Πώς να διατηρήσετε τα ρούχα και τα παπούτσια σας σαν καινούρια

Πώς να διατηρήσετε τα ρούχα και τα παπούτσια σας σαν καινούρια

Για να διατηρήσετε τα ρούχα και τα παπούτσια σας σαν καινούρια, δεν αρκεί μόνο το σωστό πλύσιμο και σιδέρωμα, αλλά και η σωστή περιποίησή τους καθημερινά: από τον τρόπο που θα τα αποθηκεύσετε στη ντουλάπα σας μέχρι τον τρόπο που θα ξεφορτωθείτε έναν επίμονο λεκέ. Συγκεντρώσαμε 10 tips που θα αναζωογονήσουν όλη σας την γκαρνταρόμπα και θα επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής των αγαπημένων ρούχων και παπουτσιών.

Ρούχα

Πώς να μην ξεχειλώνουν τα μακρυμάνικα στην κρεμάστρα

Κρεμάστε τα αγαπημένα σας πουλόβερ και μακρυμάνικα σύμφωνα με τα βήματα που βλέπετε στη φωτογραφία για να μην ξεχειλώσουν, «ανοίξουν» και χάσουν τη φόρμα τους.

*Φωτογραφία: brightside.me

Το τρικ για να μην πέφτουν τα ρούχα απ’ την κρεμάστρα

Το σκηνικό είναι γνωστό: σιδερώνεις τη μπλούζα που θες να βάλεις στη δουλειά, την κρεμάς και μετά τη βλέπεις στον πάτο της ντουλάπας. Στερεώνοντας λαστιχάκια, όμως, στις άκρες της κρεμάστρας τα ρούχα δεν πρόκειται να ξαναγλιστρήσουν.



Ο πιο γρήγορος τρόπος να απαλλαχτείτε από τους λεκέδες του αποσμητικού

Τα μωρομάντηλα, που ομολογουμένως υπάρχουν στην τσάντα κάθε μαμάς, είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να πείτε αντίο στα άσπρα σημάδια που αφήνει το αποσμητικό. Ωστόσο, αποφύγετε να εφαρμόσετε αυτό το tip στα ευαίσθητα υφάσματα.

*Φωτογραφία: lesrivieres.com

Σίδερο μαλλιών για μια τέλεια σιδερωμένη μπλούζα

Αν σας ξέφυγε ένα σημείο στο σιδέρωμα ή αν δεν έχετε χρόνο να ανοίξετε τη σιδερώστρα, περάστε τα επίμαχα σημεία με το σίδερο μαλλιών.

*Φωτογραφία: brightside.me

Ξυραφάκι για το γάριασμα

Για τις φόρμες, τα μπλουζάκια και τα κολάν έχουν γαριάσει, εφαρμόστε το εξής κόλπο: περάστε τα επίμαχα σημεία με ένα ξυραφάκι- προσοχή όμως να μην το παρακάνετε και φθείρετε τα ρούχα.

*Φωτογραφία: onecrazyhouse.com

Σαπούνι για τα χαλασμένα φερμουάρ

Το σαπούνι θα βοηθήσει τα φερμουάρ να ξεγλιστρήσει κι εσείς θα μπορείτε να ξαναχαρείτε το αγαπημένο σας μπουφάν, δερμάτινο, παντελόνι ή ζακετάκι.

*Φωτογραφία: onecrazyhouse.com

Ταινία βέλκρο σε ρόλο… αποχνουδωτή

Η λύση για τα υφάσματα που μαζεύουν χνούδια είναι ένα κομμάτι ταινίας βέλκρο, που θα τα εξαφανίσει μέσα σε δευτερόλεπτα. 

*Φωτογραφία: wikihow.com

Παπούτσια

Λίμα για τα σουέντ παπούτσια

Με μια απαλή λίμα όπως αυτή της φωτογραφίας, μπορείτε να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα σουέντ παπούτσια σας χωρίς κόπο! Σε παλαιότερο άρθρο μας θα δείτε πώς να καθαρίζετε κάθε είδους παπούτσια.

*Φωτογραφία: brightside.me

Θήκη περιοδικών για τις σαγιονάρες

Αποθηκεύστε κάθετα τις σαγιονάρες σε χάρτινες θήκες περιοδικών έτσι ώστε να μην τις χάνετε αλλά και να τις προστατεύσετε για το επόμενο καλοκαίρι.

*Φωτογραφία: 

Κρατήστε τις μπότες σας σε φόρμα

Στερεώνοντάς τις με τα λεγόμενα «μακαρόνια» κολύμβησης…

*Φωτογραφία: brightside.me

… ή με περιοδικά

*Φωτογραφία: brightside.me

Βαζελίνη για τα δερμάτινα παπούτσια

Γυαλίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας απλώνοντας ομοιόμορφα μια μικρή ποσότητα βαζελίνης. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

*Φωτογραφία: simplemost.com

*Μέρος των πληροφοριών προέρχεται από το Brightside.me

v