Πόσες ώρες κοιμούνται οι νέοι γονείς

Πόσες ώρες κοιμούνται οι νέοι γονείς

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τους πρώτους 12 μήνες ζωής του παιδιού οι γονείς κοιμούνται ελάχιστα. Για την ακρίβεια, μόλις 4 ώρες και 44 λεπτά! Αν σκεφτεί κανείς ότι ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 8 ώρες για να ξεκουραστεί επαρκώς, οι νέοι γονείς σίγουρα δεν ευχαριστιούνται ύπνο.

Και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

- Κατά μέσο όρο, ένας νέος γονιός αφιερώνει 54 λεπτά την ημέρα ή αλλιώς 15 μέρες τον χρόνο προσπαθώντας να κοιμίσει το μωρό του. 

- Ένα νεογέννητο μωρό ξυπνάει τρεις φορές μέσα στην νύχτα, γεγονός που, εκτός από την έλλειψη ύπνου, δημιουργεί προστριβές ανάμεσα στο ζευγάρι. 

- Οι γονείς διανύουν πάνω από 3 χιλιόμετρα τη μέρα για να νανουρίσουν το μωρό τους. 

- Το 23% των ερωτηθέντων που συμμετείχε στην έρευνα μίλησε για «ασυνήθιστες» συμπεριφορές λόγω εξάντλησης. Το 11% υποστήριξε ότι είχε ψευδαισθήσεις και το 44% ότι ξεχνούσε αυτό που ήθελε να πει. Μάλιστα ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 8% είπε ότι ξεχνούσε μέχρι και το όνομα του ίδιου του μωρού.

Πολλοί από τους γονείς θυμούνται τον πρώτο χρόνο και εντυπωσιάζονται από το πώς επιβίωσαν! Θα σας δώσουμε μια συμβουλή: κάντε υπομονή γιατί έρχονται χειρότερα...

Πηγή: thesun.co.uk

v