Πώς να φτιάξετε το πιο γρήγορο σουφλέ τυριών με ψωμί του τοστ

Πώς να φτιάξετε το πιο γρήγορο σουφλέ τυριών με ψωμί του τοστ

Μας αρέσει να μαγειρεύουμε, όμως μας αρέσει να βρίσκουμε και εύκολες λύσεις τις μέρες που τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να ξετρυπώνουμε συνταγές που δεν χρειάζονται πολλή προετοιμασία και που ξέρουμε ότι τα παιδιά μας όχι μόνο θα δοκιμάσουν, αλλά θα αδειάσουν και το πιάτο τους.

Τυρί τρώνε τα περισσότερα παιδιά. Ψωμί του τοστ επίσης. Γιατί, λοιπόν, να μην τα συνδυάσουμε για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό σουφλέ που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο ακόμα και του απαιτητικού, λιλιπούτειου γευσιγνώστη; Περιττό να αναφέρουμε επίσης ότι είναι μία απ’ τις καλύτερες επιλογές για συνοδευτικό όταν κάνετε τραπέζι αλλά και για ένα πιάτο που μπορείτε εσείς να πάτε ως καλεσμένη.

*Φωτογραφία: thecountrycook.net

Τι θα χρειαστείτε

Ψωμί του τοστ (όσες φέτες χωράει ο πάτος του πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε * 2)

300 γραμμάρια τυρί σε φέτες (μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γκούντα, ένταμ ή μοτσαρέλα)

150 γραμμάρια ανθότυρο  χωρίς αλάτι (προαιρετικά)

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

Λίγη κανέλα, μπαχάρι και πιπέρι

100 γραμμάρια γαλέτα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κατά προτίμηση ανάλατο) και λίγο επιπλέον για να βουτυρώσετε το πυρέξ

Γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας 

Πιπεριές ή/ και μανιτάρια (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Απλώστε ελάχιστο βούτυρο στον πάτο του πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και στρώστε με τις φέτες από το ψωμί του τοστ. Κόψτε τις έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους. Αν θέλετε το σουφλέ να βγει πιο μαλακό, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα. Αν πάλι το προτιμάτε πιο τραγανό, αφήστε τις.

*Φωτογραφία: behtarha.com

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια, απλώστε άνετα πάνω στο ψωμί τη μισή ποσότητα του τυριού έτσι ώστε να μην καλύπτει η μία φέτα την άλλη. Για να γίνει πιο γλυκό το σουφλέ, μπορείτε να λιώσετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και να απλώσετε τη μισή ποσότητα από πάνω. Προσθέστε, επίσης, τ' αλλαντικά και τις πιπεριές ή τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα κόψετε σε μικρά κομμάτια για να ψηθούν καλύτερα. 

*Φωτογραφία: diaryofdinners.com

Βήμα 3ο

Επαναλάβετε τα ίδια ακριβώς βήματα και φτιάξτε ακόμα μία ίδια στρώση. Μόλις τελειώσετε, προσθέστε και τη γαλέτα.

Βήμα 4ο

Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το εβαπορέ και τα μπαχαρικά και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα από πάνω σιγά- σιγά έτσι ώστε να απλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία.

*Φωτογραφία: fullthymestudent.com

Βήμα 5ο

Βάλτε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Αν το βγάλετε αμέσως, δεν θα μπορείτε να το κόψετε εύκολα.

*Φωτογραφία: simplyrecipes.com

v