Το ιδανικό μακιγιάζ αν είστε καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση

Το ιδανικό μακιγιάζ αν είστε καλεσμένη σε γάμο ή βάπτιση

Τα μυστήρια δίνουν και παίρνουν αυτή την εποχή κι εμείς πρέπει κάθε φορά να βρούμε τι θα βάλουμε αλλά και πώς θα βαφτούμε. Η παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσουμε, όμως, είναι είτε να επισκιάσουμε τη νύφη είτε να καταφύγουμε στο έντονο μακιγιάζ που θα καταστρέψει την υπόλοιπη προσεγμένη εικόνα μας. Δείτε, λοιπόν, το ιδανικό μακιγιάζ που ταιριάζει με όλα και είναι όσο επίσημο και εντυπωσιακό όσο πρέπει!

Κάποιες γενικές οδηγίες γι’ αρχή

1. Φροντίστε να καθαρίσετε και να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας πριν το μακιγιάζ. Έτσι, η επιδερμίδα σας θα το απορροφήσει καλύτερα και το makeup θα διαρκέσει περισσότερο.

2. Προτιμήστε μία βάση που θα «αντέχει» πολλές ώρες, θα παρέχει καλή κάλυψη των ατελειών και θα έχει ματ απόχρωση, για να μπορείτε να «παίξετε» εύκολα με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Τα foundation που διαρκούν έως και 24 ώρες είναι σίγουρο ότι θα προστατεύσουν το υπόλοιπο μακιγιάζ.

3. Μετά τη βάση, είναι απαραίτητο να περάσετε με μια πούδρα τη ζώνη του «Τ» (δηλαδή το πιγούνι, το μέτωπο και τη μύτη) και τον λαιμό. Με τον τρόπο αυτό, θα το «ασφαλίσετε» και ο ιδρώτας δεν θα το απειλήσει.

4. Λόγω του ότι τα δάκρυα μπορεί να χαλάσουν το μακιγιάζ των ματιών, ένα ειδικό primer, που θα βάλετε πριν τη σκιά, θα τη σταθεροποιήσει και έτσι δεν θα αλλοιωθεί το χρώμα της. Αντίστοιχα, μια αδιάβροχη μάσκαρα είναι χρήσιμη, ειδικά σε περίπτωση που συγκινηθείτε.

Και πιάνουμε δουλειά…

Εντυπωσιακό γήινο μακιγιάζ σε ροδακινί αποχρώσεις

*Φωτογραφία: garadophotography

Είτε είστε ξανθιά είτε θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις με το χτένισμα, το μακιγιάζ σε γήινες ροδακινί αποχρώσεις, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες. Για τα μάτια, επιλέξτε μια σκιά σε ανοιχτό, ιριδίζον καφέ (αποφύγετε το χρυσό γιατί μπορεί να «μικρύνει» τα μάτια σας). Φωτίστε την εσωτερική γωνία με μια πιο ανοιχτή σκιά σε σαμπανιζέ αποχρώσεις, την οποία θα περάσετε με μια μπατονέτα και στο κάτω μέρος των βλεφαρίδων. Η ζεστή ροδακινί απόχρωση για το ρουζ είναι η κατάλληλη επιλογή ενώ για τα χείλη επιλέξτε ένα δροσερό λιπ γκλος σε ροζ τόνους.

Ασορτί κραγιόν και ρουζ

*Φωτογραφία: fashionmagazine.com

Αν το κραγιόν είναι η αδυναμία σας, μπορείτε να επικεντρωθείτε σ’ αυτό, αρκεί να μην επιλέξετε ένα πολύ σκούρο (όπως μοβ, μπλε ή μαύρο) ή… εκκεντρικό χρώμα (πορτοκαλί που κάνει μπαμ ή φλούο φούξια). Εδώ θα χρειαστεί να τονίσετε τα μάτια σας χωρίς σκιά. Βάλτε δύο στρώσεις μάσκαρα και τονίστε τα φρύδια με ένα ειδικό μολύβι- το οποίο θα είναι ένα με δύο τόνους πιο σκούρο από το χρώμα των μαλλιών. Αφού το κραγιόν που θα επιλέξετε θα είναι αρκετά έντονο, βοηθήστε το να διαρκέσει περισσότερο εφαρμόζοντας πρώτα μια ποσότητα πούδρας στα χείλη. Αποφύγετε να βάλετε μολύβι χειλιών, γιατί όταν φύγει το χρώμα του κραγιόν την ώρα του δεξίωσης που… θα φάτε και θα πιείτε, θα μείνει μόνο το περίγραμμα και το αποτέλεσμα δεν θα είναι όμορφο. Για να δέσει καλύτερα το μακιγιάζ, θα πρέπει το ρουζ να είναι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Φουλ στο μπορντό



