10 ολοκαίνουριες και ασφαλείς παιδικές χαρές ανοίγουν στην Αθήνα!

10 ολοκαίνουριες και ασφαλείς παιδικές χαρές ανοίγουν στην Αθήνα!

Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε παλιές, εγκαταλελειμμένες και επικίνδυνες για τα παιδιά παιδικές χαρές. Με χαρά μας, όμως, διαβάσαμε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων ότι παραδίδονται οι πρώτες 10 παιδικές χαρές στην πρωτεύουσα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και από μέσα μας σκεφτήκαμε «κάλλιο αργά παρά ποτέ»...

*Φωτογραφία: skim.gs

Πού βρίσκονται αυτές όμως;

1.  Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος.

2. Πλατεία Αγ. Ιωάννη Βουλιαγμένης.

3.  Δαφνομίλη και Πατριάρχου Φωτίου, Νεάπολη Εξαρχείων.

4.  Δεινοκράτους, Κολωνάκι.

5.  Ούμπλιανης και Διοχάρους, περιοχή Κάραβελ.

6.  Κλεόβιδος και Ονάτα, Κολοκυνθούς.

7. Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

8. Πυτιούντος και Ερμωνάσσης, Θερμίδα.

9. Βικέλα και Λαμπάκη, Κάτω Πατήσια.

10. Σεράφειο δήμου Αθηναίων – Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη – Πετράλωνα.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ήδη λειτουργούν δύο σύγχρονες παιδικές χαρές στον χώρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, σχεδιασμένες από την αρχή σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπιτζάνης, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, έως το φθινόπωρο του 2018 θα παραδοθούν στο κοινό 16 ακόμα παιδικές χαρές ενώ ως το τέλος του 2019, «προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της αποκατάστασης και της πιστοποίησης του συνόλου των 70 παιδικών χαρών που είναι στην αρμοδιότητα του ΟΠΑΝΔΑ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δημότες που θέλουν να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα εντοπίζουν στους χώρους των παιδικών χαρών, μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2103646857 του ΟΠΑΝΔΑ.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ακούσουμε τα ίδια ευχάριστα νέα και για άλλους δήμους, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: opanda.gr

v