5 ξεχωριστά καφέ με δραστηριότητες για τα παιδιά

5 ξεχωριστά καφέ με δραστηριότητες για τα παιδιά

Υπάρχουν κάποιοι χώροι που μας λύνουν τα χέρια, γιατί συνδυάζουν τη δική μας χαλάρωση αλλά και την απασχόληση των παιδιών, που, όπως και να το κάνουμε, δεν μπορούν να κάτσουν 2 ώρες μαζί μας στο τραπέζι χωρίς να κάνουν τίποτα. Επειδή καταλαβαίνουμε την ανάγκη τους για παιχνίδι, χωρίς να ξεχνάμε τη δική μας ανάγκη να «ξεδώσουμε», βρήκαμε αυτά τα 5 καφέ που μοιάζουν... όνειρο για την οικογενειακή διασκέδαση και σας τα προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Παιδότοπος-καφέ Αγγελόσπιτο

Ένας ακόμη χώρος στον οποίο μικροί και μεγάλοι δεν πρόκειται να μείνουν παραπονεμένοι. Στο ισόγειο υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ξύλινα παιχνίδια, παιδικά τραπεζάκια και καρεκλάκια και μια μικρή πισινόμπαλα. Δίπλα, οι γονείς μπορούν να πιουν τον καφέ τους, χωρίς ν’ ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών. Σύντομα αναμένεται να αρχίσει και το καλλιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, που θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook.



Πού θα πάτε: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 11 και Ορφέως, Παλαιό Φάληρο.

Τηλέφωνο: 2109858628.

Toys for Girls and Boys

Μία σχετικά καινούρια άφιξη στα βόρεια προάστια, που αξίζει να επισκεφθείτε με τα παιδιά ειδικά αν μένετε κοντά. Είναι ένα πανέμορφο καφέ με ρετρό στιλ και προσεγμένη διακόσμηση που σίγουρα θα σας κερδίσει. Όσο λοιπόν εσείς πίνετε τον καφέ σας ή τσιμπάτε κάτι στο ισόγειο, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά στον πάνω όροφο. Στο Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για τα προγράμματα που οργανώνονται κάθε βδομάδα.

Το κόστος για τα παιδιά ανέρχεται στα 6 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και φρεσκοστυμμένος χυμός.



Πού θα πάτε: Λεωφόρος Πεντέλης 119, Χαλάνδρι.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6953011934.

Φλοίσβος Park Café Restaurant

Μέσα στο Πάρκο Φλοίσβου και απέναντι από την εξωτερική παιδική χαρά, θα βρείτε το ομώνυμο καφέ για στιγμές οικογενειακής χαλάρωσης. Τα μικρά σας θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να «ξεδώσουν» στη γωνιά του παιχνιδιού καθόλη τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί, χωρίς καμία χρέωση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το παιχνίδι είναι ελεύθερο και ότι δεν υπάρχει παιδαγωγός στον χώρο αυτό. Αν έχετε όρεξη για γλυκάκι, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη σοκολατόπιτα. Αξίζει...

Πού θα πάτε: Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο.

Τηλέφωνο: 2109885140.

Dreamhouse Lounge Café Kids Club

*Φωτογραφία: nou-pou.gr

Σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο, οι μικροί θαμώνες θα παίξουν και θα απασχοληθούν δημιουργικά ενώ οι μεγάλοι θα χαλαρώσουν σε ένα μοντέρνο και πολύ όμορφο και ζεστό περιβάλλον, που δεν θυμίζει τους κλασικούς παιδότοπους. Μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα του Dreamhouse από το Facebook.

Η είσοδος για τον παιδότοπο κοστίζει 4 ευρώ και παραμένει ανοιχτός όλες τις μέρες από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Η χρέωση για τα προγράμματα ανέρχεται στα 7 ευρώ και περιλαμβάνει έναν χυμό.



Πού πρέπει να πάτε: Πλαστήρα 48 και Σαρδέων, Νέα Σμύρνη.

Τηλέφωνο: 2109335013.

Green Twist Café

Αξίζει να το επισκεφθείτε για δύο λόγους: γιατί θα ενθουσιάσει (και) τα παιδιά αλλά και για τη μοναδική θέα του καφέ που βρίσκεται στην ταράτσα και βλέπει το κολυμβητήριο του Βύρωνα αλλά και πολύ πράσινο. Εναλλακτικά, αν κρυώνετε, μπορείτε ν' απολαύσετε τον καφέ σας στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού. Εκεί, υπάρχει και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά στον οποίο διοργανώνονται καθημερινά προγράμματα αφιερωμένα στη διασκέδασή τους, όπως μαγικά σόου, μπαλονοκατασκευές και face painting. Το κόστος για τις καθημερινές δραστηριότητες ανέρχεται στα 2 ευρώ ανά παιδί.



Διεύθυνση: Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο Βύρωνα, Ανθίμου Γαζή 2.

Τηλέφωνο: 6906458229.

v