Πώς να φτιάξετε ζουμερό κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

Πώς να φτιάξετε ζουμερό κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια συνταγή; Ζουμερά κομματάκια κοτόπουλου από μπούτι-φιλέτο… μουλιάζουν σε σάλτσα-κόλαση με μέλι, κέτσαπ, σάλτσα σόγιας και στο τέλος πασπαλίζονται με σουσαμάκι. Δείτε αναλυτικά πώς θα το φτιάξετε και κάντε οικογένεια και καλεσμένους ευτυχισμένους σήμερα κιόλας.

Τι θα χρειαστείτε

Για το κοτόπουλο:

4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια

Ελαιόλαδο

Αλάτι

6 κουταλιές της σούπας αλέυρι

1 αυγό

4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

3-4 κούπες ρύζι της αρεσκείας σας βρασμένο (εγώ προτιμώ arborio)

Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Για την σάλτσα:

6 κ σούπας μέλι

4 κ σούπας κέτσαπ

3 κ σούπας καστανή ζάχαρη

2 κ σούπας ξύδι

3 κ σούπας σάλτσα σόγιας

1/2 κγ αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βάλτε όλα τα υλικά για την σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Αφήστε το στην άκρη.



Βήμα 2ο

Σε τρία ξεχωριστά μπολ βάλτε το αλεύρι, το αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) και το κορν φλάουρ. Αλατίστε ελαφρώς το κοτόπουλο και, με την παραπάνω σειρά, πανάρετε.



Βήμα 3ο

Καλύψτε ίσα ίσα τον πάτο μιας κατσαρόλας (κατά προτίμησης φαρδιάς) με ελαιόλαδο και τηγανίστε τα κομμάτια. Αν είναι μικρή η κατσαρόλα, προσθέστε λίγα κομμάτια την φορά.

Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά ανά πλευρά.



Βήμα 4ο

Ρίξτε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στην κατσαρόλα και περιχύστε την σάλτσα. Αν θέλετε πολύ σάλτσα, απλά διπλασιάστε την ποσότητα!



Βήμα 5ο

Σερβίρετε πάνω στο ρύζι και πασπαλίζετε με φρέσκο σουσάμι!



Καλή επιτυχία!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v