7 χτενίσματα ιδανικά για μαλλιά που φριζάρουν

7 χτενίσματα ιδανικά για μαλλιά που φριζάρουν

Είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να κοντρολάρεις τα μαλλιά που φριζάρουν, πόσο μάλλον όταν ο καιρός είναι βροχερός και η υγρασία χτυπάει κόκκινο. Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των γυναικών με μαλλιά που έχουν μια προδιάθεση για... χαίτη, δοκιμάστε αυτά τα εύκολα χτενίσματα που θα σας βοηθήσουν να τα τιθασεύσετε χωρίς να χρειαστεί να πάτε κομμωτήριο!

Πλάγια πλεξίδα

*Φωτογραφία: cliqueinc.com

Αν η κλασική γαλλική πλεξίδα δεν «κάθεται» καλά στα ατίθασα μαλλιά σας, δοκιμάστε την πλάγια πλεξίδα-ψαροκόκκαλο που, λόγω του ότι δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, είναι ιδανική για να «καμουφλάρετε» τις τούφες που πετάνε. Δείτε πώς θα την κάνετε εδώ:

Πλαϊνή έντονη χωρίστρα

*Φωτογραφία: media.slice.ca

Το πιο εύκολο τρικ για μαλλιά που κάνουν το δικό τους: ξεχάστε την χωρίστρα στη μέση και πειραματιστείτε με μια πλαϊνή, έντονη χωρίστρα. Για να την πετύχετε, θα χρειαστεί να μεταφέρετε προσεκτικά τις τούφες στην αντίθετη μεριά και να βουρτσίσετε τα υπόλοιπα μαλλιά. Μην  παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε λακ ή κάποιο άλλο προϊόν που θα βοηθήσει το χτένισμά σας να κρατήσει.


Αλογοουρά με όγκο

*Φωτογραφία: pinterest.com

Εκμεταλλευτείτε τον όγκο που έχουν τα μαλλιά σας για να κάνετε μια εντυπωσιακή αλογοουρά. Αφού τα χωρίσετε σε δύο μέρη, πιάστε την κάτω τούφα σε μια σφιχτή κοτσίδα. Έπειτα, χωρίστε την κοτσίδα στη μέση και βάλτε ένα μικρό κλάμερ. Στη συνέχεια, «ξάστε» ελαφρά το πάνω μέρος των μαλλιών και ενώστε το με την κάτω κοτσίδα.

Η κοτσίδα της Γιασμίν

*Φωτογραφία: thevaultfiles.com

Για να γίνει εντυπωσιακή, απαιτεί όγκο και πολλά μαλλιά. Αν και φαίνεται πολύπλοκη, είναι πολύ πιο εύκολο να την πετύχετε απ’ ότι νομίζετε:

Ένας εντυπωσιακός διπλός κόμπος

Αντί για το κλασικό μισό-μισό που είναι δύσκολο να εφαρμόσετε σε μαλλιά που πετάνε, αυτός ο διπλός κόμπος γίνεται εξίσου εύκολα και είναι πολύ πιο εντυπωσιακός ενώ είναι ιδανικός τόσο για σπαστά μαλλιά όσο και για μπούκλες.


Ψηλός, επιμελώς ατημέλητος κότσος

*Φωτογραφία: youtube.com

Στο βίντεο θα δείτε πώς να «πλέξετε» σωστά τα μαλλιά σας για να φτιάξετε έναν ψηλό κότσο. Είναι ιδανικός ακόμα και για τα πιο δύσκολα μαλλιά.

Σταυρωτή αλογοουρά

*Φωτογραφία: abeautifulmess.typepad.com

Μπορεί να χρειαστείτε λίγη περισσότερη ώρα για να την κάνετε, αν δεν το «έχετε» με τα χτενίσματα, όμως μετά την πρώτη φορά, η όλη διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη και γρήγορη.

 

v