To σεξ των παντρεμένων είναι το καλύτερο κι αυτοί οι 5 λόγοι το αποδεικνύουν

To σεξ των παντρεμένων είναι το καλύτερο κι αυτοί οι 5 λόγοι το αποδεικνύουν

Ας ξεκινήσουμε απ’ το τι δεν έχει το «ζευγαρίστικο» σεξ για να ξεμπερδεύουμε με τους γκρινιάρηδες: δεν έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, δεν έχει (συνήθως) δαντελωτά εσώρουχα, ζαρτιέρες και λοιπά σέξι αξεσουάρ, δεν έχει τρομερές εκπλήξεις και, ναι, ενδέχεται να μην έχει και την παθιασμένη διάρκεια που χαρακτηρίζει το σεξ δυο ανθρώπων φρεσκογνωρισμένων και φρεσκοερωτευμένων.

Πολλοί κακεντρεχείς θα πουν: «αν τρως καθημερινά αστακό (ή πίτα-γύρο χοιρινό ή βάφλα με 5 μπάλες παγωτό –καταλάβετε, τέλος πάντων, τι θέλουμε να αποδείξουμε εδώ) κάποτε θα τον βαρεθείς». Ή: «σούπερ η βόλτα στο τρενάκι αλλά το λούνα παρκ έχει δεκάδες παιχνίδια». Καλά, σοφά κι άγια όλα αυτά και λογικές οι πικρές παρατηρήσεις. Ωστόσο, αν το καλοσκεφτείς (με την ψυχραιμία που αρμόζει στην ηλικία σου, βεβαίως-βεβαίως) θα το συνειδητοποιήσεις χωρίς τη δική μας βοήθεια: το μονογαμικό σεξ είναι ωραιότατο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτ…εεεμ, πολλά απ’ το ευκαιριακό ή ολοκαίνουριο σεξ.

Ας το αποδείξουμε με επιχειρήματα αδιάσειστα:

Ανασφάλειες μηδέν

Εκτός κι αν έχει συμβεί μια σημαντική αλλαγή στο σώμα ή την ψυχολογία σου, το ενδεχόμενο να νιώθεις άβολα με τον επί σειρά ετών σύντροφό σου είναι σχεδόν απίθανο. Οι ατέλειές σου είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι δικές του είναι αντίστοιχα γνωστές και χαριτωμένες. Τι κι αν μπορείς να κάνεις μικροσκοπικές πλεξούδες με τις τρίχες στις γάμπες σου; Σ’ έχει δει και χειρότερα. Τι κι αν το εσώρουχό σου είναι απ’ αυτά που επιμένεις να μην πετάς (ενώ τους αξίζει); Ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα θα βγει.

Η απόλαυση είναι εγγυημένη

Μπορεί οι «φρέσκοι» ερωτικοί σύντροφοι να κάνουν την όλη υπόθεση πιο περιπετειώδη, όμως οι περιπέτειες δεν είναι απαραίτητα ευχάριστες. Έχοντας μοιραστεί μια ζωή μαζί του, ξέρεις και ξέρει δυο-τρία βασικά πράγμα. Πώς να το θέσουμε κομψά; Ας πούμε ότι ο χάρτης δεν είναι απαραίτητος. Κι ας πούμε επίσης, ότι δυο άνθρωποι με χάρτη, φτάνουν γρηγορότερα και σιγουρότερα εκεί που θέλουν να πάνε.

Το ‘πιασες το σύνθημα

Θυμάστε πώς ήταν παλιά, στην αρχή; Που αν ήθελες να τρυγήσεις τους χυμούς του καλού σου, έβαζες μπροστά κάθε εκφραστικό μέσο που διέθετες για να «το πιάσει»; Όταν μοιράζεσαι σπίτι, αυτοκίνητο, ζωή, παιδιά, ένα ελαφρύ σήκωμα του αριστερού σου φρυδιού αρκεί. Τα λόγια γίνονται περιττά –όπως κι ο «προκλήσεις»- και οι διαδικασίες επιταχύνονται κι απλοποιούνται.

Δεν ντρέπεσαι να εκτεθείς λιγάκι

Όχι, δεν είναι όλοι εκκολαπτόμενοι πορνοστάρ εγκλωβισμένοι στο σώμα ενός μεσήλικα. Ωστόσο, για πολλά ζευγάρια η ρουτίνα φέρνει αντί για πλήξη, νέες ιδέες και διάθεση για αλλαγές και νέες εμπειρίες. Και ποιος είναι καλύτερος απ’ το να σε δει να πειραματίζεσαι και να εκτίθεσαι από κάποιον που έχει καθαρίσει μαζί σου εμετούς μωρών;

Μπορείς να πεις κανένα όχι

Ορισμένα πράγματα είναι λυμένα. Ας πούμε, το «νυστάζω» δε σημαίνει «σου κάνω τη δύσκολη» και το «δεν έχω όρεξη» είναι αυτό που είναι –λίγο σκληρό και πολύ αληθινό. Δεν φοβάσαι μήπως χαρακτηριστείς «ξενέρωτη», δεν νιώθεις την ανάγκη να αποδείξεις τίποτα και ξέρεις ότι ένα «όχι» δεν σημαίνει απόρριψη. Η οικειότητα στα καλύτερά της, δηλαδή.

 

v