Παιδικό πάρτι με καλό καιρό: Ιδέες για να μείνει σε όλους αξέχαστο

Παιδικό πάρτι με καλό καιρό: Ιδέες για να μείνει σε όλους αξέχαστο

Το καλοκαίρι μας χτυπάει επιτέλους την πόρτα ενώ η Άνοιξη έχει διαβεί για τα καλά το κατώφλι της καθημερινότητάς μας. Οι μέρες είναι μεγάλες, τα δεντράκια στις γειτονιές μας έχουν φουντώσει και ρίχνουμε όλο και περισσότερες κλεφτές ματιές στο πατάρι με τα καλοκαιρινά. Μέσα στα δεκάδες δώρα που μας προσφέρει γενναιόδωρα η καλοκαιρία είναι και η δυνατότητα να λύσουμε ένα απ' τα ετήσια μεγάλα μας προβλήματα: πού και πώς θα οργανωθεί το πάρτι του παιδιού.

Όσοι, λοιπόν, γιορτάζετε την επέτειο της γέννησης των μικρών σας τους εαρινούς μήνες, είστε λίγο προνομιούχοι και σας ζηλεύουμε, αφού έχετε τη δυνατότητα να «στήσετε» ένα πάρτι αξέχαστο έξω απ' τους τοίχους του σπιτιού σας, οργανώνοντάς το μόνοι ή αναθέτοντάς στο στα χέρια επαγγλεματιών -ανάλογα με τις ορέξεις τόσο τις δικές σας, όσο και του πορτοφολιού σας.

Πάμε να δούμε πώς θα στηθεί το τέλειο ανοιξιάτικο παιδικό πάρτι.

Κάν'το μόνος σου

...σε ένα πάρκο



Αν το μπαλκόνι/ βεράντα/ ταράτσα/ πιλοτή του σπιτιού σας δεν διατίθεται για πρακτικούς λόγους ή αν προτιμάτε απλώς να πάρετε τα βουνά και τον αέρα σας, τότε σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να στήσετε το παιδικό πάρκο σε μία από τις (λιγοστές, μα υπάρχουσες) πράσινες οάσεις της Αθήνας. Απ' την Πάρνηθα ως την Καισαριανή κι απ' το Πάρκο Τατοΐου ως τον Λόφο Φιλοπάππου, το κλείνον άστυ προσφέρει μερικές ανθισμένες, πράσινες γωνιές ιδανικές για τον εορτασμό των γενεθλίων του μικρού σας.

Μπορείτε εδώ κι εδώ να δείτε λόφους και πάρκα της Αττικής που θα σας προσφέρουν τον ήλιο και τον χώρο τους.

...με εύκολα σνακς

Το πάρτι σας θα γίνει σε συνθήκες πικ-νικ, επομένως προσπαθήστε να τα κατασβήσετε την άκρατη μαμαδίστικη ανάγκη σας για σούπερ περιποίηση και εξεζητημένο μενού. Με ψυγειάκια, αρκετό πάγο, πλαστικά σερβίτσια και χαριτωμένα τραπεζομάντιλα, μπορείτε να στήσετε έναν μπουφέ με λιχουδιές ιδανικές για μικρούς και μεγάλους. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες:

Γρήγορη συνταγή για ζουμερά ζαμπονοτυροπιτάκια

Δείτε εδώ την συνταγή βήμα-βήμα. 

Πιροσκί για όλους

Εδώ θα βρείτε την αναλυτική συνταγή. 

Πιτσάκια σε στικς

Δείτε την πλήρη συνταγή για τα πιτσάκια εδώ

Φρουτάκι για να πάρουν βιταμίνες

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για πρωτότυπο σερβίρισμα φρούτων. 

Αυγουλάκια, τα θρεπτικά...

...με πανάκι από χρωματιστές πιπεριές.

...και αυτοσχέδια παιχνίδια

Μπουγέλο και παιχνίδι ισορροπίας μαζί

Θα χρειαστούν μερικές ξύλινες κουτάλες, νερόμπομπες και δύο σημεία που να ορίζουν την αφετηρία και τη λήξη του αγώνα. Βάλτε τα παιδιά να παραταχθούν, δώστε τους από μία κουτάλα, την οποία θα πρέπει να κρατήσουν με το στόμα τους. Πάνω σε κάθε κουτάλα θα ισορροπήσει μία νερόμπομπα και στόχος είναι να φτάσουν γρήγορα στο τέρμα χωρίς να σπάσει.

Mπαλονομαχίες

Δέστε με ένα σπάγγο ένα μπαλόνι στο πόδι κάθε παιδιού. Σφυρίξτε την έναρξη κι αφήστε τα παιδιά να κυνηγηθούν προσπαθώντας να σπάσει το ένα το μπαλόνι του άλλου. Νικητής είναι όποιος καταφέρει να διατηρήσει το μπαλόνι του ζωντανό.

