Η καλύτερη συνταγή για μπριάμ που θα σας λύσει τα χέρια αυτό το καλοκαίρι

Η καλύτερη συνταγή για μπριάμ που θα σας λύσει τα χέρια αυτό το καλοκαίρι

Είναι ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά. Φτιάχνεται εύκολα, κοστίζει ελάχιστα, είναι υγιεινό και ελαφρύ. Φέτος, βάλτε το μπριάμ στη ζωή της οικογένειάς σας ακολουθώντας την παρακάτω βήμα-βήμα συνταγή.

Τι θα χρειαστείτε

4 μεσαία κολοκύθια

5 καρότα

2 μελιτζάνες

2 πατάτες

120 ml ελαιόλαδο

300 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ματσάκι μαϊντανό

Τυρί φέτα για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ξεφλουδίστε και πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά.



Βήμα 2ο

Στο multi βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και 100 γραμμάρια από την κόκκινη σάλτσα. Λιώστε τα όλα σε πολτό.



Βήμα 3ο

Κόψτε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πυρέξ ή σε ένα βαθύ ταψί φούρνου.

Αλατίστε καλά, ρίξτε λίγο πιπέρι αν το προτιμάτε και περιχύστε με τον πολτό, το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη ντομάτα.



Βήμα 4ο

Ανακατέψτε και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Με ένα μαχαιράκι, τρυπήστε το σε 2 με 3 σημεία στις άκρες.



Βήμα 5ο

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα σκεπασμένο.

Μετά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώστε στους 150 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 30 λεπτά.

Σερβίρετε με φέτα και καλή σας απόλαυση!

 

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v