10 καθημερινά προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν πρακτικές λύσεις

10 καθημερινά προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν πρακτικές λύσεις

Ποια γυναίκα δεν θέλει να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο όμορφη με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια; Εξάλλου, καμία από εμάς δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε την όρεξη να περνάει πολλή ώρα μπροστά απ‘ τον καθρέφτη. Δέκα προβλήματα ομορφιάς, λοιπόν, λύνονται με δέκα πανεύκολα κόλπα. Δείτε τα και υιοθετήστε τα στο καθημερινό beaute σας!

Δοκιμάστε τα χρώματα του κραγιόν στα δάχτυλά σας

Οι άκρες των δαχτύλων έχουν σχεδόν το ίδιο χρώμα με τα χείλη μας- γι’ αυτό είναι και το ιδανικό μέρος για να «τεστάρετε» αν σας ταιριάζει μια απόχρωση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.

Το πιο εύκολο τρικ για μεγάλες βλεφαρίδες

Το κόλπο με το πιστολάκι και το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες πιθανώς το ξέρετε ήδη. Αν όμως φοβάστε γιατί έχετε καεί εφαρμόζοντάς το, η λύση είναι η εξής: ενώ ετοιμάζεστε, βάλτε το ψαλίδι μέσα στο σουτιέν σας. Η θερμοκρασία του σώματός σας θα το ζεστάνει σε ανεκτά για εσάς επίπεδα, χωρίς να κινδυνεύσετε να πάθετε έγκαυμα. Έπειτα, εφαρμόστε το κανονικά στις βλεφαρίδες.

Ενυδατικό χειλιών για τις παρανυχίδες

Το κλασικό ενυδατικό χειλιών είναι εξίσου θαυματουργό για τα πετσάκια και το δέρμα γύρω από τα νύχια, αφού έχει την ιδιότητα να μαλακώνει, να ενυδατώνει και να επουλώνει μικροπληγές- είναι επομένως ιδανικό και για τις ενοχλητικές και κάποιες φορές επίπονες παρανυχίδες.



Μην χρησιμοποιείτε πετσέτα

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, μην το στεγνώσετε με πετσέτα. Αντίθετα, εφαρμόστε μια ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Μ’ αυτό το κόλπο, η επιδερμίδα σας θα απορροφήσει καλύτερα την κρέμα και θα μείνει περισσότερη ώρα ενυδατωμένη.

Προστατεύστε τα πινέλα και την επιδερμίδα σας

Αν καθαρίζετε συχνά τα πινέλα σας, η εφαρμογή του μακιγιάζ θα γίνεται ευκολότερα και η επιδερμίδα σας θα ταλαιπωρείται λιγότερο (τα πινέλα μπορεί να κρύβουν αόρατα μικρόβια που ευθύνονται για ερεθισμούς ή σπυράκια). Το μυστικό είναι να τα πλένετε με σαμπουάν και στη συνέχεια να τα αφήνετε τα στεγνώνουν κάθετα- για να το καταφέρετε αυτό, στερεώστε τα με ένα λάστιχο σε ένα ντοσιέ με πιάστρα.



Το τρικ για να κόβετε μόνη σας τα τουφάκια που πετάνε

Χωρίστε τα μαλλιά σας σε δύο τούφες που θα πιάσετε στο τέλος τους με ένα λαστιχάκι. Έπειτα, με ένα ψαλίδι, τριμάρετε τα τουφάκια που πετάνε. Έτσι, γλιτώνετε μια επίσκεψη στο κομμωτήριο και αρκετά χρήματα.

*Φωτογραφία: pinterest.com

Το χαλασμένο κραγιόν στην πυρά!

Αν η σύνθεση του αγαπημένου σας κραγιόν έχει χαλάσει, δοκιμάστε το εξής κόλπο: σε περίπτωση που είναι σε παλέτα, όπως αυτό της φωτογραφίας, βάλτε το πάνω από ένα κερί, με προσεκτικές κινήσεις για να μην καείτε και περιμένετε μέχρι να λιώσει. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και έπειτα εφαρμόστε στα χείλη. Το χρώμα του θα «ζωντανέψει» και τα χείλη σας θα δείχνουν πιο εντυπωσιακά.



Αν πρόκειται για το κλασικό κραγιόν σε μορφή στικ, το οποίο μόλις συνειδητοποιήσατε ότι έχει σπάσει, αφήστε την άκρη του κραγιόν να λιώσει πάνω από το κερί ή τον αναπτήρα και στη συνέχεια κολλήστε την στο υπόλοιπο κραγιόν.

Βαζελίνη για τα μαύρα στίγματα

Αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια, καλύψτε την με μεμβράνη κουζίνας και από πάνω της, τοποθετήστε μια πετσέτα. Αφαιρέστε τα καλύμματα έπειτα από 5 λεπτά και πιέστε τα μαύρα στίγματα με ένα καθαρό κομμάτι χαρτί. Το πρόσωπό σας θα καθαρίσει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.



Πώς να μην μένει το κραγιόν στα δόντια

Βάλτε το δείκτη μέσα στο στόμα και σουφρώστε τα χείλη σας. Έτσι, το κραγιόν που περισσεύει θα κολλήσει στο δάχτυλο και όχι στα δόντια σας- μια λεπτομέρεια που μπορεί να χαλάσει όλο το look σας.

*Φωτογραφία: imagizer.imageshack.us

Ανανεώστε το ρουζ με κραγιόν

Είτε σας έσπασε το ρουζ είτε το μοναδικό καλλυντικό που έχετε στην τσάντα είναι το κραγιόν σας, αρκεί για να αποκτήσετε μάγουλο… βερίκοκο στη στιγμή. Απλώς, τραβήξτε μια γραμμή με το κραγιόν στα ζυγωματικά, χωρίς να το πιέζετε πολύ και στη συνέχεια απλώστε το απαλά με τα δάχτυλά σας.

Πηγές: brightside.me και pinterest.com

v