Οάσεις δροσιάς με καφέ για να πάτε με τα παιδιά

Οάσεις δροσιάς με καφέ για να πάτε με τα παιδιά

Από σήμερα κλείνουν τα σχολεία και αυτό το σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να το γιορτάσετε με τα παιδιά. Αν δεν πάτε παραλία, υπάρχει καλύτερος τρόπος να «ξορκίσετε» οικογενειακώς τη ζέστη από το να χαλαρώσετε σε κάποια από τα πιο δροσερά καφέ της Αθήνας; Όπως...

Κήπος: The garden café

Για όλους όσοι το έχουν ανακαλύψει, ο Κήπος: The garden café βρίσκεται σίγουρα στο top 5 με τα αγαπημένα τους στέκια στην Αθήνα. Αν δεν έχετε ήδη πάει, επισκεφθείτε το άμεσα- θα καταλάβετε γιατί. Τα τραπεζάκια στο πράσινο θα σας αποζημιώσουν έπειτα από μια δύσκολη εβδομάδα ενώ βλέπετε τα παιδιά που παίζουν ανενόχλητα δίπλα σας.



Πού θα πάτε: Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι.

Τηλέφωνο: 2105324792.

Central Park στην Καλλιθέα

Βρίσκεται στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής Καλλιθέας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γεγονός που το κάνει ιδανικό για οικογένειες. Tο πράσινο, η πισίνα και η παιδική χαρά στον εξωτερικό χώρο είναι τα δυνατά του στοιχεία. Εκτός απ’ τον καφέ και τη σπιτική λεμονάδα (που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε), έχετε αρκετές επιλογές για σνακ και φαγητό. Φυσικά η βόλτα στο πάρκο, που μπορεί να συνδυαστεί με κάποιες από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο ΚΠΙΣΝ για μικρούς και μεγάλους, επιβάλλεται.

Πού θα πάτε: Ναυάρχου Βότση 1, Καλλιθέα.

Τηλέφωνο: 2130323806.

Άλσος lounge café στο Πεδίον του Άρεως

Αν είστε παιδί της Αθήνας (δυστυχώς και ευτυχώς για διάφορους λόγους), δεν χρειάζεται να ξενιτευτείτε για να βρείτε μία δροσερή καφετέρια. Στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως, εσείς και τα παιδιά θα χαλαρώσετε δίπλα στο πράσινο, στο Άλσος lounge café. Μάλιστα, ο χώρος διατίθεται και για παιδικά πάρτι, αν τα γενέθλια του μικρού σας πλησιάζουν και θέλετε να τα γιορτάσετε κάπου ξεχωριστά.



Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του καφέ στο Facebook.

Πού θα πάτε: Ευελπίδων και Μουστοξύδη, Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον Άρεως).

Τηλέφωνο: 2121022972.

Museum café στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Πολλά μουσεία της Αθήνας έχουν δροσερά καφέ, με προσωπικό μας αγαπημένο το καφέ το Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Είτε θέλετε να επισκεφθείτε το μουσείο με τα παιδιά (σας το προτείνουμε γιατί θα τα ενθουσιάσει), είτε όχι, στο Museum restaurant café, θα χαλαρώσετε στη δροσιά του κήπου. Ο χώρος είναι περιφραγμένος κι έτσι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την ασφάλεια των παιδιών που σίγουρα θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για ανέμελο παιχνίδι. Αν πάτε πρωί, μπορείτε να τιμήσετε και το brunch του!



Δείτε περισσότερα στο Facebook

Πού θα πάτε: Λεβίδου 13, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2108011170.

Αίγλη Ζαππείου café

Το πέμπτο στη λίστα μας καφέ βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά της Αθήνας, γι’ αυτό και μπορείτε να το συνδυάσετε με τα ψώνια στην Ερμού ή τη βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η δροσιά που του χαρίζει ο Εθνικός Κήπος είναι ευεργετική τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Διαθέτει και φαγητό, όμως αξίζει να δοκιμάσετε τα γλυκά και το παγωτό του. Και για να κάνετε ακόμα πιο ξεχωριστή την έξοδό σας, το θερινό σινεμά της Αίγλης, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, είναι η ιδανική επιλογή για ταινία.

Δείτε περισσότερα στο Facebook.



Πού θα πάτε: Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας).

Τηλέφωνο: 2103369300.

v