4 δροσερά γλυκά ψυγείου με γιαούρτι

4 δροσερά γλυκά ψυγείου με γιαούρτι

Ποιος είπε ότι τα γλυκά πρέπει να ‘ναι αμαρτωλά για να ‘ναι νόστιμα; Οι παρακάτω συνταγές με γλυκά ψυγείου που βασίζονται στο γιαούρτι αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι να φτιάξετε ένα επιδόρπιο γευστικό, εύκολο και ελαφρύ!

Γιαούρτι, μπισκότο, φράουλα, βασιλικός και… ένα ποτήρι

Τι θα χρειαστείτε

Λίγα φυλλαράκια βασιλικό

500 γρ. γιαούρτι, πλήρες

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Μια χούφτα μπισκότα της αρεσκείας σας

Μαρμελάδα φράουλα

Λίγες φρέσκες φράουλες

Τι πρέπει να κάνετε

Πλύνετε πολύ καλά τις φράουλες, ψιλοκόψτε τις και βάλτε τις στην άκρη. Πλύνετε τα φύλλα βασιλικού και στραγγίξτε τα.

Βάλτε τα μπισκότα και τη μαύρη ζάχαρη σ’ ένα σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων που κλείνει καλά και σπάστε τα μ’ έναν πλάστη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βάλτε στον πάτο ενός μεσαίου ποτηριού τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη ζάχαρη. Απλώστε από πάνω μια στρώση γιαουρτιού και λίγα κομματάκια φράουλας. Προσθέστε λίγα φυλλαράκια βασιλικού. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.

Στο τέλος προσθέστε μια παχιά στρώση μαρμελάδας φράουλα, βάλτε για λίγο στο ψυγείο κι είστε έτοιμοι!

Πηγή και φώτο από: ohmydish.com

Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι και κύβους ζελέ

Τι θα χρειαστείτε

2 φακελάκια έτοιμο ζελέ ανανά

700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

350 mL ζεστό νερό

Για τα ζελεδάκια

1 φακελάκι έτοιμο ζελέ κεράσι ή φράουλα

1 φακελάκι έτοιμο ζελέ πορτοκάλι ή βερίκοκο

1 φακελάκι έτοιμο ζελέ μύρτιλο

Τι πρέπει να κάνετε

Φτιάξτε αρχικά τα ζελεδάκια. Αδειάστε το περιεχόμενο από το κάθε ένα από τα έτοιμα ζελέ σε τρία διαφορετικά μπολ και προσθέστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο καθένα. Ανακατέψτε με κουτάλι για τουλάχιστον 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά η σκόνη του ζελέ και προσθέστε από ένα φλιτζάνι κρύο νερό στο καθένα.

Αδειάστε τα περιεχόμενα των μπολ σε τρία διαφορετικά μικρά ταψάκια έτσι ώστε το πάχος του ζελέ να μην ξεπερνά τα 3-4 εκ. Βάλτε τους πολύχρωμους ζελέδες στο ψυγείο και αφήστε τους να κρυώσουν για 2 ώρες. Αφού βγάλτε τα ζελεδάκια από το ψυγείο, κόψτε τα με ένα μαχαιράκι σε μικρούς κύβους.Κρατήστε τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τους χρησιμοποιήσετε.

Διαλύστε σε ένα μπολ δύο φακελάκια ζελέ ανανά και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά με ένα αυγοδάρτη. Σε αυτό το μείγμα προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε το δυνατά για να διαλυθεί η σκόνη του ζελέ και να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 20′ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μοντάρετε το γλυκό: Αδειάστε το ζελέ ανανά-γιαούρτι σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ την οποία έχετε ντύσει με διάφανη μεμβράνη και αμέσως μετά ρίξτε μέσα τους μισούς πολύχρωμους κύβους ζελέ. Βάλτε στο ψυγείο και παγώστε για 5-6 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάλτε το από το ψυγείο, ξεφορμάρετε και τραβήξτε προσεκτικά την μεμβράνη. Σερβίρετε σε μια πιατέλα με τους υπόλοιπους κύβους ζελέ από πάνω.

Συνταγή και φώτο από: mirsini.gr 

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φράουλες

Τι θα χρειαστείτε

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

400 γρ. μεγάλου μεγέθους φράουλες, ώριμες αλλά σφικτές, καθαρισμένες, πλυμένες και ολόκληρες

Για την κρέμα

2 φλιτζάνια έτοιμος συσκευασμένος χυμός φράουλας (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας

1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το ζελέ

2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

Τι πρέπει να κάνετε

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τον χυμό φράουλας. Ετοιμάζετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες τον ζεστό χυμό φράουλας. Αφήστε το ζελέ να κρυώσει.

Χτυπήστε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά, προσθέστε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίστε να χτυπάτε καλά για λίγο ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το κρύο ζελέ φράουλας. Χτυπήστε για άλλο 1 λεπτό.

Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάλτε σε ένα μπολ τον χυμό φράουλας που έχει περισσέψει από την κρέμα και βυθίστε εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώστε τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του. Πάνω από τα μπισκότα απλώστε την κρέμα και σχεδόν βυθίστε εκεί τις ολόκληρες φράουλες –πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένες. Σκεπάστε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

Για το ζελέ: Ετοιμάστε τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, ακολουθώντας τις οδηγίες, και αφήστε τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.

Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και αδειάζετε τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού. Το ξανασκεπάζετε και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρετε το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.

Συνταγή και φώτο από: dinanikolaou.gr

Γιαουρτογλυκό με λεμόνι

Τι θα χρειαστείτε

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (πολύ στραγγιστό όμως)

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

χυμό από 2-3 λεμόνια

ξύσμα από 1 λεμόνι

Τι πρέπει να κάνετε

Θα χρειαστείτε μια ευρύχωρη λεκάνη για να κάνετε με άνεση το ανακάτεμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε μια σχετικά σφιχτή σαντιγύ (προοσχή μην σας κόψει).

Ενσωματώνετε σιγά-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα ή με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια το λεμόνι και το ξύσμα.

Όσο προσθέτετε λεμόνι, δοκιμάζετε για να δείτε πόσο λεμονάτο το θέλετε. Αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ζαχαρούχο γάλα ακόμα. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο και περιμένετε. Όσο πιο πολύ περιμένετε, τόσο καλύτερα.

Αφού παγώσει το μείγμα, το σερβίρετε σε μπολάκια στολίζοντας μ’ ένα φυλλαράκι δυόσμο, λίγο τριμμένο μπισκοτάκι και ελάχιστο ξύσμα λεμόνι.

Συνταγή και φώτο από: bostanistas.gr

v