«Έτσι καταφέρνω να κάνω μπάνιο τα παιδιά χωρίς γκρίνια και κλάματα»

«Έτσι καταφέρνω να κάνω μπάνιο τα παιδιά χωρίς γκρίνια και κλάματα»

«Κάθε γονιός έχει ένα σκοτεινό σημείο, μια αχίλλειο πτέρνα. Η δική μου ήταν το μπάνιο. Με τον πρώτο μου γιο, γινόταν πόλεμος για να καταφέρω να τον πείσω να μπει στην μπανιέρα. Είτε έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι του να το αναβάλει είτε, όταν καταλάβαινε ότι είναι αναπόφευκτο, έκλαιγε γοερά λες και τον έστελνα στον πόλεμο.

Η κατάσταση αυτή ήταν πάνω κάτω ίδια απ’ όταν ήταν μωρό (σαν να γεννήθηκε εχθρός του μπάνιου!) γι’ αυτό και αναγκάστηκα να σκαρφιστώ κόλπα, να προσέξω στην επιλογή προϊόντων και να είμαι σε εγρήγορση, για να πετύχουμε το στοιχειώδες: να ‘ναι καθαρός. Τα κόλπα αυτά εφαρμόζω και με την κόρη μου κι είμαστε (προς το παρόν) σε πολύ καλό δρόμο.

1. Μπαίνουμε στη μπανιέρα με παιχνίδι

Για να αποφύγω τις αντιδράσεις στην ανακοίνωση «Μπαίνουμε για μπάνιο!», έχω πάρει απόφαση ότι όσο κουρασμένη κι αν είμαι, θα κάνω την είσοδο στην μπανιέρα παιχνίδι. Στην αρχή τα παιδιά μπορεί να δείχνουν απρόθυμα, όμως αργά ή γρήγορα συμμερίζονται τον ενθουσιασμό σου. Κάποια απ’ τα παιχνίδια που παίζουμε είναι:

  • «Όποιος φτάσει πρώτος στο μπάνιο κερδίζει!»
  • «Με το 1, με το 2, με το 3 γδυνόμαστε. Ο πρώτος που θα μείνει γυμνός κερδίζει!»
  • Το παιχνίδι του σπορτκάστερ: εγώ ή ο άντρας μου περιγράφουμε τις κινήσεις τους σαν να είμαστε σχολιαστές αγώνα («Ο Μάρκος τρέχει, βιάζεται, σκοντάφτει, δεν θα καταφέρει να φτάσει στην μπανιέρα, κι όμως, ΚΙ ΟΜΩΣ, να τος, παίρνει το προβάδισμα καιαιαιαι το μπάνιο ξεκινάει»).

2. Διαφορετικά παιχνίδια μπάνιου

Την δέκατη φορά που προσπάθησα να δελεάσω τον μικρό μου γιο με το καραβάκι και τα άλλα παιχνίδια μπάνιου που έχουμε, κατάλαβα ότι είχε χάσει κάθε ενθουσιασμό (δεν ξέρω για ‘σας, πάντως η ταχύτητα με την οποία τα δικά μου παιδιά βαριούνται τα παιχνίδια τους είναι πολύ ενοχλητική!).

Φροντίζω, λοιπόν, να εναλλάσσω τα παιχνίδια του μπάνιου, ώστε τα παιδιά να μη βαριούνται. Σπάνια αγοράζω νέα. Απλώς, κρύβω για λίγο καιρό κάποιο και όταν το εμφανίζω ξανά το αντιμετωπίζουν σαν καινούριο!

3. Τα σωστά προϊόντα έχουν σημασία

Η κόρη μου έχει μακριά μαλλιά. Ο γιος μου -σας το 'πα και προηγουμένως- βαριέται το μπάνιο αφάνταστα. Γενικώς δεν μας λες εύκολους. Η γκρίνια του μεγάλου και τα κλάματα στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών της μικρής είναι πάγια προβλήματα στο σπίτι μας. Αν θες να κάνεις λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου, πρέπει να ψάξεις τα σωστά προϊόντα παιδικής περιποίησης, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας και απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες όπως οινόπνευμα και parabens. Εγώ τους παίρνω το SEPTONA Calm n’ Care Kids (παιδικό σαμπουάν και αφρόλουτρο) με ήπια σύνθεση, που αφήνει τα μαλλιά της κόρης μου ευκολοχτένιστα, χωρίς να προκαλεί δάκρυα και κάνει πλούσιο αφρό, που διασκεδάζει τον γιο μου, εξασφαλίζοντάς μου λίγο έξτρα χρόνο χωρίς αντιρρήσεις και γκρίνια. 

4. Το κόλπο για να σταματήσει το μπάνιο χωρίς κλάματα

Όσο κλαίνε τα παιδιά για να αποφύγουν το μπάνιο άλλο τόσο κλαίνε για να μην τελειώσει. Το κολπάκι που σκέφτηκε ο άντρας μου για να τερματίζουμε το μπάνιο χωρίς γκρίνια, είναι να βγαίνουμε απ' τη μπανιέρα... υπερηρωικά, κάνοντας τα παιδιά Σούπερ Μαν που πετάνε για να βγουν απ' το μπάνιο και χρονομετρώντας ποιος θα σκουπιστεί και θα βάλει πιτζάμες γρηγορότερα.

Κάνω τον σταυρό μου κι εύχομαι να μην το βαρεθούν.

Ελπίζω ότι η μέθοδός μας, θα φανεί χρήσιμη σε κάποια μαμά.»

*Το κείμενο μάς έστειλε η φίλη της σελίδας Ιωάννα, δασκάλα και μαμά δύο παιδιών από τον Βόλο.

v