Μας αρέσει το έντονο κόκκινο κραγιόν, όμως σε τέτοιες περιστάσεις, καλό θα είναι να επιλέξουμε κάτι πιο ουδέτερο. Το μπορντό είναι ιδανικό για πολλούς λόγους: το πιθανότερο είναι ότι ταιριάζει με ό,τι ρούχα κι αν διαλέξετε, «πάει» τόσο σε ξανθές όσο και σε μελαχρινές και σας δίνει τη σικ λάμψη που θέλετε. Μία πινελιά που θα αναδείξει τα μάτια σας είναι το eye- liner στο πάνω βλέφαρο. Συνεχίστε εφαρμόζοντας μια ελάχιστη ποσότητα λευκής σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού (το τρικ αυτό θα φωτίσει το βλέμμα σας), που θα «σβήνει» μέχρι το μέσο του πάνω βλεφάρου. Με μια μπατονέτα, απλώστε λίγη ακόμα στο κάτω εσωτερικό βλέφαρο όπως στη φωτογραφία. Τελειώστε, εφαρμόζοντας απλόχερα τη μάσκαρα, τόσο στις πάνω όσο και στις κάτω βλεφαρίδες.

*Επειδή έχετε εστιάσει στα μάτια και τα χείλη, το ρουζ που θα βάλετε θα πρέπει να είναι λίγο και διακριτικό. Διαφορετικά, το μακιγιάζ θα χάσει τη δροσιά του και θα είναι κατάλληλο για παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Μπρονζέ μακιγιάζ για τις ηλιοκαμένες…

*Φωτογραφία: youtube.com

Αν έχετε ήδη αρχίσει τα μπάνια και έχετε πάρει χρώμα, αυτό το μακιγιάζ σας ταιριάζει γάντι. Όμως, αν είστε ακόμα άσπρη σαν το χιόνι, δεν ενδείκνυται για εσάς- ανατρέξετε στις προηγούμενες 3 προτάσεις μας.

Μετά το foundation, εφαρμόστε κονσίλερ κάτω από την περιοχή των ματιών και ταμπονάρετέ το απαλά. Για σκιά ματιών, επιλέξτε για βάση μια ανοιχτή bronze απόχρωση που στη συνέχεια θα καλύψετε με μια πιο σκούρα. Στην εσωτερική γωνία του ματιού, ωστόσο, εφαρμόστε μια έντονη χρυσή σκιά. Το μολύβι δεν είναι απαραίτητο, όμως θα κάνει το μακιγιάζ πιο επίσημο, γι’ αυτό το προτείνουμε. Θα πρέπει, ωστόσο, να είναι αυστηρά σε καφέ απόχρωση- οποιοδήποτε άλλο χρώμα θα φαίνεται «ξένο» με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Με το ειδικό ψαλίδι, μεγαλώστε τις βλεφαρίδες που στη συνέχεια θα περάσετε με μάσκαρα.

Το πιο σημαντικό σημείο: Κάτω απ’ τα ζυγωματικά, εφαρμόστε μία λεπτή γραμμή του μπρόνζερ με ένα λεπτό πινέλο και στη συνέχεια απλώστε μια μικρή ποσότητα με χοντρό πινέλο στο πλάι του μετώπου και στο πλάι του σαγονιού. Για να το θυμάστε, το ανάποδο «ε» θα σας βοηθήσει (φωτογραφία). Στη συνέχεια, ακριβώς από πάνω του απλώνουμε ένα ρουζ σε πορτοκαλί ή χρυσαφί απόχρωση- οι αποχρώσεις του ροζ δεν ταιριάζουν με το μπρόνζερ. Στο τέλος, «ελέγξτε» το αποτέλεσμα στον ήλιο για να δείτε μήπως σας παράπεσε πολύ χρώμα. Για το κραγιόν, επιλέξτε μια nude ή ζεστή κοραλί απόχρωση. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

v