3 γλυκά ψυγείου με ζελέ που αξίζει να δοκιμάσετε

3 γλυκά ψυγείου με ζελέ που αξίζει να δοκιμάσετε

Μπορεί το παγωτό να έχει πρωταρχική θέση στην καρδιά μας, αλλά τα παρακάτω γλυκά ψυγείου με ζελέ σίγουρα θα κατακτήσουν την δεύτερη. Δείτε τις παρακάτω νόστιμες συνταγές και απολαύστε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού με όλη την οικογένεια.

Ζελέ με κρέμα και μπισκότο

*Φωτογραφία: elywrites.files.wordpress.com

Τι χρειάζεστε

Για το σιρόπι

300  γρ. νερό

250 γρ. ζάχαρη

30 γρ. κονιάκ

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μία κατσαρόλα βράζετε σε μέτρια φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και το κονιάκ για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρετε το μείγμα σ’ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.

Για την κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

140 γρ. ζάχαρη

700 γρ. γάλα

80 γρ. κορν φλάουερ

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. βούτυρο

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μια κατσαρόλα βάζετε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη και την βανίλια σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ βάζετε 200γρ. γάλα, το κορν φλάουερ, 40 γρ. ζάχαρη και τον κρόκο αυγού και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρείτε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτετε στο μπολ σιγά-σιγά. Ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, σε μέτρια φωτιά. Τέλος βάζετε βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Για τη βάση

Τι χρειάζεστε

200 γρ. ζελέ κεράσι σε σκόνη

400 γρ. βραστό  νερό

400 γρ. κρύο νερό

26 φρυγανιές

Τι πρέπει να κάνετε

*Φωτογραφία: akispetretzikis.com

Σε ένα πυρέξ στρώνετε τις φρυγανιές και μετά ρίχνετε από πάνω  το σιρόπι. Στη συνέχεια βάζετε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και με μια σπάτουλα καλύπτετε όλη την επιφάνεια. Καλύπτετε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.

Έπειτα, σ' ένα μπολ τοποθετείτε τη σκόνη ζελέ και το βραστό νερό, ανακατεύετε πολύ καλά για να λιώσει η σκόνη και προσθέτετε το κρύο νερό. Περιμένετε 2 ώρες να κρυώσει το μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί ρίχνετε το ζελέ πάνω στην κρέμα αφού πρώτα αφαιρέσετε τη μεμβράνη. Τέλος βάζετε στο ψυγείο το γλυκό μέχρι να πήξει το ζελές για περίπου 3 ώρες.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ζελέ με γιαούρτι και φράουλα

Φωτογραφία: mandysrecipeboxblog.com

Τι χρειάζεστε

3 πακέτα ζελέ φράουλας

1 φλιτζάνι βραστό νερό

1 φλιτζάνι γιαούρτι

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα σκεύος ρίξτε τη σκόνη του ζελέ φράουλας και προσθέστε το φλιτζάνι με το ζεστό νερό. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε σ’ένα μπολ το γιαούρτι και σιγά-σιγά ανακατέψτε το με το μείγμα ζελέ μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, μοιράστε το μείγμα σε 4 μικρότερα μπολ ή και ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για να παγώσουν. Όταν είναι έτοιμα, μπορείτε να τα στολίσετε με φρέσκες κομμένες φράουλες και σαντιγί.

Πηγή: mandyrecipeboxblog.com

Kέικ από ζελέ και φρούτα

Φωτογραφία: momsdish.com

Τι χρειάζεστε

227 γρ. rasberries

455 γρ. φράουλες

455 γρ.  πράσινα και μοβ σταφύλια

1 μάνγκο

2 πακέτα ζελέ ανανά ή μάνγκο

Τι πρέπει να κάνετε

Ξεκινήστε κόβοντας τα φρούτα εκτός από τα rasberries, αφού πρώτα τα έχετε πλύνει πολύ καλά. Σε μια φόρμα κέικ τοποθετήστε πρώτα τα rasberries, μετά τις φράουλες, το μάνγκο, τα πράσινα και τέλος τα μοβ σταφύλια. Σε μία κατσαρόλα διαλύστε τη σκόνη ζελέ σε καυτό νερό και περιμένετε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Όταν τελικά κρυώσει, σιγά-σιγά ρίξτε το μείγμα πάνω στα φρούτα μέχρι να καλυφθούν όλες οι μεριές της φόρμας. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και αφήστε το να παγώσει. Για να αφαιρέσετε από τη φόρμα το γλυκό χωρίς να διαλυθεί, ρίξτε ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε  πάνω το γλυκό. Μόλις δείτε ότι αρχίζει λίγο να λιώνει στις άκρες τοποθετήστε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από το ζελέ και αναποδογυρίστε.

Πηγή: momdish.com

v