Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας!

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας!

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία δίνονται σαφείς και αυστηρές οδηγίες για την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών τόσο από μαθητές όσο και από καθηγητές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  •  Απαγορεύεται οι μαθητές να φέρνουν ή να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή στο σχολείο.
  • Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του σχολείου θα χρησιμοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών, εφόσον κρίνεται απαραίτητο και μόνο υπό την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού.
  • Οι καθηγητές μπορούν, αν κρίνουν απαραίτητο για λόγους που αφορούν την διδασκαλία, να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό προσέχοντας πάντα τα προσωπικά τους δεδομένα.
  • Δίνοντας μεγάλη σημασία στην προστασία προσωπικών δεδομένων, το Υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη και η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο μαθητών γιατί αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Μόνο όταν ο κηδεμόνας-γονέας δώσει την συγκατάθεσή του κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό.
  • Τέλος, απαγορεύεται να λειτουργούν κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Μάλιστα, θα πρέπει να υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες στις οποίες θα αναγράφονται οι ώρες που λειτουργούν έτσι ώστε να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό ότι δεν παρακολουθούνται.

Πηγές: euro2day.gr, dikaiologitika.gr

v