Τσουβαλοδρομίες

Παλιές κι αγαπημένες τσουβαλοδρομίες, που στην περίπτωσή σας μπορούν να γίνουν μαξιλαροθηκοδρομίες, αφού 10, 20 τσουβάλια δεν βρίσκονται εύκολα. 

Θεματικό πάρτι

Υπάρχει, ωστόσο, πάντα το ενδεχόμενο να μην έχετε ούτε αντοχές, ούτε χρόνο να διοργανώσετε μόνοι σας το πάρτι του παιδιού. Σ’ αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αναθέσετε την διασκέδαση των μικρών σας καλεσμένων, αλλά και την… καλοπέραση των γονιών τους σε επαγγελματίες που προσφέρουν τον κατάλληλο χώρο και τις κατάλληλες υπηρεσίες. 

Αν επιλέξετε τον δρόμο των επαγγελματιών, τότε ψηφίζουμε να επενδύσετε σε ένα πάρτι θεματικό, που δεν αφήνει ποτέ και κανέναν δυσαρεστημένο. Πολύ κοντά στην Αθήνα, στο 12ο χιλιόμετρο Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στον κόμβο Μεταμόρφωσης, βρίσκεται το Βιωματικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο Paradise Park, που διοργανώνει θεματικά πάρτι με βιωματικό πρόγραμμα της αρεσκείας σας διάρκειας 3,5 ωρών και αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει αλλά και να ταΐσει με πολλές επιλογές μπάρμπεκιου τους καλεσμένους σας (γιατί, κακά τα ψέματα, ακόμα και τα πιτσάκια και τα τυροπιτάκια που θα χρειαστεί να ετοιμάσετε, θέλουν τον χρόνο τους).

Από τις επιλογές που προσφέρονται, εμείς ξεχωρίζουμε και προτείνουμε δύο θεματικά πάρτι:

Παιδικό πάρτι «Η φάρμα μας» για τις μέρες με λιακάδα

Ποια ήταν η τελευταία φορά που το παιδί σας είδε από κοντά ή τάισε ένα αλογάκι; Και επίσης: πόσα παιδιά ξέρετε που δεν θα ξετρελαίνονταν αν είχαν την ευκαιρία να ταΐσουν με μπιμπερό ένα αρνάκι; Στο θεματικό πάρτι «Η Φάρμα μας» το κόνσεπτ είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε: τα παιδιά ντύνονται κτηνοτρόφοι και γνωρίζουν ζώα οικόσιτα, όπως κατσίκες, άλογα, γαϊδούρια κ.λπ., αλλά και άγρια ζώα που μπορούν να ζήσουν σε φάρμες, όπως τα ελάφια.



Υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών, τα παιδιά θα δουν και θα φροντίσουν τα ζωάκια, θα συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικό και αθλητικό πρόγραμμα και θα φάνε όλα μαζί το παιδικό γεύμα της επιλογής σας –δείτε εδώ αναλυτικά το παιδικό μενού.

Παιδικό πάρτι «Ελληνική Μυθολογία», αν ο καιρός σας τα χαλάσει

Στην περίπτωση που η πρόγνωση καιρού τείνει να παίξει με τα νεύρα σας, μην το ρισκάρετε: προτιμήστε ένα θεματικό πάρτι κλειστού χώρου. Ψηφίζουμε με χέρια και με πόδια αυτό που εμπνέεται απ’ την Ελληνική Μυθολογία για δύο λόγους: κατ’ αρχάς, προσφέρεται λαβύρινθος όπου τα παιδιά μιμούνται τον Θησέα και βρίσκουν τον Μινώταυρο με τη βοήθεια του μίτου της Αριάδνης –δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς πολύ θα θέλαμε να παίξουμε στον λαβύρινθο! Δευτερευόντως, γιατί είναι ένα από εκείνα τα προγράμματα που εμπλουτίζουν τις γνώσεις των παιδιών χωρίς να τα ταλαιπωρήσουν με κηρύγματα, περίπλοκες έννοιες και βαρετές ξεναγήσεις.



Το παιδικό πάρτι περιλαμβάνει, εκτός του παιχνιδιού με τον λαβύρινθο, ανασκαφή στο σκάμμα για ανεύρεση αρχαίων θησαυρών, κατασκευή κιόνων με γύψο και νερό, γνωριμία και διαδραστικό παιχνίδι με τους θεούς του Ολύμπου, αλλά και παιχνίδι των Άθλων του Ηρακλή. Όπως και στην «Φάρμα», ακολουθεί παιχνίδι και φαγητό για όλους.

*Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Paradise Park καλώντας στο 210 2466466 ή στείλτε μήνυμα εδώ

 

v