6 βιβλία ιδανικά για ανθρώπους που δεν διαβάζουν πολύ

6 βιβλία ιδανικά για ανθρώπους που δεν διαβάζουν πολύ

Υπάρχουν άνθρωποι που «ρουφάνε» τα βιβλία. Που δεν τους πτοούν τα αμφίσημα νοήματα και οι πολλές σελίδες. Υπάρχουν κι άνθρωποι που το διάβασμα τους κουράζει εύκολα και γι’ αυτό το αποφεύγουν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τους αρέσει. Γι’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία, επιλέξαμε έξι βιβλία που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας και που θα σας μυήσουν σιγά σιγά στον κόσμο της λογοτεχνίας. Τρέξτε, λοιπόν, στο κοντινό βιβλιοπωλείο ή στη δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας και αναζητήστε τα.

*Φωτογραφία: respaldofinanciero.com

Ο δεσμώτης του ιλίγγου

Συγγραφείς: Πιερ Μπουαλό, Τομά Ναρσεζάκ 

Ένα κλασικό αστυνομικό αριστούργημα που αξίζει να διαβάσετε. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν άντρα που πληρώνει έναν ντεντέκτιβ για να παρακολουθεί την αυτοκαταστροφική γυναίκα του. Οι Πιερ Μπουαλό και Τομά Ναρσεζάκ θα σας καθηλώσουν με τον τρόπο γραφής τους και σας εγγυόμαστε ότι δεν θα καταλάβετε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στην τελευταία και 216η σελίδα του.

*Φωτογραφία: greekbooks.gr

Γκιακ

Συγγραφέας: Δημοσθένης Παπαμάρκος

Το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου αποτελείται από μικρές ιστορίες-διηγήματα στρατιωτών που πολέμησαν στην μικρασιατική εκστρατεία. Πραγματεύεται το πώς ο πόλεμος επηρεάζει όχι μόνο όλους όσοι συμμετείχαν άμεσα σ’ αυτόν, αλλά και τις οικογένειές τους. Διαβάζεται πολύ εύκολα και χαρίζει τεράστιου βάθους συγκινήσεις. Αριθμός σελίδων; Μόλις 128. Καθόλου άσχημα για ένα τόσο μεστό βιβλίο.

*Φωτογραφία: antipodes.gr

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Συγγραφέας: Μαρκ Χάντον

Για πολλούς, θεωρείται «κλασικό βιβλίο» αν και κυκλοφόρησε μόλις το 2003. Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ένα παιδί με αυτισμό που ένα βράδυ βρίσκει τον σκύλο της γειτόνισσάς του νεκρό -το γεγονός αυτό είναι η αφορμή για να κάνει κι άλλες ανακαλύψεις σχετικά με τη δική του ζωή. Το ενδιαφέρον σας θα σταθεί αμείωτο σε όλες τις (312) σελίδες του, στις οποίες θα δείτε τη ζωή από μία άλλη οπτική… Είναι η αρχή για να αγαπήσετε κάθε βιβλίο!

*Φωτογραφία: psichogios.gr

Μικρά Αγγλία

Συγγραφέας: Ιωάννα Καρυστιάνη

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Άνδρο, ή αλλιώς Μικρά Αγγλία. Στο επίκεντρο είναι οι ζωές των αντρών που έφευγαν για να δουλέψουν στα πλοία αλλά και των οικογενειών τους που έμεναν πίσω. Ο πόνος της ξενιτιάς, η απώλεια, ο έρωτας αλλά και οι επιλογές που αναγκάζονταν να κάνουν οι γυναίκες εκείνη την εποχή δένουν αρμονικά στο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη. Οι 368 σελίδες του δεν πρέπει να σας φοβίσουν- θα «φύγουν» σαν νεράκι ταξιδεύοντάς σας μέχρι την Μικρά Αγγλία.

*Φωτογραφία: camerastyloonline.files.wordpress.com

«Την Κυριακή έχουμε γάμο»

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης

Η πένα του Γιάννη Ξανθούλη είναι ικανή να παρασύρει ακόμα και όσους μισούν τη λογοτεχνία. Στο τελευταίο του βιβλίο, ο 73 ετών Ιορδάνης θα μας μεταφέρει πίσω, σ’ έναν γάμο που είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν στον Έβρο. Η νοσταλγία και το χιούμορ μπλέκονται με ένα ξεχωριστό τρόπο που δεν θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Αξίζει αυτό το βιβλίο να είναι η πρώτη επαφή σας με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς. Το ανάλαφρο γράψιμό του δεν θα σας κουράσει ούτε στιγμή διαβάζοντας τις 376 σελίδες του.

*Φωτογραφία: fractalart.gr

Αιχμηρά αντικείμενα

Συγγραφέας: Τζίλιαν Φλιν

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια μια δημοσιογράφο με αυτοκαταστροφικές τάσεις που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει έπειτα από καιρό την οικογένειά της, όταν επιστρέφει στο σπίτι της μητέρας της. Είναι αιχμηρό, όπως ο τίτλος του, και... ανατριχιαστικό. Αν έχετε χρόνια να πιάσετε βιβλίο στα χέρια σας, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Υπογράφουμε ότι θα χαθείτε στις 369 σελίδες του.

*Φωτογραφία: artic.gr

v