12 απίστευτες πληροφορίες για τους Λέοντες

12 απίστευτες πληροφορίες για τους Λέοντες

Τα λιοντάρια τα κατηγορούμε διαρκώς για ένα σωρό πράγματα: εγωισμό, ματαιοδοξία, αλαζονεία κ.λπ. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα λιονταράκια είναι πλάσματα πραγματικά ευαίσθητα και πολύ λαμπερά. Αφήστε τις κακές γλώσσες να λένε. Εμείς ξέρουμε ότι, αν έχετε έναν Λέοντα στη ζωή σας, πρέπει να τον προσέχετε σαν τα μάτια σας.

Για να κάνουμε, λοιπόν, τη ζωή σας ευκολότερη ψάξαμε, βρήκαμε και σας αποκαλύπτουμε ορισμένα απ’ τα πιο ακριβά μυστικά τους.

Αυτό που θα τον εξοργίσει είναι: να τον αγνοήσεις. Παρατήρησέ τον. Δες τον. Πες κάτι γι’ αυτόν. Αγάπα τον! Το ‘χει ανάγκη! Εν ανάγκη, βρες μια αφορμή να τσακωθείς μαζί του –οτιδήποτε είναι καλύτερο για έναν Λέοντα απ’ την αδιαφορία.

Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς: σεξ. Του αρέσει το σεξ. Πολύ. Φρόντισε, λοιπόν, να μην του το στερήσεις.

Το μεγαλύτερό του μειονέκτημα είναι: η ανυπομονησία του. Δεν μπορεί να κάτσει στ’ αυγά του και να περιμένει. Προτιμάει να πάει με τα πόδια ως την Άμφισσα απ’ το να περιμένει το ΚΤΕΛ για Άμφισσα, όπως ακριβώς προτιμάει να του δώσεις εδώ και τώρα μια απάντηση κι ας είναι και στενάχωρη, απ’ το να τον έχεις στο «περίμενε».

Ένας σίγουρος τρόπος να τον κερδίσεις είναι: ο έπαινος. Λατρεύει να τον παινεύουν, να τον «κομπλιμεντάρουν», ν’ ακούει ωραία λόγια. Ωστόσο, μην το παρακάνετε. Τα λιοντάρια έχουν τρομακτική αυτογνωσία και θα καταλάβουν αμέσως πότε υπερβάλλετε.

Δυστυχισμένο μπορεί να τον κάνει: το μυαλό του. Η σχεδόν παθολογική τάση του για ενδοσκόπηση και αυτοκριτική μπορεί να τον οδηγήσει κατά καιρούς σε βαθιά θλίψη.

Στο κρεβάτι του αρέσει: να τα δίνει όλα. Είναι βασιλιάς κι αυτός ο τίτλος τον ακολουθεί σε κάθε έκφανση της ζωής του.

Θα σε χωρίσει όταν: νιώσει ότι ο έρωτας έχει χαθεί. Δεν μπορεί να συμβιβαστεί με ημίμετρα, αφουγκράζεται το ένστικτό του και είναι επιρρεπής στις βιαστικές αποφάσεις, γι’ αυτό μπορεί να αποφασίσει να χωρίσει απ’ τη μία μέρα στην άλλη.

Ο καλύτερος λόγος να τον κάνεις παρέα (εκτός απ’ την κοινωνικότητά του) είναι: ότι ποτέ δεν χάνει το χαμόγελό του. Θα τον δεις πάντα χαρούμενο, πάντα ανεβασμένο, πάντα διαθέσιμο για αστειάκια και εξυπνάδες.

Τα φιλιά και το φλερτ του είναι: άγρια, διεκδικητικά και πολύ «παθιάρικα» -όπως τα πάντα πάνω του. Ξέρει να φλερτάρει, έχει ταλέντο στο να τραβάει την προσοχή, γνωρίζει ότι είναι χαρισματικός κι όταν η κατάσταση φτάσει στο καυτό ζήτημα φιλί… έχει τα κόλπα του.

Η μεγαλύτερη ανασφάλειά του είναι: όλος ο υπόλοιπος κόσμος (που θεωρεί καλύτερο απ’ αυτόν). Η εγωπάθειά του τον σπρώχνει συνέχεια προς τη σύγκριση. Όταν νιώσει ότι αυτή η σύγκριση τον αδικεί, αισθάνεται ξαφνικά σαν ταπεινό, τιποτένιο χαμομηλάκι.

Θα τον δεις συχνά να: έχει τον έλεγχο. Στη δουλειά, στη ζωή, στις φιλίες του. Είναι περιζήτητος και πολύ αγαπητός, δημιουργικός με κοινωνικά χαρίσματα, γι’ αυτό και οι αρχηγικές του τάσεις γίνονται συχνά αποδεκτές.

Αλίμονο σ’ όποιον…: βάλει σε κίνδυνο αυτούς που αγαπάει. Δεν είναι αρχηγός μόνο επειδή αγαπάει το «αρχηγιλίκι». Δαγκώνει, αν χρειαστεί.
v