακατέψτε το με τα δάχτυλά σας για να μην φαίνεται και το άσπρο χρώμα του και είστε έτοιμη. Τα συστατικά του φαίνεται ότι ξηραίνουν το μαλλί και του δίνουν τη χαμένη του φρεσκάδα. Είναι μια πρόσκαιρη λύση αλλά θαυματουργή. 

Κοντίσιονερ: Εχθρός ή φίλος;

Αν και δίνει μεταξένια υφή στην κόμη μας, το κοντίσιονερ μάλλον κάνει περισσότερο κακό παρά καλό σε όσες έχουμε λιπαρά μαλλιά. Εφόσον τα μαλλιά σας δεν «μπλέκονται» εύκολα, σας συμβουλεύουμε να το ξεχάσετε για λίγο διάστημα. Η εφαρμογή του ακόμα και στις άκρες των μαλλιών προκαλεί υπερπαραγωγή ελαίων, που με τη σειρά τους προκαλούν λιπαρή όψη.

Μπορείτε να λουστείτε μόνο με νερό;

Μια νέα «μόδα» που έρχεται στο εξωτερικό θέλει να λουζόμαστε μόνο με νερό. Η πρακτική αυτή απευθύνεται ιδιαίτερα σε όσους έχουμε λιπαρά μαλλιά. Τα υπολείμματα που μένουν από τα σαμπουάν αλλά και οι χημικές ουσίες που πολλά απ’ αυτά περιέχουν μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Και για του λόγου το αληθές, δείτε πώς άλλαξαν τα μαλλιά αυτής της κοπέλας που άρχισε να λούζεται μόνο με νερό:



*Τις πρώτες μέρες της δοκιμής, πιθανώς να νιώθετε ότι τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, δεν θα φαίνονται όμως έτσι.

*Αν σας φαίνεται αρκετά παράτολμο, μπορείτε να μην εγκαταλείψετε εντελώς το σαμπουάν αλλά να του... δώσετε ρεπό μια φορά την εβδομάδα, επιλέγοντας μόνο το νεράκι του Θεού.

Αλλάξτε βούρτσα

Μια βούρτσα η χτένα με πολλά και μικρά «δόντια» θα μεταφέρει τα έλαια από τα ρίζες και το κέντρο του κεφαλιού σε όλη την επιφάνειά του. Αντίθετα, όσες έχουν λιγότερα «δοντάκια» με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους είναι ιδανικές για τα μαλλιά σας για τον αντίθετο λόγο.

Κρύψτε για λίγο το ισιωτικό

Ναι, τα ίσια μαλλιά είναι σικ, πάνε σχεδόν σε όλες τις γυναίκες και είναι πάντα στη μόδα, όμως αν δεν είναι το φυσικό σας χτένισμα, η χρήση του ισιωτικού είναι πιθανώς αυτή που δίνει στα μαλλιά σας αυτή τη λιπαρή εμφάνιση. Ειδικά αν έχετε σγουρά μαλλιά, αφήστε τα ξεδιπλωθούν ελεύθερα. Οι σγουρομάλλες έχουν το πλεονέκτημα των φαινομενικά πάντα καθαρών και φρέσκων μαλλιών.

Χυμός λεμονιού πριν το λούσιμο



Προσοχή: αυτό το tip απευθύνεται μόνο γυναίκες που δεν βάφουν τα μαλλιά τους. Ο χυμός δύο λεμονιών μαζί με ένα φλιτζάνι νερό θα κάνει θαύματα. Αφού έχετε απλώς ξεπλύνει τα μαλλιά σας με σκέτο νερό, απλώστε το μίγμα στις ρίζες και κάντε καλό μασάζ. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε. Η οξύτητα του λεμονιού είναι αυτή που θα σας γλιτώσει από τα ανεπιθύμητα λίπη.

Αν επιμένετε να λούζεστε παραδοσιακά…

Κάντε το τουλάχιστον τις πρωινές ώρες. Οι αδένες που παράγουν το σμήγμα «δουλεύουν» περισσότερο τις βραδινές ώρες, γι’ αυτό με το πρωινό λούσιμο, το απομακρύνετε με μεγαλύτερη επιτυχία.

v