5 στερεότυπα για τον γάμο μετά τα παιδιά που αποδεικνύονται αλήθεια

5 στερεότυπα για τον γάμο μετά τα παιδιά που αποδεικνύονται αλήθεια

Τα στερεότυπα, θα μπορούσε να πει κανείς, υπάρχουν για να καταρρίπτονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί αποδεικνύεται ότι λένε μεγάλες αλήθειες! Τρανό παράδειγμα τα στερεότυπα που… κυκλοφορούν ανάμεσά μας για το πώς αλλάζει η σχέση του ζευγαριού και ο γάμος μετά το παιδί- είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Όλα περιστρέφονται γύρω απ’ το παιδί

Είναι αναμενόμενο όλη σας η ζωή να περιστρέφεται γύρω από το νέο μέλος της οικογένειας: το νεογέννητο μωρό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό, απλώς ειδικά στο πρώτο παιδί, το ζευγάρι – επιτρέψτε μας την έκφραση- «πέφτει με τα μούτρα» πάνω του γιατί θα χρειαστεί να κάνει τα πάντα για πρώτη φορά. Και πιστέψτε μας, δεν είναι εύκολο.

Σεξ; Ποιο σεξ;

«Άντε καλέ σιγά, κόβεται το σεξ;», έλεγε η αγαπημένη μας Θεοπούλα στο Παρά Πέντε και μάλλον ξέχασε κάτι βασικό. Ότι το σεξ κόβεται μόλις κάνεις παιδί- όχι για πάντα, αλλά κόβεται. Ο λόγος δεν οφείλεται στο ότι οι γονείς έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους ο ένας για τον άλλο. Ο χωρίς σεξ μετά το παιδί έγγαμος βίος οφείλεται σε κάτι πολύ πιο απλό: την κούραση ή μάλλον την εξάντληση από τα ξενύχτια, το τάισμα, το νανούρισμα κ.ο.κ. Όχι απλά δεν έχεις όρεξη για σεξ αλλά μπαίνεις καν στη διαδικασία να το σκεφτείς. Τα αισθήματα πάντως είναι αμοιβαία και έπειτα από κάποιο καιρό, η ερωτική σας ζωή θα βελτιωθεί.

Οι μικροκαβγάδες είναι καθημερινοί

Λίγο η κούραση, λίγο οι συνεχείς διαφωνίες για το ποιος σηκώθηκε περισσότερες φορές μέσα στο βράδυ όταν έκλαιγε το μωρό, λίγο η αγωνία του πρωτάρη γονιού, αρκούν για να πυροδοτήσουν πολλά μικροκαβγαδάκια καθόλη τη διάρκεια της μέρας ανάμεσα στο εξαντλημένο ζευγάρι. Είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό, ωστόσο το θέμα είναι να μην γίνει συνήθεια! Και ναι, το αν πρέπει να βάλεις στο μωρό πιο ζεστό φορμάκι ή όχι, μπορεί να γίνει σοβαρή αιτία διαπληκτισμού.

Το «έξω» δεν υπάρχει πια

*Φωτογραφία: dissolve.com

Έξοδος για έναν νέο γονιό θεωρείται το να πάει μέχρι το σούπερ μάρκετ να αγοράσει πάνες… μόνος του γιατί το έτερον ήμισυ πρέπει να κάτσει σπίτι με το μωρό. Οι έξοδοι για διασκέδαση είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες γιατί πολύ απλά, το μόνο που θες έπειτα από μια κουραστική μέρα είναι να ξαπλώσεις στο κρεβάτι και να κοιμηθείς- και κάποιες φορές χωρίς καν να κάνεις μπάνιο! Βέβαια, ακόμα κι όταν μεγαλώσουν τα παιδιά η κατάσταση δεν αλλάζει πάρα πολύ, αν και οι οικογενειακές σας έξοδοι σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και πάρτι σώζουν κάπως την κατάσταση.

Δεν μιλάμε πια, δεν μιλάμε…

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια από τότε που γίνονται γονείς παύουν να επικοινωνούν ουσιαστικά, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να μιλάνε για τη σχέση τους γιατί το μονοπώλιο των συζητήσεών τους το έχει το παιδί - ή αργότερα- τα παιδιά. Πάντως, οι σύμβουλοι γάμου και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση του ζευγαριού, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό οι γονείς να μοιράζονται μεταξύ τους ό,τι τους απασχολεί.

Υ.Γ.: Ποιος είπε ότι το να γίνεσαι γονιός είναι εύκολο;

 

v