3 φυσικοί τρόποι να καθαρίσεις τον φούρνο

3 φυσικοί τρόποι να καθαρίσεις τον φούρνο

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάθεστε στην κουζίνα, να πίνετε ήρεμα τον καφέ σας και να αγριοκοιτάζετε τον φούρνο γιατί ξέρετε ότι σύντομα θα πρέπει να τον καθαρίσετε;
Το καθάρισμα του φούρνου είναι από τις δουλειές του σπιτιού που αναβάλλουμε γιατί είναι απ΄τις λιγότερο... αγαπημένες μας.

Η ανιαρή αυτή διαδικασία, όμως, μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά προϊόντα, τα οποία βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Η απίστευτη τριάδα: μαγειρική σόδα, ξύδι, νερό

Είναι φοβερό τι μπορούν να κάνουν τρία απλά προϊόντα αν ξέρει κανείς να τα χρησιμοποιήσει σωστά. Αναμειγνύουμε την μαγειρική σόδα, το ξύδι και το νερό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και με το μείγμα μας καλύπτουμε τις πιο βρώμικες επιφάνειες του φούρνου. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε στο φούρνο στο ίδιο σκεύος για 45 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, παίρνουμε το σφουγγαράκι και καθαρίζουμε το εσωτερικό του φούρνου. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

 Άλας και νερό

Πολλές φορές δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο και διάθεση για να ασχοληθούμε με το καθάρισμα του φούρνου. Χρησιμοποιώντας όμως απλώς νερό και αλάτι μπορούμε να τον καθαρίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλύσουμε το αλάτι μέσα σε νερό και μετά να περάσουμε τις επιφάνειες του φούρνου. Περιμένουμε να περάσουν 15 λεπτά και ξεβγάζουμε με ένα υγρό σφουγγάρι.

2 λεμόνια

Άλλος ένας γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε τον φούρνο σας είναι να κόψετε δύο λεμόνια στη μέση και να τα στίψετε. Κατόπιν τοποθετείτε το χυμό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το βάζετε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 250  βαθμούς. Αφού αφήσετε το φούρνο να κρυώσει καθαρίζετε τα τοιχώματα του με ένα καθαρό πανί. Τόσο απλά. Όπως θα δείτε και στο βίντεο η ίδια τακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον φούρνο μικροκυμάτων.

Extra tip

Αν θέλετε να κάνετε διεξοδική δουλειά, δεν πρέπει να ξεχάσετε τις σχάρες. Για να τις καθαρίσετε, τοποθετείστε τις σε μια λεκάνη με ζεστό νερό μαζί με μερικές σταγόνες υγρού πιάτων και αφήστε τις να μουλιάσουν. Τρίβετε με ένα σφουγγάρι, ξεπλένετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.

v