10 απλοί τρόποι να δώσετε όγκο στα άτονα μαλλιά

10 απλοί τρόποι να δώσετε όγκο στα άτονα μαλλιά

Η ζωή μπορεί να σας έδωσε μαλλιά λεπτά και άτονα, αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε τη ζωή; Υπάρχουν, ορισμένα tips που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να αποκτήσουν όγκο και ελαστικότητα, χωρίς να τα κάψετε με φισούνες ή να τα ταλαιπωρείσετε με «βάναυσα» προϊόντα styling. Όπως...

Στεγνώστε τα σωστά

Κατ' αρχάς αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λεπτές βούρτες -προτιμήστε τις φαρδιές που δεν σπάνε τις τρίχες. Όταν αρχίσετε το στέγνωμα, προτιμήστε να ξεκινήσετε σκύβοντας μπροστά και στεγνώνοντας το πίσω μέρος των μαλλιών σας με τη φορά του αέρα από τις ρίζες προς τις άκρες.

Αν χρησιμοποιείτε βούρτσα στο στέγνωμα, βουρτίστε κόντρα στη φορά του αέρα πρώτα γέρνοντας το κεφάλι από τη μία και μετά από την άλλη πλευρά.

Κούρεμα: Πάνω από τους ώμους

Πολλοί ειδικοί του είδους θα συμφωνούσαν με την απλή αυτή συμβουλή: αν θες να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, μείωσε το μήκος τους. Κόψτε τα μαλλιά σας σε ύψος πάνω απ' αυτό των ώμων σας, σε όποια παραλλαγή σας ταιριάζει: κοντά φιλαριστά, μακρύ καρέ, άνισο καρέ ή ένα κοντό κούρεμα με αφέλειες ή φράντζα.



Βάψιμο: Προσθέστε ανταύγειες

Το ψαλίδι δεν είναι ο μοναδικός σας σύμμαχος στη μάχη με τον όγκο: οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες ή οι διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος θα φωτίσουν το πρόσωπό σας και θα προσθέσουν «χώρο» στα μαλλιά σας.



Λούσιμο: Κάν' το σωστά



Το λούσιμο δεν θα σας μεταμορφώσει σε βασίλισσα της ζούγκλας, μπορεί ωστόσο να τονώσει κάπως την κατάσταση:

-Εφαρμόστε το σαμπουάν στις ρίζες και κάντε ελαφρύ μασάζ. Απλώστε τη σαπουνάδα κατά μήκος των μαλλιών σας και αποφύγετε να τρίψετε επίμονα τις άκρες.
-Αντιθέτως, φροντίστε να μην εφαρμόζετε μαλακτικές κρέμες στις ρίζες, γιατί η ενυδάτωση θα τους αφαιρέσει ελαστικότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε (και να τονώνουμε) τις ρίζες μας



Πριν το πιστολάκι -αν χρησιμοποιείτε- εφαρμόστε στις ρίζες λίγη κρέμα φιξαρίσματος ή ένα κατάλληλο spray styling που θα βρείτε στο εμπόριο.

Αν δεν διαθέτετε διάθεση ή χρήματα για κάτι τέτοιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή μέθοδο των ρόλεϊ ή, για πιο φυσικό αποτέλεσμα, να στερεώστε μερικά τσιμπιδάκια στις ρίζες των μαλλιών σας όσο είναι ακόμη βρεγμένα και να τα αφαιρέσετε μόλις στεγνώσουν.

Μη βάζετε πολύ αφρό

Αν χρησιμοποιείτε αφρό, τότε θα έχετε προσέξει ότι η... υπερκατανάλωση αφρού κάθε άλλο παρά όγκο προσθέτει. Αντίθετα, οι τούφες κολλάνε και το αποτέλεσμα είναι ένα wet look -αν μη τι άλλο, παλιακό. Χρησιμοποιήστε τον πιο φειδωλά και σκύψτε μπροστά, ώστε να εφαρμόσετε το προϊόν παντού.

Κοιμηθείτε με λουσμένα μαλλιά

Κόλπο παλιό, δοκιμασμένο και πρακτικό. Έγκυρες μελέτες που κάναμε στους εαυτούς και τις φίλες μας, έδειξαν ότι 9 στις 10 γυναίκες που κοιμούνται με βρεγμένα μαλλιά, ξυπνούν με ανανεωμένη κόμη.

Το dry shampoo κάνει θαύματα

Eκτός της σωτήριας λύσης που αποτελεί για τις μέρες που-πραγματικά-δεν-προλαβαίνεις-ούτε-να-λουστείς, το dry shampoo έχει την εξής ιδιότητα: εφαρμόζεται στις ρίζες και τις «ανανεώνει». Το φρεσκάρισμα αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά η διαφορά θα είναι σαφής.

Χωρίστρα, η απρόβλεπτη



Αλλάζοντας το σημείο που χωρίζετε τα μαλλιά σας, θα αλλάξετε σημαντικά τόσο την εικόνα όσο και τον όγκο τους. Κάνοντας για χρόνια τη χωρίστρα στο ίδιο ακριβώς σημείο, φορμάρουμε αυστηρά το «σχήμα» των μαλλιών μας. Αλλάξτε την και θα δείτε ότι θα είστε... σαν καινούρια!

v