5 παραλίες χωρίς πολύ κόσμο που μπορείτε να φτάσετε σε 60΄!

5 παραλίες χωρίς πολύ κόσμο που μπορείτε να φτάσετε σε 60΄!

Δεν υποτιμάμε τις κοντινές παραλίες της πρωτεύουσας, εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται σε Βούλα- Γλυφάδα και Βουλιαγμένη. Όμως, η αλήθεια είναι ότι τα Σαββατοκύριακα είναι τόσο πολυσύχναστες που δύσκολα θα μπορέσει μια οικογένεια να ευχαριστηθεί εκεί το μπάνιο της. Αντίθετα, λίγο πιο έξω αλλά όχι μακριά από την Αττική, θα βρείτε 5 πιο ήσυχες παραλίες, ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.

Πόρτο Γερμενό

*Φωτογραφία: in2life.gr

Αν θέλετε να επιλέξετε ανάμεσα σε παραλίες με άμμο, βότσαλο, ρηχά ή βαθιά νερά, σκιά ή αρμυρίκια, στο Πόρτο Γερμενό έχετε πέντε επιλογές. Ωστόσο, οι οικογένειες προτιμούν συνήθως το Σκάλωμα στο Προσήλι και την παραλία στο λιμανάκι, που είναι περισσότερο kid- friendly από τις υπόλοιπες, με πιο ρηχά νερά. Δεν είναι οργανωμένες, όμως μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινά μεζεδάκια σε μια από τις ταβέρνες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Δασκαλειό

*Φωτογραφία: greekhotel.com

Στο δεύτερο λιμανάκι Δασκαλειού θα βρείτε μια ήσυχη παραλία με καθαρά νερά, άμμο και βότσαλο χωρίς τη φασαρία των beach bars. Ωστόσο, το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην την επισκεφθείτε μέρα που θα φυσάει βοριάς γιατί δεν προστατεύεται από τον αέρα. 

Αλθέα 

*Φωτογραφία: nou-pou.gr

Μία από τις κρυμμένες παραλίες κοντά στην Αττική λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην οποία κατεβαίνετε με σκαλάκια. Εκεί, θα δείτε έναν έναν μικρό κολπίσκο με διάφανα νερά και αμμουδιά. Στην παραλία, έχει κάποιες ψάθινες ομπρέλες που θα πρέπει όμως να προλάβετε...

Πούντα Ζέζα στον Πάνορμο Σουνίου

*Φωτογραφία: dailyathens.gr

Απέχει 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, όμως αυτή η παραλία με το παράξενο όνομα αξίζει τον κόπο και την οδήγηση. Έχει αμμουδιά, καθαρά νερά αλλά και φυσική σκιά. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, στήστε την ομπρέλα ή την τέντα σας και χαλαρώστε. Φροντίστε, ωστόσο, να πάτε νωρίς γιατί το πάρκιν μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο. 

Θυμάρι

*Φωτογραφία: greekhotel.com

Λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια, θα βρείτε την παραλία του Θυμαρίου που έχει πεντακάθαρα νερά ενώ έξω έχει άμμο αλλά και ψιλό χαλίκι, κάτι που βολεύει ιδιαίτερα για να μην σας μαστιγώνει η άμμος τις ημέρες που έχει αέρα. Επιπλέον, δεν έχει ιδιαίτερα βαθιά νερά για τα μικρά πιτσιρίκια. 

v