Πώς να κρατήσει περισσότερο το μανικιούρ

Πώς να κρατήσει περισσότερο το μανικιούρ

Μας αρέσει να έχουμε πάντα περιποιημένα νύχια. Εχθρός του αψεγάδιαστου μανικιούρ μας, όμως, είναι το καλοκαίρι (που μάλλον έχει ήδη αρχίσει) αφού λίγο η συχνή μας επαφή με το νερό και λίγο η αρμύρα της θάλασσας, αρκούν για να το απειλήσουν και να του αφαιρέσουν χρόνο ζωής. Θαύματα δεν μπορούμε να κάνουμε, μπορούμε όμως να βοηθήσουμε το μανικιούρ μας να διαρκέσει περισσότερο με το να είμαστε λίγο πιο προσεκτικές και έξυπνες.

Βάζετε συχνά λάδι για τις παρανυχίδες 

Αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, ανά 2 με 3 ημέρες είναι το ιδανικό, εφαρμόστε μια στρώση από ένα ειδικό λάδι νυχιών που τα δυναμώνει και κρατάει τις παρανυχίδες μακριά. Τα νύχια δεν σπάνε εύκολα και το μανό δεν φεύγει. 

Βήμα πρώτο: Λευκό ξύδι

Πριν από οτιδήποτε άλλο, απλώστε στα νύχια μια μπατονέτα που θα έχετε «βουτήξει» σε λευκό ξύδι. Με τον τρόπο αυτό, θα απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από προηγούμενα μανό και θα λειάνετε τα νύχια, δημιουργώντας την τέλεια βάση για το χρώμα που θα περάσετε πάνω της.

*Φωτογραφία: cosmopolitan.com

Εναλλακτικά, αν δεν έχετε στην κουζίνα σας λευκό ξύδι ούτε θέλετε να αγοράσετε, την ίδια δουλειά θα κάνει μια καλή λίμα buffer, που θα εξομαλύνει την επιφάνεια των νυχιών για να δεχτεί καλύτερα το μανό.

Επιλέξτε το στρογγυλό σχήμα



Μπορεί κι εσείς να είστε φαν του κλασικού τετράγωνου σχεδίου ή να προτιμάτε το οβάλ, την καινούρια μόδα στα νύχια, όμως αυτά είναι τα σχήματα που χαλάνε γρηγορότερα, αφού οι γωνίες και οι άκρες τους «ξεφτίζουν» πολύ πιο εύκολα. Με μια λίμα, λοιπόν, στρογγυλέψτε το σχήμα των νυχιών σας και θα μας θυμηθείτε.

Αντηλιακό και στα νύχια

Ναι, το ίδιο αντηλιακό που χρησιμοποιείτε για το σώμα ή το πρόσωπο είναι αυτό που θα προστατεύσει το μανικιούρ. Η δράση του είναι διπλή: ενυδατώνει και θρέφει τα νύχια ενώ «κλειδώνει» το χρώμα του μανό, δημιουργώντας μια προστατευτική στρώση πάνω του.

Top coat μετά την πισίνα

Αφού βγείτε από τη δροσιά της πισίνας, μπορείτε να «περάσετε» τα νύχια με μια στρώση top coat. Τα χημικά της πισίνας, ανάμεσα στα οποία και η χλωρίνη, ξηραίνουν το χρώμα, καταστρέφοντας έτσι το μανό. Μετά το μπάνιο, πηγαίνετε στην τουαλέτα και πιάστε δουλειά- εξάλλου, είναι δυο λεπτά υπόθεση. Εδώ θα δείτε μια επαγγελματική πρόταση, που είναι λίγο τσιμπημένη αλλά εγγυάται και επαγγελματικά αποτελέσματα.

Γκλίτερ για στιλ αλλά και διάρκεια



Αν σας αρέσει το γκλίτερ, έχετε διπλό λόγο να το χρησιμοποιείτε: εκτός του ότι μπορεί να κάνει ένα απλό μονόχρωμο μανό, ξεχωριστό, δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα πάνω απ’ τα νύχια με στιλ και φεύγει πολύ πιο δύσκολα, ακόμα κι αν πλένετε τα πιάτα στο χέρι για ώρες.

Εφαρμόστε το top coat όσο το μανό είναι ακόμα υγρό

Το μυστικό για να κρατήσει το top coat περισσότερο είναι να το εφαρμόσετε ενώ το μανό είναι ακόμα λίγο υγρό. Έτσι, «ποτίζει» και θρέφει το χρώμα, παρατείνοντας τον χρόνο ζωή του.

Ένα ακόμα τρικ είναι να περάσετε το top coat και από τις άκρες των νυχιών, αφού είναι το πρώτο σημείο που φθείρεται.



Μετατρέψτε το απλό μανικιούρ σε γαλλικό

Το κόλπο για να μην χρειαστεί να ξεβάψετε και να ξαναβάψετε τα νύχια σας από την αρχή, είναι να προσθέσετε στις ξεφτισμένες άκρες τους μια λωρίδα μανό σε άλλο χρώμα ή γκλίτερ και να το μετατρέψετε σε γαλλικό στο άψε- σβήσε.

*Φωτογραφία: cosmopolitan.com

Αποφύγετε το ζεστό νερό

Μας αρέσουν τα μπανάκια που βγάζουν ατμούς, ακόμα και το καλοκαίρι, όμως η θερμότητα του ζεστού νερού εισχωρεί στο μανό και το κάνει να «σπάει». Προτιμήστε το κρύο νερό για να πλένετε τα χέρια σας και, εφόσον αυτό είναι εφικτό, φροντίστε να μην έρθετε σε επαφή με ζεστό νερό για 12 ώρες - τόσο περίπου χρειάζεται το μανό για να «δέσει».

Extra tip: Μην πλύνετε τα χέρια σας και μην τα μουλιάσετε σε κρύο νερό πριν βάψετε τα νύχια σας. Έτσι, θα διατηρήσουν για ώρα την υγρασία απ’ το νερό, και όταν αφυδατωθούν, το μανό θα… «κατέβει».

v