4 χορταστικές και δροσερές σαλάτες για το καλοκαίρι

4 χορταστικές και δροσερές σαλάτες για το καλοκαίρι

Είτε λόγω ζέστης, είτε επειδή προσέχουμε... τη σιλουέτα μας, επιλέγουμε συχνότερα να τρώμε ελαφριά γεύματα. Πολλές φορές όμως, δεν χορταίνουμε και μπαίνουμε σε... πειρασμούς. Για να παραμείνετε στο «σωστό» δρόμο και να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο δείτε τις παρακάτω συνταγές με σαλάτες, οι οποίες όχι μόνο δεν θα σας δυσκολέψουν αλλά θα σας χορτάσουν κιόλας.

Σαλάτα με φέτα, φράουλες και αμύγδαλα

Τι χρειάζεστε

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες

Φέτα τριμμένη σε φλιτζάνι

1 φλιτζάνι καπνιστά αμύγδαλα

2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

170 γρ. φύλλα μαρουλιού

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζετε τα φύλλα μαρουλιού, τις φράουλες αφού πρώτα τις πλύνετε καλά, την φέτα και τα αμύγδαλα.

Σ’ ένα μικρότερο μπολ, βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξίδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Τέλος, βάζετε τη σος στην σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πηγή: foodandwine.com

Σαλάτα με ρεβίθια

Φωτογραφία: akispetretzikis.gr

Τι χρειάζεστε

½  αγγούρι

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

200 γρ. ντοματίνια

1 πιπεριά τσίλι

2 φρέσκα κρεμμύδια

Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φύλλα δυόσμου και βασιλικού

Αλάτι

Πιπέρι

600 γρ. ρεβίθια κατεψυγμένα

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει, προσθέτετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Αφού βράσουν, τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να κρυώσουν. Στη συνέχεια κόβετε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα ντοματίνια και το αγγούρι σε μικρά κυβάκια  και τα βάζετε σ’ένα μπολ. Προσθέτετε την κάππαρη, τον χυμό από λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβετε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα βάζετε στο ίδιο μπολ. Κατόπιν, προσθέτετε τα ρεβίθια που έχουν κρυώσει και ανακατεύετε πολύ καλά.

Για το σερβίρισμα

Κόβετε 100 γραμμάρια φέτας σε κυβάκια και βάζετε στο μπολ λίγο δυόσμο και βασιλικό, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Σαλάτα με κοτόπουλο

Φωτογραφία: e-fresh.gr

Τι χρειάζεστε

Για τη σως

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

4 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Για τη σαλάτα

100 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες

1 κούπα ντοματίνια

1 κούπα ρόκα

2 κούπες μαρούλι 

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου

6 σπασμένα παξιμάδια πολύσπορα

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα μικρό μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να αποκτήσει απαλή υφή.

Στη συνέχεια, αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλο με ελαιόλαδο και τα  αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε όσο χρειάζεται ώστε να μην στεγνώσουν. Μόλις ετοιμαστούν, τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά και τα βάζετε στη σαλατιέρα. Κατόπιν, προσθέτετε τις λωρίδες κοτόπουλο, τα σπασμένα παξιμάδια και τη σως. Τέλος, γαρνίρετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Πηγή: e-fresh.gr

Σαλάτα με αβοκάντο

Φωτογραφία: damndelicious.net

Τι χρειάζεστε

4 φλιτζάνια μαρούλι

1 αβοκάντο

1 κούπα ντοματίνια

½ του φλιτζανιού καλαμπόκι

¼ του φλιτζανιού τυρί  κατσικίσιο τριμμένο

4 φέτες μπέικον, κομμένες σε κύβους

Για τη σως

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού μηλόξυδο

2 κουταλιές της σούπας χυμό από lime

2 κουταλιές ρου γλυκού ζάχαρη

Τι πρέπει να κάνετε

Σ’ ένα μικρό μπολ βάζετε όλα τα υλικά για της σως και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια σ ‘ένα τηγάνι ψήνετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά  για 8 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφού ψηθεί το τοποθετείτε σε ένα πιάτο με λαδόκολλα. Έπειτα, στη σαλατιέρα σας βάζετε το μαρούλι, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το τριμμένο τυρί και το μπέικον. Παίρνετε το αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι,το κόβετε σε κυβάκια  και προσθέτετε στη σαλατιέρα. Τέλος, αφού ανακατέψετε πολύ καλά τα υλικά προσθέτετε τη σως και σερβίρετε.

Πηγή: damndelicious.net

v