4 ξενοδοχεία για οικογένειες κοντά στην Αθήνα

4 ξενοδοχεία για οικογένειες κοντά στην Αθήνα

Ξέρουμε ότι το πολύωρο ταξίδι με τα παιδιά στο αυτοκίνητο δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε για εκείνα, που αρχίζουν να βαριούνται στη μέση της διαδρομής αλλά ούτε και για εμάς που πρέπει να βρούμε τρόπους να… κουμαντάρουμε την γκρίνια τους. Με γνώμονα, λοιπόν, το συμφέρον σας, ψάξαμε 4 ξενοδοχεία κοντά στην πρωτεύουσα, ιδανικά για οικογένειες. Εκτός αυτού, δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα στα μεταφορικά ούτε να πάρετε πολλές μέρες άδεια απ' τη δουλειά. Αν σε κάποια απ’ αυτά δεν βρείτε διαθέσιμο δωμάτιο στη full season, μπορείτε να τα έχετε υπόψη σας για ένα διήμερο ή για χαλαρές διακοπές τον Σεπτέμβρη.

1. Almira Mare στον Άγιο Μηνά Χαλκίδας

Μόλις δέκα λεπτά έξω απ’ την Χαλκίδα, στην παραλία του Αγίου Μηνά, το Almira Mare, σας παρέχει ανέσεις που σίγουρα αξίζουν την τιμή τους. Έχει δύο πισίνες, μία για τους μεγάλους και μία για τα παιδιά, τζακούζι, παιδική χαρά και άπλετο χώρο για να περπατήσετε μέσα στον κήπο του. Για να τα απολαύσετε όλα αυτά, υπολογίστε περίπου ένα ταξίδι μόλις 1,5 ώρας από την Αθήνα.



Σχετικά με το κόστος της διαμονής, υπολογίστε περίπου στα 80 ευρώ για μια τριμελή οικογένεια χωρίς πρωινό, ποσό που ανεβαίνει στα 100 ευρώ με πρωινό.

Δείτε περισσότερα για τις online κρατήσεις εδώ

2. Daphne s Hotel Club Apartments στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Αφού οδηγήσετε το πολύ δύο ώρες από την Αθήνα, θα βρεθείτε στο Dapnhe’s Hotel Club Apartments, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, ένα ξεχωριστό οικογενειακό ξενοδοχείο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα studio (μέχρι 3 άτομα) ή ένα δίχωρο διαμέρισμα με κουζίνα και άνετα δωμάτια για μεγαλύτερες οικογένειες. Ο χώρος διαθέτει παιδική χαρά, δημιουργική γωνιά απασχόλησης για μικρά και μεγάλα παιδιά ενώ παρέχει ποδήλατα στις οικογένειες που θέλουν να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή. Επιπλέον, για να μην σας φάνε οι αποστάσεις και στις διακοπές, το ξενοδοχείο σάς δίνει καρεκλάκια παραλίας και ομπρέλες θαλάσσης δωρεάν για την κοντινή, ήσυχη αλλά μη οργανωμένη παραλία της Συκιάς.

                                        
Εδώ θα δείτε αναλυτικά τις τιμές, ωστόσο, για να πάρετε μια ιδέα, ένα ευρύχωρο στούντιο κοστίζει στα 100 ευρώ τη βραδιά τον Ιούλιο, με τιμή που μειώνεται όσο οι διανυκτερεύσεις σας αυξάνονται.

2. Calamos Beach Hotel στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ο παραθαλάσσιος Κάλαμος αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξέγνοιαστες, οικογενειακές διακοπές. Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να χαλαρώνουν δίπλα της και γήπεδο τένις για τους ακόμα πιο αθλητικούς τύπους.



Όσον αφορά το κόστος, η διανυκτέρευση για μια τριμελή οικογένεια στις αρχές του Ιουλίου ανέρχεται στα 55 ευρώ μέσω booking με πρωινό, ενώ ανεβαίνει στα 77 ευρώ αν θέλετε και βραδινό. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν προλάβετε τις online προσφορές, να ξέρετε ότι το ξενοδοχείο είναι έτσι και αλλιώς αρκετά οικονομικό.

3. Ηλιότοπος στο Τολό

*Φωτογραφία: booking.com

Αν δεν θέλετε να μείνετε στο πανέμορφο αλλά πολύβουο κέντρο του Ναυπλίου, το ήσυχο Τολό είναι μια πολύ καλή επιλογή για οικογένειες. Στον Ηλιότοπο Apartments, που διαθέτει διαμερίσματα μέχρι και 6 ατόμων για μεγάλες οικογένειες, θα χαλαρώσετε κάνοντας μπάνιο με θέα στην πισίνα που βρίσκεται στο roof garden του ξενοδοχείου αλλά και βολτάροντας στον κήπο του. Για όσους προτιμούν θάλασσα, η παραλία βρίσκεται μόλις σε απόσταση 200 μέτρων από το δωμάτιό σας!

Ενδεικτικά, για διαμονή στα μέσα του Ιουλίου, μια τριμελής οικογένεια θα χρεωθεί περίπου 63 ευρώ ανά βράδυ, μέσω online κράτησης

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του ανάλογα με την ημερομηνία που σκοπεύετε να το επισκεφθείτε εδώ

v