Πώς να έχετε πάντα απαλά και νεανικά χέρια

Πώς να έχετε πάντα απαλά και νεανικά χέρια

Το μυστικό είναι γνωστό: Αν θες να καταλάβεις την ηλικία μιας γυναίκας, κοίτα τα χέρια και τον λαιμό της. Το makeup κρύβει εύκολα χρόνια απ’ το πρόσωπο κι έτσι μπορεί άνετα να παραπλανήσει. Για τον λαιμό δεν μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε, για τα χέρια όμως μπορούμε να σας δώσουμε κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να τα κρατήσετε νεανικά και όμορφα.

*Φωτογραφία: fortissima.com.br

Ελαιόλαδο το θαυματουργό

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια την κρέμα χεριών, είτε γιατί «ξεμείνατε» είτε γιατί προτιμάτε τις πιο φυσικές λύσεις. Το λάδι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και άλλες ουσίες που θεραπεύουν το ερεθισμένο δέρμα και το ενυδατώνουν σε βάθος. Πριν κοιμηθείτε, αλείψτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια κάνοντας απαλό μασάζ. Αν δεν μπορείτε να το κρατήσετε όλο το βράδυ (εκτός αν δεν σας νοιάζει να λερωθούν τα σεντόνια), αφήστε το για λίγο να δράσει και στη συνέχεια σκουπιστείτε.

Γάντια για απόλυτη προστασία

Από το πλύσιμο των πιάτων, το τρίψιμο των ασημικών, η ενασχόληση με τον κήπο και κάθε είδους χειρωνακτική εργασία, τα γάντια είναι απαραίτητα. Όσο κι αν δεν σας αρέσει να τα φοράτε (ξέρουμε ότι δεν είναι ό,τι πιο βολικό), προστατεύουν τα χέρια σας από την επαφή με χημικές και άλλες ουσίες που τα αφυδατώνουν και τα κάνουν να γερνάνε. Δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας μερικά ακόμα tips για να προφυλάξετε τα χέρια σας από τα ισχυρά χημικά.

*Φωτογραφία: thespruce.com

Αντηλιακό και στα χέρια

Έχουμε συνδέσει το αντηλιακό με το σώμα και το πρόσωπο, όμως στη μάχη κατά του ήλιου μπαίνουν και τα χέρια. Κάθε μέρα, λοιπόν, όταν βάζετε αντηλιακό στο πρόσωπο (το θεωρούμε δεδομένο γιατί έχουμε πει πολλές φορές ότι επιβάλλεται), βάλτε λίγο ακόμα και στα χέρια, απλώνοντάς το καλά. Έτσι, θα προλάβετε τα καφέ σημάδια και το ζαρωμένο δέρμα.

Πώς πλένετε τα χέρια σας;

Τα σαπούνια

Τα σαπούνια απορροφούν τη φυσική υγρασία των χεριών με αποτέλεσμα να τα καθαρίζουν μεν, να τα αφυδατώνουν δε. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να περιορίσετε την χρήση  αντιβακτηριδιακών σαπουνιών που είναι ακόμα πιο ισχυρά και προτιμήστε σαπούνια με ενυδατικές ουσίες, όπως η αλόη βέρα.

Το νερό

Ναι, το ζεστό νερό σκοτώνει τα μικρόβια. Ναι καθαρίζει σε βάθος και ναι, το έχουμε συνηθίσει. Όμως, αφυδατώνει και ξηραίνει τα χέρια. Η ιδανική θερμοκρασία, λοιπόν, είναι περίπου στους 25 βαθμούς Κελσίου και για να μην μας πείτε εύλογα «Κι εγώ πού ξέρω πότε το νερό έχει 25 βαθμούς;», θα σας πούμε απλά ότι πρέπει να είναι ζεστό προς χλιαρό και σίγουρα όχι καυτό.

*Φωτογραφία: brightside.me

Κάντε σπιτική απολέπιση

*Φωτογραφία: iheartnaptime.net

Σε ένα βαζάκι ή μικρό δοχείο, ανακατέψτε 1/3 φλιτζανιού λάδι, 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, τον χυμό μισού λεμονιού και λίγο ξύσμα από τη φλούδα του. Έπειτα, απλώστε το στα χέρια σας, κάνοντας μασάζ μεταξύ τους από την εξωτερική μεριά της παλάμης. Αν το εφαρμόζετε μια φορά την εβδομάδα, θα δείτε τη διαφορά. Κλείστε καλά το βάζο και διατηρήστε το στο ψυγείο για παρατείνετε την αποτελεσματικότητά του. 



*Πηγή: ohsheglows.com

Μην πειράζετε τις παρανυχίδες

Το ξέρουμε ότι οι παρανυχίδες και τα πετσάκια είναι πειρασμός και ότι δεν μπορείτε εύκολα να μην τα πειράξετε, όμως αυτή η κακιά συνήθεια μπορεί να καταστρέψει το δέρμα γύρω τους. Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, σας προτείνουμε να εφαρμόζετε ανά τακτά διαστήματα ένα μαλακτικό λάδι νυχιών για γρήγορα αποτελέσματα.

Μανό ή δαχτυλίδια για… καλλωπισμό!

Το μακιγιάζ των χεριών είναι τα μανό και τα δαχτυλίδια. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι δύο τρόποι δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του γερασμένου και του ξηρού δέρματος, όμως το κάνουν να φαίνεται περιποιημένο και νεανικό.

*Φωτογραφία: prevention.com

Πού και πού κάντε δώρο ένα μανικιούρ στον εαυτό σας

Το λεγόμενο Spa manicure συνήθως περιλαμβάνει απολέπιση, μάσκα, ενυδάτωση και ελαφρύ μασάζ. Αν, λοιπόν, εσείς δεν έχετε χρόνο να ασχολείστε συχνά με τα πάνω άκρα σας, μπορείτε πού και πού να κλείσετε ραντεβού στους ειδικούς.

v