Όσα θέλω να πω στους ανθρώπους που επέλεξαν να φύγουν από τη ζωή μου

Όσα θέλω να πω στους ανθρώπους που επέλεξαν να φύγουν από τη ζωή μου

Το ότι έρχονται πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου είναι δεδομένο. Όσοι πραγματικά μένουν δίπλα σου, όμως, είναι λίγοι και όσοι επιλέγουν να φύγουν από κοντά σου είναι η πλειοψηφία. Στην αρχή πονάς, πληγώνεσαι, νιώθεις αδικημένος, μετά όμως καταλαβαίνεις ότι το γνωστό κλισέ «τα πάντα γίνονται για κάποιο λόγο» ισχύει- και με το παραπάνω. Αυτό το κείμενο δεν είναι γραμμένο με πικρία, αλλά με ειλικρίνεια.

Όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή σου, κάνει χώρο για να ‘ρθει κάποιος καλύτερος

Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που μου έχετε κάνει. Το να σπαταλάς χρόνο κι ενέργεια σε έναν άνθρωπο με τον οποίο τελικά δεν ταιριάζεις ή ήταν γραφτό να χωρίσουν οι δρόμοι σας, σου στερεί τη δυνατότητα να γνωρίσεις κάποιον άλλον που θα αποδειχθεί πιο ικανός να σε στηρίξει.

Καμία σχέση δεν είναι δεδομένη

Κοιτώντας πίσω, αυτό που συνειδητοποιείς είναι ότι καμία φιλική, ερωτική ή ακόμα και συγγενική σχέση δεν είναι δεδομένη. Μία φιλία δεκάδων χρόνων μπορεί να καταστραφεί σε ένα λεπτό ή ένας γάμος μπορεί να οδηγηθεί στο διαζύγιο από ένα και μόνο λάθος. Τότε καταλαβαίνεις ότι για να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή πρέπει να προσπαθείς συνεχώς και ξέρεις ότι στις επόμενες θα δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Θα θυμάμαι για πάντα τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μία σχέση χάλασε, το σίγουρο είναι πως μοιράστηκες με εκείνον που έφυγε όμορφες στιγμές, έστω κι αν ήταν λίγες. Όταν υποχωρήσει η πικρία (είναι δεδομένη όταν ένας εκ των δύο φεύγει), μένουν τα «καλά» που ζήσατε μαζί και οι δικές σας κοινές αναμνήσεις. Και γι’ αυτές θα είσαι ευγνώμων!

Κατάλαβα ποια άτομα είναι πραγματικά κοντά μου

Εκείνα που μου στάθηκαν και με στήριξαν όταν περνούσα άσχημα, που χάρηκαν με τη χαρά μου, που δεν απομακρύνθηκαν αφού έγινα μαμά και που αγάπησαν τα παιδιά μου σαν να ήταν δικά τους. Οι φίλοι που δεν το έβαλαν κάτω στα δύσκολα και που δεν ζήτησαν κανένα αντάλλαγμα για τη φιλία μας. Οι φίλοι που, ακόμα και όταν διαφωνούσαμε ή μαλώναμε, κάναμε τα πάντα για να τα ξαναβρούμε.

*Φωτογραφία: bustle.com

Έμαθα να μην «επενδύω» σε όλους

Κάποιες φορές υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν ταιριάζεις με κάποιον αλλά δεν θες να τις δεις. Μπορεί να στο λένε και να το αρνείσαι. Μπορεί να το καταλαβαίνεις μόνος σου αλλά να εθελοτυφλείς. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, πλέον έχω μάθει πως αν έχω αμφιβολίες για κάποιον, θ’ ακολουθήσω τα ένστικτό μου, αλλά και την εμπειρία μου!

Εύχομαι τα καλύτερα για σας

Δεν ήμουν τύπος της εκδίκησης ή υπερασπιστής της «θείας δίκης». Το ότι οι δρόμοι μας χώρισαν, για διάφορους λόγους, δεν σημαίνει ότι θέλω το κακό σας, δεν εύχομαι ο επόμενος φίλος ή σύντροφος που θα έρθει στη ζωή σας να σας φερθεί σκάρτα. Εύχομαι οι επόμενες φιλικές ή ερωτικές σχέσεις που θα κάνετε να σας κάνουν ευτυχισμένους, να σας καλύπτουν και να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Βάζοντας στην άκρη τα άσχημα συναισθήματα, καταλαβαίνω ότι δεν είμαστε εχθροί, είμαστε απλά δυο άνθρωποι που ακολούθησαν διαφορετικά

v